Mamografia a následné sono
Dievčatá, teraz mi volali z mamografie, že sa im niečo nepozdáva a mám prísť zajtra na sono prsníkov. Je ešte nádej, že to na sone bude v poriadku a nebude to nič vážne? Dlhodobo mám na prsníkoch cysty, ale doteraz som chodila len na sono k inému lekárovi.
@mimumuska USG slúži ako doplnok k mamografii a áno, môže byť nakoniec všetko v poriadku.
@nikoleta999 este o nieco termo som citala raz.mna gyn.zaskocila, uplne ju vytocilo, ze odmietam mamo🙉🙉🙉😁
@love_is_the_answer to je tak tažké si to overit na web stránke dôvery
tu máš link ttps://www.dovera.sk/poistenec/potrebujem-poradit/navs...
@nikoleta999 nemusi si platit , v živote som žiadne sono neplatila na gyn, to si len asi poplatočky vyberaju , treba si pytat doklad a pozrieť a aká položka je učtovana
@mimumuska áno, je nádej. Mamo nezobrazí všetko, ako aj sono, a preto to kombinujú. Stačí, že je tam nejaký tieň a radšej to ešte overia. Môže to byť napr z jazvy alebo že cysta tieni a môže pod ňou niečo teoreticky byť. Pre istotu. Držím palce
@petracandle Alebo keď je prsná žľaza hustá a tým znížená prehľadnosť mamografiu.
@sara07 ja ale píšem o termo mamografií, za ktorú sa platí od 200- 400 euro a nie je to hradené poisťovňou ...
@love_is_the_answer ja tiež čakám takú reakciu od mojej gyndy, ale najskôr to na mňa skúšala s očkovaním HPV a keď videla, že sa nedám už ma nechala naposledy tak. Ja si myslím, že jej môže byť úplne jedno, akým spôsobom si dám to vyšetrenie spraviť. Iné by bolo, keby jej poviem nechce sa mi, nejdem na to, ok ... ale tým, že sme mali rakovinu prsníka v rodine o to viac dbám na prevenciu, ale stláčať prsníky si teda nedám ani za svet
@nikoleta999 No lebo to nie je medicínsky prístroj ani metodika. A to čo popisujú nie je digitálna mamografia. Mamografia je prístroj na princípe RTG žiarenia a digitálna znamená, že sa zosnímané obrázky pozerajú na špecialnych obrazovkách počítača, nevyvolávajú sa klasické RTG snímky tak ako kedysi.
@katarinaforever teda ako? 😐
@nikoleta999 sme na tom rovnako.
@dharmasanata kazdy ma svoju hlavu
Kazda si moze nastudovat.. prave z mamo vznikaju choroby..
@nikoleta999 ano to nadštandart, ale tu pišu baby že platia za obyčajne sono
@bombulka1987 počkaj však ja som bola na mamo a tam to riešili cez pc a nič som neplatila, dokonca mali dve obrazovky a na jednej sono na druhej mamo a pozerali to kym napisali spravu
@love_is_the_answer tak pošli nejakú štúdiu, kde si môžem naštudovať aké choroby sú z mamo.
@love_is_the_answer presne toto hovorim aj ja. A kamoska mala hrcku a isla na onko ustav, kedze nechodila na mamo iba na sono, tak si uz mamo musela hradiť sama a poistovna jej neprepaltila. Lebo prepláca iba tym, co boli na mamo pred nálezom. Bolo to tam na dverach. Tiez hovorila, ze to je totalna blbost lebo ona poctivo chodila poctivo na sono a ako zdravotacka mamo odmietala.
@mimumuska toto je bezny postup. Poslu na sono. Nemusis tam este nic mat. Ved si Skus aj nahmatať to miesto. Aj tam mas pevnú gulicku nieco tam je, poslu na punkciu. Nakoniec az ta ukaze co to je.
@sara07 Áno, presne tak ako popisuješ, dve obrazovky, tam sú obrázky mamografie. A USG má svoju obrazovku. A áno, tie informácie z oboch sa dávajú dokopy.
@betulinka1 ja si hmatom nezistím nič, pretože mám početné cysty, takže ja si tam cítim "vseličo"
@mimumuska Ak ťa to trochu ukľudní, aj ja som to tak mala, že po mamo hneď následne chceli sono. Dokonca sa mi to stalo 2x. Nakoniec bolo všetko ok.
Ja chodim do Sace a tam je sono hned po mamografii, odchadzam s kompletnym vysledkom
ja chodím do Puchova do Zdravia mamo+ sono, zadarmo v 1 deň, v prípade potreby vedia spraviť aj biopsiu, na ktorú objednajú do pár dní.
Tak toto by ma zaujimalo, ci je nieco take aj v BA, ze mamo aj sono v jeden den a vybavene. Budem musiet pohladat. Lebo bola som len raz na mamo a cakacka par mesiacov. Aj ked nie som uplne nadsena z mamo a tenro rok rizmyslam, ci neist len na sono za vlastne
@canany ja idem na sono za vlastne, na Mytnej je vyborny pedantny doktor a tam je to iba za 20 €.
Môže to byt ôk. Často mamo niečo ukáže a sono je uplne v poriadku.

@love_is_the_answer Veru, malo žien to pozná, síce sa za toto vyšetrenie platí, ale príde mi to oveľa, oveľa lepšie ako klasická mamografia a nechápem, prečo toto tiež nie je sčasti hradené poisťovňou :/ https://vitare.sk/sluzby/digitalna-mamografia/