Medocriptine na neplodnosť. Aké máte skúsenosti?

slavikatka
26. jan 2010

Pozdravujem vás všetky, ktoré pomáhate svojimi radami aj nám ostatným.

Dnes sa chcem opýtať, aké máte skúsenosti s užívaním lieku „MEDOCRIPTINE“.
Mne ho predpísal lekár pred dvoma mesiacmi po tom ako som pred dvoma rokmi začala s polovičkou pracovať na potomstve, keď som sa zbavila cýst, tak mi našli myómy, no boli v takom štádiu, že som musela absolvovať klasickú operáciu, po ktorej mi odporúčali do pol roka otehotnieť, no bohužiaľ už prešlo viac ako rok a pol a nič, tak až teraz mi urobili hormonálne testy po ktorých prišli nato, že mám nízke hormonálne hodnoty.
Poriadne ma to napálilo, že stále to bolo odôvodňované mojim vekom (33) a poznámkou, že už som stará rodička a že sa mame viac snažiť a nakoniec to bolo v nedostatku hormónov. Zistila som si, že jeho nedostatok v tele spôsobuje žene migrény, silné krvácanie, nepravidelný cyklus, spontánne potraty a svalové sťahy – čo bolo zarážajúce, lebo presne na to som sa roky liečila a chodila kade tade po vyšetreniach.
Nakoniec som usúdila, že mi neostáva nič iné ako sa zmieriť s užívaním lieku po ktorom mi je veľmi, veľmi zle, ale nemôžem ho vraj prestať užívať, lebo nikdy neudržím a nedonosím bábo.
Má niektorá z vás podobne skúsenosti s týmto liekom? aká bola úspešnosť po jeho dobratí? ...a prejavili sa vedľajšie účinky? ... môžem žiadať gynekológa o vypísanie PN z dôvodu, že mi je po jeho užívaní mdlo, som nesústredená, nervózna a je mi nevoľno v žalúdku?

Ďakujem vám za každé slovo k tejto téme. Pekný deň 🙂

lilix
26. jan 2010

slavikatka medokriptine som brala na vysoky prolaktin. skus temu vysoky prolaktin, iste tam toho bude o nom viac.. mne bolo takto zle z parlodelu, ten je tiez na prolaktin. alebo ti este mozem odporucit, ho brat najskor v mensich davkach, kym si telo nenavykne a postupne zvysovat.. vela stastia!

ixi
26. jan 2010

ahoj ja som o tomto lieku nepocula ale citala som teraz pribalovy letak na nete ty mas neziaduce ucinky je tam sice napisane ze netreba prerusovat liecbu ale je tam napisane ze treba mat sex s ochranov aj ked je tento liek brany koli neplodnosti neodporuca sa otehotniet 😒

ixi
26. jan 2010
lenca.b
26. jan 2010

slavikatka si si ista ze ti povedali aby si uzivala tento liek aj v tehotnosti? pretoze tento liek papam uz dost dlho tak ako pred nim aj parlodel ktory je vlastne to iste len bledomodrom a ako ti napisala lilix pouziva sa tento liek prave na snizenie prolaktinu a presne je aj to uzivanie tam sa na prvu predpisanu davku dostavas len velmi velmi pomaly ale to ti mal doktor alebo doktorka vysvetlit !!!

mirinda10
26. jan 2010

slavi a chodis do nejakeho CARu alebo ti to predpisal tvoj obvodny gyn? Manzel ma v norme spermie ? Ja som brala parlodel ale to nepomohlo u nas sa to skoncilo IVF a tvoj vek je ok ja budem mat prve dieta a mam 40 rokov, dnes je normalne ak zena v 33 sa rozhodne mat prve dieta takze ten tvoj dr je asi trosku mimo

drzim palce

lenca.b
26. jan 2010

ixi nie vzdy treba verit vsetkemu co tam je napisane 🙂 a treba to brat s rezervou

veria
26. jan 2010

A jakého hormonu máš mít nedostatek?? Tento Medocriptine se předepisuje naopak na zvýšený prolaktin, což může způsobovat neplodnost, a to tak, že při jeho nadbytku nedochází k ovulaci, takže jaksi není z čeho těhotnět. Jestli to může mít i příznaky, které popisuješ...migrény, krvácení atd., to nevím.

lilix
26. jan 2010

lenca.b no ved to, ja ked som si precitala, ze mi moze sposobit mrtvicu, az som sa z toho rozrevala, ze boze co budem robit, brat ci nebrat. ale brala som mesiac aby sa nepovedalo, bolo mi celkom ok, len sa na ten liek treba aj najest.

bubulka722
26. jan 2010

Ja som brala medokriptin tiež na zvýšený prolaktin. Brala som ho len 2 týždne a bolo to najhoršie obdobie v mojom živote. Tento liek veľmi znižuje krvný tlak, ktorý mám ja i bez neho veľmi nízky. Bolo mi hrozne, nebola som schopná ani postaviť sa, hrozné točáky, nevolnosť a vracanie. Vysadila som ho a povedala dr. " nikdy viac". Viac som už nikdy zvýšený prolaktín nemala. Veľmi negatívne na jeho produkciu vpýva stres. Taktiež je častým sprievodným prejavom PCO.

slavikatka
autor
26. jan 2010

Ďakujem Vám všetkým za reakcie, ...

bubulka722 – presne sa takto cítim aj ja, je to strašne a keďže učím v umeleckej škole kde je veľa rôznych pachov z farieb a prachu, musím byť stále sústredená na to čo sa deje a vzdelávať ratolesti, tak som chodila domov ako mŕtvola, teda chodím a preto zvažujem, že PN. Aj keď som stále unavená vôbec už niekoľko dní nedokážem zaspať, tak aby som naozaj spala a neprevaľovala sa.

A inak aj ja som začínala tento liek brávať pomaličky, najprv štvrtka potom pol a teraz plna dávka 2x po jednej a od začiatku mi nerobí dobre. – chodím k obvodnému gynekológovi o ktorom sa hovorí, že je jeden z naj v PO 😉

Inak je to zvláštne, stále tu píšete a aj na mojich liekoch je napísané, že sa užíva pri zvýšenej hladine prolaktínu, ale mne stále hovorí lekár, že mám zníženú hladinu hormónov (teda nikdy neupresnil ktorých ja som si to len dedukovala že ženských). Výsledky testov som nevidela, len som si to vytelefonovala (deň trvá pokiaľ majú výsledky odborov).

A manžel je ok 🙂 aspoň jedno pozitívum keď som už ja oničom ☹

mirinda10 – a držím palce aj tebe aby ti to vyšlo – ja som asi priveľmi nedočkavá a stresu mám nadmieru v práci je ho na rozdávanie ani nie kvôli študentom ale vedeniu – asi by mi pomohla aj rázna zmena pracovného prostredia 🙂 – tak ja sa ozvem čo a ako a skúsim sa spýtať na tie lieky čo ste mi tu odporúčali – ešte raz veľmi krásne ďakujem 😵

veria
26. jan 2010

Slavikatko, já bych si být tebou, vyžádala od dr. přesné info, co ti chybí, a proč tě léčí Medicriptinem. Nejsem doktor, ale zdá se mi to přinejmenším podivné.....

brundik
26. jan 2010

Slavikata, budu se asi opakovat, Medocriptine se bere na zvyseny prolaktin, jak uz holky psaly, pravdepodobne i ty ho beres na zvyseny prolaktin, jen se nejspis doktor spatne vyjadril. Protoze prolaktin casto snizuje tvorbu ostatnich zenskych hormonu, nezbytnych pro ovulaci, proto pricinnou neplodnosti pri vysokem prolaktinu je anovulacni cyklus.
Na vysoky prolaktin je vice leku, muzes zkusit i neco jineho, jestli ti to sedne lip-Norprolac, Dostinex, Mysalfon, Parlodel. Parlodel ma stejnou ucinnou latku ve stejnem mnozstvi jako Medocriptine, proto je paradox, ze po jednom z nich mi bylo fakt blivno a po druhem jsem se citila uplne ok.
Taky bych zkusila zajit za doktorem, aby mi sdelil, jak na tom ty hormony ve skutecnosti jsou. Protoze pri hodnotach jen mirne zvysenych je thotenstvi celkem realne 😉
A nebo bych zkusila nejaky CAR, kde se postupuje systematicky, tzn, zacina se hormonalnim profilem, spermiogramem, pruchodnosti vejcovodu atd... A ne ze ti doktor udela spoustu jinych vysetreni a za 1,5 roku HP. Taky mi to prijde trosku podivny.
Jinak vekem jsem na tom uplne stejne 😉
Odkaz na diskuzi Vsoky prolaktin 😉
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...

dindulka
26. jan 2010

slavikatka, ja som brala medocriptine, síce už dávnejšie, ale ten názov si teda veľmi dobre pamätám, brala som ho pri zvýšenom prolaktíne. kým som si naň zvykla bolo mi po ňom zle a nemohla som spávať. keď som sa večer poriadne nenajedla, tak som od jednej v noci nemohla spať, bol te des. viem, že som ho začala brať postupne, tak ako píšeš, najprv štvrť tabletky, potom pól a až po nejakej dobe celú tabletku. na vysoký prolaktín je inak aj parlodel, ale po ňom mi bývala omnoho horšie ako po medocriptine. telo si naň musí zvyknúť. tak držím palce 🙂

ladenka77
31. jan 2010

slavikatka,brala som vsetky so spominanych liekov vyssie (brundik),a najlepsie som zvladala prave mysalfon,avsak unas sa uz nedovaza,vyraba sa v cechach,a bolo mi doporucene,aby som to brala,zo zaciatku po malilinkych kuskoch az na 3X1 a v poho,potom mi dali parlodel,aj ten som si len ohryzkavala,a tiez zvracala....vies tieto lieky funguju na hypofyzu a kedze je v hlave tak to ma take neziad.ucinky....brala som to na striedacku asi 3 roky,na ten medocriptine som reagovala najhorsie...mne byvalo iba zle,vracala som,ale to len preto,lebo mi povedala endokrinologicka,ze 2x1 ,naraz....az gyndr.mi kazal iba odhryzkavat,aby si telo postupne zvykalo,ine hormony to vsak neovplyvnuje,iba ten prolaktin......mne sa ten prolaktin nakoniec upravil,ale aj tak sme museli na IVF,tak vela stastia a drzim palce...

henrieta44
17. feb 2010

Ahojte kočky,
Medocriptine beriem druhým dnom, lekár mi odporučil začať jednou tabletkou, potom zvýšiť na dva denne. beriem ho na potlačenie laktácie po potrate v 14tt, síce sa mi nezačalo ani tvoriť mlieko ani mi nikdto nebral krv na hladinu prolaktínu, ale v nemocnici mi ho napísali , že ho treba užívať 14 dní. prvú dávku som užila a bola som najedená, bolo to večer, ráno som mala poriadne točky, nič som nevidela, len tmu a moje raňajky skončili v záchode, chytila ma zimnica a chodím ako mŕtvola, tak neviem, zdá sa že tie vedľajšie účinky sú dosť časté, aspoň čo tu tak čítam.

inak tiež som si čítala príbalový leták a trošku mi to príde ako postavené na hlavu, vraj liek na liečbu neplodnosti a treba pri styku použiť ochranu, tak neviem, asi to myslely tak, že najprv treba liekom znížiť hladinu prolaktínu a potom sa môžete snažiť o bábo.

ja dúfam, že sa nám s manželom podarí čoskoro ďalšie bábo, zdravé, aby som už nikdy viac nemusela absolvovať to čo mám teraz čerstvo za sebou.

olusenka
21. feb 2010

Tady jsou odkazy na témata o vysokém prolaktinu, kde se dozvíš o Medocriptinu.
Já ho konkrétně beru několik měsíců, už to bude skoro rok, beru 2 tbl. denně, je mo po něm fajn a funguje, Prolaktin mám nízký jak má být.

valaquenta
27. feb 2010

henrieta44 pytala som sa lekara na medocriptine ci mozem otehotniet ked beriem lieky a on povedal ze su velmi setrne a mozem otehotniet ze ked sa zisti ze som tehotna tak sa vysadia ze v tom letaku je to trosku zle vysvetlene ja ked vysadim lieky tam mi hladina prolaktinu stupne aj na 47 a s liekmi je to 3,2 tak ja musim brat lieky a otehotniet lebo bez nich to asi nepojde

mimusaa2335
17. mar 2011

awojte kocky prosim vam ja beriem medocriptin namerali mi 86!!!To mam sancu mat babo??

marisela558855
30. okt 2012

chcela by som otehotniet nijako sa mi to nedari beriem aj medocriptine ale aj ttakk nic nevie mi niekto poradit mam 26 a chcela by som byt uz tehotna

medulienka1111
18. jan 2013

ahojte lieky ako parledol či medokriptin uživam už 16 rokov.Moja hladina prolaktinu na začiatku liečenia bola 200 po roku uživania lieku parledol som konečne po 12 rokoch marneho čakania na dieta otehotnela.V sučastnosti mam 5 užastnych deti.Preto verim v modernu medicinu,lieky su svinstvo ako pišete,ale veda napreduje a mne liečitelia nepomohli.Beriem teraz 1/2tablety medokriptinu denne.Problemi s vracanim na začiatku liečby som mala tiež,prešli.Neviem či dakto tak dlho uživa lieky od zvyšenej hladiny prolaktinu a ake pociťuje vedlajšie učinky,mna dosť často pobolieva brucho a začal blbnuť menzes,inak mam 47 rokov. 🙂 😀

misickaf
22. jan 2013

Nedočetla jsem všechny příspěvky, ale Medocriptine jsem brala asi 2 měsíce a pak jsem hned otěhotněla, měla jsem vysoký prolaktin. Teď mám 4letého kluka a snažíme se o druhé ale zatím nic, takže se znovu objednám k Dr. a uvidíme zda mi ho nasadí znovu.

ajurka
8. apr 2013

@misickaf Ahoj já má také vysokou hladinu prolaktinu ted mě čeká magnetická rezonance. Medocriptine beru už měsíc doufám, že mi pomůže taky.. ale chci se zeptat jak si měla vysokou hodnotu prolaktinu?

misickaf
8. apr 2013

@ajurka no on mi doktor hodnotu neřekl, jen že je vysoká ale není to nijak kritické, ale že je to víc než zvýšené 🙂 takže vím prd... tak hlavně že to zabralo. Tentokrát při druhém snažení mám prolaktin jen zvýšený a místo medocriptinu jsem dostala Clostylbegyt na dozrávání vajíček a následné uvolnění vajíčka... tak uvidíme zda se zadaří.

ajurka
9. apr 2013

@misickaf No uvidíme... Snad otěhotním taky tak do dvou měsíců... a tobě přeji také ať se Vám zadaří

kikaliki
10. jún 2014

Tak už som si ním prešla aj ja.... Dufam, že wiac ho brať už nebudem musieť...ale podla doktora zabrali a sme na dobrej ceste k našmu cielu, k našemu mimi....

annamamka
29. nov 2015

Beriete niektorá Medocriptine na zvýšený prolaktín? Ako beriete a ako to znášate? Mne doktorka odporučila 2x denne 1tab. Prvé 4 dni som brala iba 1/4 tabletky večer, teraz beriem už 2 den večer polovicu, ale cítim, že je to veľmi silné, tak neviem či sa vôbec odhodlám niekedy zobrať celú tabletku a ešte 2x denne. A ešte sa chcem spýtať mamičiek, ktoré brali tento liek, či sa vám podarilo otehotnieť a za ako dlho užívania? Ďakujem

nikusik0107
9. máj 2016

ahojte ja som to brala cca pol roka...a musela som ich vysadit...strasne som pribrala necitila som sa dobre boal som nafuknuta bolo mi zle..no ako otras prestala som ich brat sama od seba vie o tom aj doktor poslal ma endokirnologiu tak uvdiim..no ale moja otazka ked ste ich prestali brat mali ste nasledujuce kramy...presn? v pohode? ako stale..lebo mne meskali a prisli take ze som nechapala...neboli silne ale bolestive velmi aj na 3 den ma hrozne bolelo brucho ..tak len ci ste mali nejaka s tym skusenost...

petamazan
5. okt 2016

ahojte baby chcem sa opytat kedy vam priznaky z medocriptinu presli. ja som brala len polovicu z neho a este stale mavam tocaky a piska mi usiach. vymizne to same? zajtra idem na gyn

ivana369
26. mar 2020

Ja som dostala medocriptine na zvýšenú hladinu prolaktinu. Len jedenkrát sa mi stalo že mi bolo zle od žalúdka. Inak mám nižší tlak ale viac menej všetko ok, žiadne vedľajšie účinky.

jackie17
13. júl 2020

@ivana369 ahoj, užívaš ešte tento liek? Pomohol ti? Ja som práve teraz začala a mam rešpekt ako to zvládnem tie ucinky