icon

Manuálna lyzácia placenty bez anestézie

9. sep 2025

Mamicky , rodila som pred rokom v auguste. Bola to noc a mora. Pocnuc fowleyho balonikom az po cely porod, maly sa nevedek dostat von, museli mi ho vyrazit z brucha. Po narodeni s nim leteli na jisku lebo ledva dychal.to co vsak nasledovalo sa mi vracia odvtedy kazdy den ako nocna mora. Neodlucila sa mi placenta. Robili mi "masaz" brucha, pri ktorom mi 4x vybili dych , nedokazala som ani prosit o pomoc lebo som nedychala, robili to dalej bez povsimnutia a nakoniec doktorka povedala ze placenta musi von, natiahla si gumenu rukavicu po laket a strcila mi ruku po laket do maternice a vybrala ju. Uz ked to pisem sa mi hrnu slzy do oci. Nikdy som tak neprosila o pomoc ako vtedy. Ansteziolog mal zevraj inu pracu. Po tom zakroku ma este zasivali a robili kyret. Vsetko bez umrtvenia. Zatial komu som sa zdoverila, este sa s tym nestretol, ze sa tento zakrok robi bez anestezy..bolo to ciste peklo. Chlapcek je chvalabohu krásny a zdravy . Teraz som opat otehotnela a sice som este len v 10tt ale mam strasne uzkostne stavy.vyslovene musim uzkosti predychavat, nedokazem ani revat ani nijak si ulavit , extremne sa bojim ze sa toto zopakujr a zaroven mam abnorany strach z cisarskeho. Dievcata , je tu niektora ktora mala rovnako akon a? Alebo mi viete niektora poradit, co robit s tym strachom?

simca115
9. sep 2025

@anonym_autor uff to len keď čítam je to hrozne .. ja by som asi na tvojom mieste skúsila inde pôrodnicu

anonym_83700c
9. sep 2025

Su nemocnice, kde je len “par” anesteziologov pocas sluzby. Ak uz bol niekde na sale, co mali s tebou robit?

anonym_e46fd3
9. sep 2025

Pôrod v celkovej anestéze neprichádza do úvahy?

beata_k
9. sep 2025

@anonym_autor Radsej sekciu ako toto tu. Urcite si zazmluvni porodnika, ktoremu doverujes a mozno aj inu porodnicu

anavixy
9. sep 2025
@anonym_83700c

Su nemocnice, kde je len “par” anesteziologov pocas sluzby. Ak uz bol niekde na sale, co mali s tebou robit?

@anonym_83700c zavolat prisluzbu. Toto absolutne nie je v poriadku. Jediny dovod preco urobit manualku bez anestezie je zivot ohrozujuce krvacanie.

Autorka, vyhladaj psychologa a rozhodne chod rodit do inej porodnice - toto nastastie nie je nic bezne, urcite najdes porodnicu, kde sa budes moct citit bezpecnejsie.

zuzanka.zuzu
9. sep 2025

toto by malo byť klasifikované ako mučenie, úplne vážne 🙈 veď ani poslednej väzenskej špine nerobia nič bez umŕtvenia 🙈