Máte skúsenosť so zúženým krčkom maternice?

boobika
1. dec 2007

na vysetreni mi gynekolog zistil zuzeny krcok maternice,obavam sa ci mi to nebude robit problem otehotniet. na nete sa mi o tom nepodarilo nic najst,
s tehu by som este chcela pockat,ale neviem.

katarina822
2. dec 2007

ahoj vieš najlepsie bude s gynekologom sa porozpravat respektive on sam by ti mal povedat ci v buducnosti jak budes chciet babo ci budeš mat problem

brita
2. dec 2007

Boobika - neviem presne, ci ja mam to iste, ale ked mi robili IUI, neslo to tak lahko ako u inych holiek, mne doktor povedal, ze mam uzky otvor v krcku maternice a nemohol tam prestrcit tu ihlicku/kateter dovnutra maternice. Takze pre mna IUI nikdy nebolo bezbolestne, nakolko musel pouzit americke klieste. Preto som sa doktora na to opytala, ci ten uzky otvor nemoze sposobovat problemy s otehotnenim a on povedal, ze to s tym nema nic spolocne, nakolko sa neda porovnat hrubka katetra s tym, ake malinke su spermie. Taka je moja skusenost, neviem, ci ti to pomoze. 🙂

boobika
autor
3. dec 2007

Dakujem, ze ste mi napisali. Pretoze uz 2 a pol roka zijem a pracujem s priatelom v anglicku, gynekologa navstevujem iba raz do roka na slov. Tu nechodim k nikomu.To mi hovoril minuly rok v zime. Pri vysetrovani. Suviselo to tiez s mojimi velkymi bolestami pri menstruaci. Na ktore mi nasadil HA ktora mi vobec nesadla, tak som ju po par mesiacoch vysadila.Teraz riesim dylemu stehotenstvom. Ci sa nemame radsej zacat snazit skor, aby sme mali pre pripadne neuspechy dost casu na ich riesenie. Mam 25 rokov, i ked to snazenie by som radsej odlozila.

sterea
4. dec 2007

Ja som mala podobny problem. Pri umelom oplodneni sa nemohli dostat dnu, transfer som mala velmi bolestivy a zial aj neuspesny. Potom mi urobili dilataciu krcka a je to v pohode. Zakrok trval len cca 10 min. pod narkozou, dalo sa to v pohode zvladnut. Ci ma zuzeny krcok vplyv aj na prirodzene otehotnenie neviem, ale predpokladam ze minimalne ciastocne moze zhorsovat prestup spermii do maternice.

brita
4. dec 2007

Sterea - prosim ta, a ak ti potom ten transfer urobili? Pouzili americke klieste? A tu dilataciu ti robili az po ET? Mne sa tam vzdy dostali,ale iba pomocou tych kliesti, aj ked obe IUI boli neuspesne.Kam chodis do CAR?

kika312
4. dec 2007

boobika ja ti radim,aby si necakala,lebo roky plynu strasne rychlo.Ja som tiez cakala co teraz lutujem.Mam 33.rokov a uz skusam IVF.Ja tiez nemam krcok celkom v poriadku,pretoze je otoceny dolava.Neviete niekto ci sa da takto otehotniet.Lekar vravel,ze to nevadi.Nemate s tym niekto skusenosti?Dakujem!

sterea
5. dec 2007

Brita, prvy krat ked robili transfer tak to tam narvali nasilim. Dost to bolelo este 3 dni, tak som nadavala lebo este 3 dni som z toho krvacala a bolel ma cely spodok. Podla mna aj preto sa to nezadarilo, transfer ma byt co najsetrnejsi, ci pri tom pouzili klieste neviem ale asi nie. Dilataciu mi robili az o mesiac na to a odvtedy mam nastastie pokoj a ostatne transfery uz prebiehali v pohode.

brita
7. dec 2007

Sterea - do akeho centra chodis?

sterea
17. dec 2007

Brita v Iscare mi to robili ale teraz chodim do Heliosu.