icon

Máte skúsenosť s maternicovým polypom?

svetlanqq
25. dec 2024

Ahojte,ma niektora skusenost s maternicovym polypom? Diagnostikovany mi bol 7mm,ake ste mali priznaky? Je mozne ze mam ms uz 11.den? A pobolievanie brucha,vek 49 r
Dakujem,uz som zufala

Strana
z2
mikitilik29
25. dec 2024

@svetlanqq ahoj. Ja som mala polyp na maternici 8mm. Na preventívke mi to zistil Dr, do mesiaca som bola na zákroku. Príznaky som nemala žiadne, ani bolesti a ani MŠ nebola iná 🤷

hopsas
25. dec 2024

@svetlanqq áno polyp vie toto urobiť. Ja som to mala tiež. Musel ísť von lebo menštruácia bola silná a dlhá a bolesti neskutočne.

svetlanqq
autor
25. dec 2024

@hopsas ano neskutocne bolesti a ms strasne dlho,ja uz nevladzem,co vam pomohlo na zmiernenie krvacania?

gaaaa
25. dec 2024

Minulý rok v decembri som bola na zákrok. Polyp mal 8mm.Stále som špinila a ms som mala aj o týždeň skôr ako som mala mať.

svetlanqq
autor
25. dec 2024

@gaaaa a uz to je v poriadku? Ja mam ist na zakrok po sviatkoch

hopsas
25. dec 2024

@svetlanqq nič nepomohlo. Ani lieky ani čaje, krvácala som ku koncu už skoro dva týždne v kuse, každý mesiac.nevedela som sa dočkať operácie. Nedalo sa takto fungovať.

svetlanqq
autor
25. dec 2024

@hopsas presne ani mne nic nezabera,absolutne nic

gaaaa
25. dec 2024

@svetlanqq Zatiaľ áno.

svetlanqq
autor
25. dec 2024

@gaaaa som rada

gaaaa
25. dec 2024

@svetlanqq Ale zasa začali po zakroku iné problémy. Skracuje sa mi cyklus,návaly,výkyvy nálad nastúpila perimenoapuza vek už neoklamem 😊

svetlanqq
autor
25. dec 2024

@gaaaa ja mam 49 r,cely zivot riesim to moje brucho,fakt iz ma to nebavi

gaaaa
25. dec 2024

@svetlanqq ja 46r.a napodobne aj ja.Na gynekologii mám už prechodný pobyt a na gastre som viac ako doma keďže mám crohnovu chorobu. A ako mi ju tak začali po čase aj ženské problémy a aj urologické. Niekedy už som z toho na prášky. Jedno sa ukľudní druhé začne a dookola.

svetlanqq
autor
25. dec 2024

@gaaaa presne ja toto iste,a cim viac sa o seba staram tak tym horsie,niektore zeny ani nevedia ze maju maternicu a ja cely zivot jej prisposobujem,same obmedzenia

svetlanqq
autor
25. dec 2024

@svetlanqq a este aj na sviatky!!!!!!

svetlanqq
autor
25. dec 2024

@svetlanqq ja nenosim v kabelke malovatka atd ale vlozky,plienky,nahradne nohavicky,nohavice,oblecenie tmave ze keby nahodou dostanem skor,ani sauna lebo hned dostanem ms,ziadny welnes lebo sa hmed odspodu prechladim,dovolenku nevypocitam ze kedy dostanem, same obmedzenia v zivote

gaaaa
25. dec 2024

@svetlanqq SME na tom podobne. A to nehovorím že od 2016 nosim so sebou aj cystu. Raz sa zmenší raz zväčší teraz sa drží asi 2r.rovnako. Tak ju len pozorujú. A s tými vložkami ako ty kabelková výbava nesmie chýbať 😊

svetlanqq
autor
25. dec 2024

@gaaaa ano 365 dni vlozky v kabelke , vo vreckach,proste vsade

gaaaa
25. dec 2024

@svetlanqq Poznám veľmi dobre.

svetlanqq
autor
25. dec 2024

@gaaaa hrozne nieco

colsami
25. dec 2024

Ahoj, ano presne toto polypy robia. Mala som endometrialny polyp, tiez malinky. Velmi silne a bolestive ms. Ja som realne prve 2 dni ms brala tbl od bolesti kazdych 5-6 hod (aj v noci), inak som nefungovala, take krce ze by som sa z postele nepostavila. Odstranenie za 15min na 1dnovej chirurgii - odvtedy boli ms jedna basen.

svetlanqq
autor
25. dec 2024

@colsami ale mali ste aj taku dlhu ms? Len sa bojim aby histologia bola ok

colsami
25. dec 2024

@svetlanqq nie, u mna ms nebola dlha, tak 3-4 dni realne, 5.uz len spinenie. Lenze u kazdeho to moze trochu ine problemy sposobovat, takze velmi sa to porovnavat neda.

oceanahory
25. dec 2024

@svetlanqq Ano, pri polype je to uplne bezne. Ja som kvoli tomu isla na kontrolu ku gynekologovi lebo som v podstate bud stale spinila alebo krvacala...Tak mi nasiel polypy a do tyzdna som uz bola na zakroku.

svetlanqq
autor
25. dec 2024

@oceanahory ake predoperacné mi treba?

colsami
25. dec 2024

Bezne predoperacne vysetrenie. To uz si vyziada Tvoj gyn, da Ti vymenny listok, ked Ta tam posle (podla instrukcii, co budu na zakrok potrebovat).

svetlanqq
autor
25. dec 2024
vorkola
26. dec 2024

@svetlanqq Ano mala som9mm polyp,a velmi casto mi vyvolval zapal mocovych ciest, vzbrali a zapaly presli

svetlanqq
autor
26. dec 2024

@vorkola tak vam to pomohlo, vraj sa zvykne aj vyplavit ale neviem ci jq by som mala take stastie

colsami
26. dec 2024

Velmi velmi malokedy "sa vyplavo". Treba to vybrat.

svetlanqq
autor
26. dec 2024

@colsami ano suhlasim,len ten strach

Strana
z2