Menopauza u 44-ročnej
Ste tu zienky nejake, ktore ste sli do prechodu uz tak skoro? Nemali ste potom problemy so skorou menopauzou? Mam nasadenu nizkohormonalnu antiku, co ma ale najviac trapi je , ze som zacala priberat. Tymto sa ospravedlnujem vsetkym zenam , ked som so myslela, ako sa mohli tak spustit po 45 😅🥲. Uz to prislo aj na mna a neviem, co s tym.
@anonym_autor prvé príznaky 36ke, potom plno prepuklo v 40ke, vekom som ako ty, 3 roky bez mš. Všetky tie príznaky ma ničili až kým som nezačala brat HSL
Ano, mám 45, menopauzu potvrdenu zmenou hormonov už 2 roky, cyklus mám tak 2x ročne. Začalo to okolo 40ky. Máme to v rodine.
@anonym_autor ja od 37
Mam po 45 a začalo sa to v 42ke
Prvé príznaky v 37, rapidne to išlo dole, po IVF som porodila v 43 a koniec...uz som mrchu nikdy nemala, AMH nulové, nepomohli ani žiadne hormonálne lieky
@anonym_autor pribrala som za 6mes 8 kg, z hormonálnej liečby. Trápim sa 3 roky, držím si kaloricky deficit, nálady, úzkosti, nepravidelný cyklus, nespavosť, potenie, atď Mám 44
Pokiaĺ ešte máš menštruaciu, aj keď le dva krat do roka, tak saj edná o perimenopauzu. Menopauza nastava rok bez menštruacie a bez odozvy na zvysene synteticke hormony. Proste po menopauze vaječniky atrofuju uplne sa zasušia.
vobec to nieje skoro-je to kurat vek ... niekto v nomzacina a ina uz skoncila ..
Ja mam 49 a iba začínam.
Ja mám 48 rokov, poslednú menštruáciu som mala v septembri takže už to aj na mňa ide predpokladám, ale povedzte mi, menštruačné bolesti pociťujete aj napriek tomu, že ju nedostanete? Lebo ja áno tak neviem či to tak má byť.
Ja mám 48 rokov, poslednú menštruáciu som mala v septembri takže už to aj na mňa ide predpokladám, ale povedzte mi, menštruačné bolesti pociťujete aj napriek tomu, že ju nedostanete? Lebo ja áno tak neviem či to tak má byť.
@leni1977 Ano ja som nemala dva mesiace cyklus ale sliznicu som mala vysoku, tak mi pichol Agolutin a normalne sa mi spustila. Ale tie stavy nenotmalne dva tri mesiace ako nekončiaci predmenštruačny syndrom. Ja mam 48 rokov a takto mi začala hafrovat od jari. Pichne mi Agolutin a potom tri, styri cykli nabehnu normalne a potom zase vypadok.To je proste perimenopauza.
Predcasna menopauza mi bola diagnostikovana v 35 rokoch
vobec to nieje skoro-je to kurat vek ... niekto v nomzacina a ina uz skoncila ..
@anonym_a63fcb akurát to nie je.Primerny vek je 50-52 r.Zalezi to aj od toho koľko mala žena tehotenstiev a ako dlho kojila.Kvoli ochrane pred srdcovo-cievnymi chorobami a psychickými, rednutie kosti je dobré ísť do menopauzy čo najneskôr, ale počet vajíčok neovplyvnime.Ja mám 51 r a mám menzes pravidelný, ale už by som prijala koniec.Moja sestra mala do 55r
@anonym_a63fcb akurát to nie je.Primerny vek je 50-52 r.Zalezi to aj od toho koľko mala žena tehotenstiev a ako dlho kojila.Kvoli ochrane pred srdcovo-cievnymi chorobami a psychickými, rednutie kosti je dobré ísť do menopauzy čo najneskôr, ale počet vajíčok neovplyvnime.Ja mám 51 r a mám menzes pravidelný, ale už by som prijala koniec.Moja sestra mala do 55r
@anonym_b02625 perimenopauza zacina medzi 40 az 0 vekom ... a to je priemer.. v dnesnom uponahlanom svete plnom stresov,nezdraveho modifikovaneho a napichaneho jedla plneho hormonov a ineho svinstva ... kozmetiky kt viac skodi ako pomaha a mnozstva liekov kt do seba clovek dava sa aj menopauza stava skor... ano su zeny kt mamu aj v 60 ale to je uz skor vynimka ako priemer ... ja sama mam 44 a este nic.. ale raz topride .. priemerne vsetky zeny v mojom veku uz su jednou nohou v tom
@anonym_b02625 menopauza a perimenopauza je rozdiel. Ona kĺufne može byt v perimenopauze sj desať rokov a do menopMenopauza nastava ked zena nemaauzy stupi ako 55 rocna.Menooauza nastava ked zena nema cyklus 12 až 18 mesiacov a vaječniky prestavaju reagovat na hormonalne stimuly.Niektora zena perimenopauzu ani nezaregistruje a niektoré ženy potrapi este viacej ako samotna menopauza.
@anonym_autor prvé príznaky v 38. A pomaly to začína byt zaujímavé teraz (41).🥵
@anonym_b02625 cim dlhsie dojcenie, tym neskorsia menopauza?
@anonym_b02625 perimenopauza zacina medzi 40 az 0 vekom ... a to je priemer.. v dnesnom uponahlanom svete plnom stresov,nezdraveho modifikovaneho a napichaneho jedla plneho hormonov a ineho svinstva ... kozmetiky kt viac skodi ako pomaha a mnozstva liekov kt do seba clovek dava sa aj menopauza stava skor... ano su zeny kt mamu aj v 60 ale to je uz skor vynimka ako priemer ... ja sama mam 44 a este nic.. ale raz topride .. priemerne vsetky zeny v mojom veku uz su jednou nohou v tom
@anonym_a63fcb prečo mi to píšeš ja poznám rozdiel medzi perimenopauzou a menopauzou.Autorka sa pýta na menopauzu a ja reagujem na diskusiu, že v 44 r je to primeraný vek.Nie, nie je je to skoro na menopauzu v 44 r.
@anonym_d1e6eb kojila som 5,5 r 2 deti menzes som nemala 4,5 r.Plus 18 m tehotenstva, takže som si ušetrila 6 r vajíčka.Vajicka sa vylučujú aj počas stresu😉ženám sa tvorí ovarialna rezerva počas tehotenstva ich matky každý ju má inú nezvalujme všetko na stres a napichane mäso.Je to genetika sú rodiny kde sú ženy fertilne dlho a rodiny kde od 40 tky už pomaly vyhasínaju vajecniky
Ja som mala vysoky amh hormon, tym padom sa mi uz vajicka minuli skor ako bezne. Vy to teda nechavate tak? Pretoze doktor mi nasadil antiku, ale bojim sa , ze by som zacala priberat z toho plus neziaduce ucinky. Nikdy som nebrala antiku ( s nizkou davkou estrogenu)
Ja som bola.tiez v menopauze. A ostala.som este aj tehotna. 41. 🙂 🙂
Ja mam 48 rokov a do tohoto roka som nemala absolutne ziadny problem. Postupne od nejakeho maja to zacalo aj u mna, ze nocne potenie, navaly niekedy (v lete som tomu nepripisovala pozornost, lebo sa proste poti kazdy ked je 35 stupnov). Nikdy som nemala uplne pravidelnu menstruaciu, cize tyzden hore dole u mna bolo normalne. Od konca augusta som nemala menstruaciu az do zaciatku decembra, testy som si robila tehotenske pravidelne, ze ci nahodou. Uzivam doplnky stravy, pijem caje na menopauzu, navaly uz mam fakt vynimocne a nocne potenie je tiez uz v norme. Kedze mi je jasne, ze menopauza je tu, tak sa chcem viac o seba starat v zmysle, ze aby som toto nejak prezila v ramci moznosti normalne.
Ja mam od 40 r.

@anonym_autor Som v prechode cca 46.rokov.