icon

Mávate niekto krvácanie mimo menzesu?

moira22
5. sep 2019

Dobry den,chcem sa opytat ci niektora ,,konickarka,, nemala podobny problem...ide o to ze cca rok mam problem s tym ze okolo 15-16 dna po menzese zacnem spinit a trva to az do zaciatku nasledujucej menstruacie...takto dokolecka...doktor mi povedal ze je to nedostatocnost zlteho telieska a dal mi na to pupalkovy olej..nic nepomohlo tak mi dal progestanelle 200mg..zaciatok uzivania na 13.den od zaciatku menzesu.uzivam prvy mesiac a nepomaha...stale na 15-16 den spinim...mate niektora s tym skusenosti

eva112014
5. sep 2019

@moira22 Ahoj, toto isté mám aj ja. Od ovulácie špiním do menštruácie. 2 mesiace som takto. Keď sa mi to začalo, bola som u Dr. , zistila mi myóm. Špinila som vtedy 5 dní od ovulácie, keď som bola u nej práve. A z netu som sa dočítala, že to môže byť od toho. Ale pri veľkom myóme je špinenie takéto vraj a ja mám 1 a vo veľkosti 1,3cm. Toto riešim aj ja a strašne ma to "žerie" zvnútra, či nie je to niečo vážnejšie. Skús aj iného Dr.

eva112014
5. sep 2019

@moira22 Teraz robím "očistenie tela" skrz potravy.

bociandy
5. sep 2019

@moira22 Ahoj, neviem teda ci som mala presne to iste, ale cca od mojich 15-16 rokov, od polky cyklu hnede spinenie az kym neprisla dalsia menstruacia... Bolesti som nemala ziadne, len to bolo neskutocne otravne. A nikto mi s tym nedokazal pomoct. Az mi nakoniec zistili endometriozu, takze myslim ze som to mala z toho. Takto spinit som prestala az po porode, bola som asi rok bez periody a ked mi nabehla, spinenie sa uz nedostavilo... Teraz neviem ci som pomohla, ak by si mala nejake otazky, kludne sa pytaj🙂

bociandy
5. sep 2019

@moira22 Este ako pise eva, mne velmi pomohlo, ked som si dala 3 mesacny detox - v podstate som sa stala na 3 mesiace veganom, plus ziadny cukor samozrejme, len straaaaasne vela zeleniny, obilnin, ryza a zemiaky... Lebo mavala som aj velmi bolestivu menstruaciu, bez tabletiek som to nezvladala, ale zmena stravy pomohla natolko, ze som nepotrebovala lieky od bolesti.

timetotime
5. sep 2019

to fakt vam na to pomohla strava? a ako ste ju teda upravili? to by ma celkom zaujimalo

bociandy
5. sep 2019

@timetotime Mne zmena stravy pomohla hlavne na tie bolesti pri menstruacii, to spinenie uz neviem celkom presne, bolo to 4 roky dozadu🙈 V kazdom pripade, vylucila som cukor, pecivo, zivocisne produkty (len obcas som si dala kusok tvrdeho syra). A teda na ranajky som mavala obilninove kase s ovocim, desiata ovocie, obedy ryza/zemiaky/quinoa so zeleninou, olovrant zelenina, vecera to co na obed. V mnozstvach som sa nijako neobmedzovala, takze hladna som nebola. Najhorsie pre mna bolo vysadit cukor. Ked uz bolo velmi zle, zjedla som 1-2 tablicky horkej coko.

moira22
autor
5. sep 2019

Mme robi doktor pravidelne sono a vraj je vsetko ok.bolesti pri menzese mam prvy den take ze bez ibalginu to nedam...pred menzesom mam strasne bolestive prsia a citim aj naladovost..uz som z toho na nervy,lebo je to neprijemne..tiez som obcas krvacala po styku..do porodu som nemala ziadne problemy ani po porode (pred 12r.) Zacala mi to asi rok dozadu...doktor sa najskor tvaril,ze je to ok ale zacala som naliehat aby to riesil a dal mi na 3m homeopatika v podobe pupalkoveho oleja ale nepomohlo,potom mi dal progesteron a mam sa ukazat o 3m...teraz beriem 10den spinim stale,tak uvidim ci sa mi to upravi.ak nie tak som bezradna😩

eva112014
5. sep 2019

@moira22 koľko dní máš riadny menzes? A po skončení normálnej menštruácie máš biely výtok do tej ovulácie?

moira22
autor
5. sep 2019

@eva112014 menzes mam normalne 5 dni a potom presne ako pises

eva112014
5. sep 2019

@moira22 Ešte jedna otázka. Po pohlavnom styku krvácaš hneď? Alebo o pár hodín neskôr?

moira22
autor
5. sep 2019

@eva112014 hned pri ale nie je to pravidlo a to len trosku

mitilushka
16. jún 2022

Prosím ako si dopadla? Ja som pred 2 rokmi mala podobný problém, všetko v poriadku, žiadny myom, cysta, nič, ale spinenie mimo cyklu prešlo do silného krvácania až som musela ísť na kyret. Teraz sa to opakuje 😞 všetko v poriadku, nasadili mi progestanelle, ktorý mám brat ešte týždeň a potom mala prísť ms, no prišla o týždeň skôr opäť. Vraj uvidíme ako sa to bude ďalej správať, že s tým teraz Gyn nič neurobí. Poradila som sa aj s mojou pôrodníčkou a má rovnaký názor. No už ma to celkom štve, lebo by sme chceli ešte jedno babo a takýmto spôsobom môžem asi zabudnúť. Tak by som chcela vedieť, ako ste dopadli aspoň vy