Menštruácia 2x do mesiaca
Vždy som mala pravidelný 27-28 dnovy cyklus a žiadne problemy s MS. Teraz prvýkrát mám 2x za mesiac. Mám tesne po 40-tke. Mám sa obávat niečoho vážneho, stretli ste sa s tým?
@salamistka Ďakujem, mna už napadá všeličo od toho najhoršieho...potom sa ukľudním, že to môže byť vekom, blíziacim sa prechodom, hormonami napr.Teraz mám aj obrovsky stres. Tak snad sa to upraví. Len ma to dost zaskočilo az vyľakalo. Lebo všetko človeku vyhodnoti ako rakovinu, ked začne googlit.
Asi je to ok. Riesila som to nedavno. Mame podobny vek a lekarka povedala, ze uz su to zmeny pred menopauzou. Ale vraj sa nemam desit, ze to mozw trvat aj roky. Takze predpokladam, ze u teba to bude rovnako. Ale presne, clovek sa hned spyta uja googla a ten ma naporudzi same super odpovede 🙂
Aj mne sa asi po 43 začal cyklus skracovať. Kedysi som mávala po 6-tich týždňoch, pred 40-tkou cca 28-30 dňový cyklus, po 43? 26- dňový. Po 44 24-26 a stalo sa už aj po 21 dňoch. Som v poriadku. Prechod sa blíži 🤷. Kolegyňa bola v prechode od 42 rokov a na začiatku prechodu mala "svoje dni" 2x do mesiaca.
Mimochodom u mna sa to zacalo kazit po prekonanom covide
@salamistka
@vejapa76
@mucuinka
Dakujem, ste ma upokojili.

podľa mňa by to nemal byť problém...ja mám síce celý život 23-25 dňový cyklus, mávam 15x do roka menštruáciu, už mi prišla aj na 17 deň raz, ale moja sestra mi hovorila, že sa jej po 40-tke skrátil cyklus a počula som už aj od iných žien, že sa im to stalo....