icon

Menopauza - prežívanie zmien

4. feb 2022

Užívate nejaké hormóny, byliny, kvapky?Ako prežívate psychicky a fyzicky zmeny s tym súvisiace, máte nejaké problémy náladovosť, priberanie, potenie...mne lekárka poradila zatiaľ kvapky Femi od Valovica je taká natural žena ja by som radšej hormóny mam úzkosti, blbne mi cyklus krátky, dlhý, silný nikdy neviem kedy dostanem aký bude v práci si beriem aj voľno ako krvacam.Gynekologicka tvrdí, že všetko je normálne trvá to už rok som z toho psychicky unavená mám 45 r a, keď mám takto žiť ďalších 5-7 r ďakujem pekne.A to ešte menzes mám čo bude, keď úplne prestanem veď vtedy tie poriadne prejavy len začínajú.Moja sestra je staršia ako ja, ta skončila na psychiatrii s depresiami, úzkosťami

Strana
z2
janka301
13. feb 2026
@mirkakvietok

@janka301 ahoj, aku si mala skusenost s Livialom? u mna to zvazujeme teraz. z neziaducich ucinkov mam stres, a leta som mala hrozne kvoli kontinualnym navalom, unave atd... Ked si Livial brala - po akom case ti to zlepsilo kvalitu zivota a v com vsetkom? Co naopak nie? Ako dlho ti doporucili uzivat ho? Pokial si ho medzicasom vysadila, symptomy sa ti vratili alebo sa citis dobre? Dakujem vopred za odpoved...

@mirkakvietok ahoj,účinok bol takmer okamžite...a beriem ho dodnes....občas som zabudla a cítila som ku večeru akoby opäť prichádzajúci nával..v lete som mávala pocit akoby nezaoberal,no lekárka mi povedala ,že to v teple normálne a mala pravdu..v zime absolútne kľud, pohoda ..jedine mínus je váha...nalepili sa to na mna a aj napriek strave a športu nejde dolu...ale ked si predstavím tie návaly, tak verím ze časom zhodim...obmedzila som jedlo...

mirkakvietok
27. mar 2026
@janka301

@mirkakvietok ahoj,účinok bol takmer okamžite...a beriem ho dodnes....občas som zabudla a cítila som ku večeru akoby opäť prichádzajúci nával..v lete som mávala pocit akoby nezaoberal,no lekárka mi povedala ,že to v teple normálne a mala pravdu..v zime absolútne kľud, pohoda ..jedine mínus je váha...nalepili sa to na mna a aj napriek strave a športu nejde dolu...ale ked si predstavím tie návaly, tak verím ze časom zhodim...obmedzila som jedlo...

@janka301 z vahy, chlpov, depresii, trombozy, raka... a podobne mam stres... ja som pocas menopauzy a poslednych rokov perimenopauzy pribrala 15kg, nechcem sa vyhovarat, mala som extremne silne krvacania (a dlhotrvajuce), nedalo sa popri tom normalne sportovat ani plavat ani nic, kazdu polhodinu som stravila v sprche kym sa dalo byt doma a fungovat z homeofficu, objektivne popri tom neslo tu vahu jednoducho dat dole. teraz je toho naraz vela. Bojim sa zacat uzivat cokolvek hormonalne ze tu vahu uz potom uz dole nedam. Pochopitelne mi popri tej vahe aj stupol tlak, no a to trvalo 2 roky stabilizovat, co mi skusali na to lieky prvy rok tak to bola katastrofa, bolesti chrbta, kosti, opuchy, vsetko mozne, kasel... konecne sa nasli jedny co ako-tak funguju ze nemam aspon tie vedlajsie neziaduce ucinky ale tlak reguluju jemejsie, nie tak ucinne ako by zrejme bolo potrebne.

janka301
27. mar 2026
@mirkakvietok

@janka301 ahoj, aku si mala skusenost s Livialom? u mna to zvazujeme teraz. z neziaducich ucinkov mam stres, a leta som mala hrozne kvoli kontinualnym navalom, unave atd... Ked si Livial brala - po akom case ti to zlepsilo kvalitu zivota a v com vsetkom? Co naopak nie? Ako dlho ti doporucili uzivat ho? Pokial si ho medzicasom vysadila, symptomy sa ti vratili alebo sa citis dobre? Dakujem vopred za odpoved...

@mirkakvietok ahoj,Lívia mam stále...v lete pri vysokých teplotách som myslela, ze je neúčinny uz😅no povedala mi gyne ,ze to je normálne a mala pravdu celú zimu topka....zabral mi asi fakt do par dni mozno po dni...návaly ustúpili,spim ok....akurát mam pocit ze neviem zhodiť, no nepriberam vôbec ale stale stojí váha,čo môže byť u mna všeličím, mam biologickú liečbu. Ale z gyne mam všetko ôk....

janka301
27. mar 2026
@mirkakvietok

@janka301 z vahy, chlpov, depresii, trombozy, raka... a podobne mam stres... ja som pocas menopauzy a poslednych rokov perimenopauzy pribrala 15kg, nechcem sa vyhovarat, mala som extremne silne krvacania (a dlhotrvajuce), nedalo sa popri tom normalne sportovat ani plavat ani nic, kazdu polhodinu som stravila v sprche kym sa dalo byt doma a fungovat z homeofficu, objektivne popri tom neslo tu vahu jednoducho dat dole. teraz je toho naraz vela. Bojim sa zacat uzivat cokolvek hormonalne ze tu vahu uz potom uz dole nedam. Pochopitelne mi popri tej vahe aj stupol tlak, no a to trvalo 2 roky stabilizovat, co mi skusali na to lieky prvy rok tak to bola katastrofa, bolesti chrbta, kosti, opuchy, vsetko mozne, kasel... konecne sa nasli jedny co ako-tak funguju ze nemam aspon tie vedlajsie neziaduce ucinky ale tlak reguluju jemejsie, nie tak ucinne ako by zrejme bolo potrebne.

@mirkakvietok a chápem tvoje obavy...ta váha žiaľ ide aj vekom,no ja mam 46 ,ale zas vedľajšie účinky uz neriešim, za rok 4x atb koli tomu,ze ma vždy prefuklo spotenu a sopleeeee som mala mesiac,z toho kasel...mam reumu 24rokov,bolesť je môj kamoš...nebojujem s nim,ale naučila som sa s ním žiť a prijala som ho,len si nemoze robiť čo chce😅a zvládam to...psychika je základ....chlpy nemám,trobozu🙏tiez ani depky... rakovinu je mimo mojej psychiky🤷

mirkakvietok
Autor odpoveď zmazal
janka301
28. mar 2026
@mirkakvietok
Odpoveď bola zmazaná

@mirkakvietok pozri moja gyn je ako super,každý rok odbery testy...povedala,ze rok musíme cakat kym sa menzes naozaj neozve...sialene návaly v lete to boli...prežiť ten rok bolo hrúza...po roku mi vzala opäť krv na testy a uz bolo jasné,ze som v prechode....nasadila livial a 2roky klop klop...musis to brat ale tak,ze každé telo je iné....ale mne pomohol veľmi...skus a napíš mi súkromné ako si postupila

mirkakvietok
28. mar 2026
@janka301

@mirkakvietok pozri moja gyn je ako super,každý rok odbery testy...povedala,ze rok musíme cakat kym sa menzes naozaj neozve...sialene návaly v lete to boli...prežiť ten rok bolo hrúza...po roku mi vzala opäť krv na testy a uz bolo jasné,ze som v prechode....nasadila livial a 2roky klop klop...musis to brat ale tak,ze každé telo je iné....ale mne pomohol veľmi...skus a napíš mi súkromné ako si postupila

@janka301 dakujem Janka, uz som jej akurat poslala mail, ordinuje len niektore dni plus teraz som si uvedomila ze ide velkonocny tyzden tak uvidim ci ma/nema volno, tj vyskusam a dam ti vediet ako to ide... Viem ti tu cez konika poslat aj sukromnu spravu? (nepouzivam konika casto)

Strana
z2