Menštruácia mi prišla o dosť skôr

juliana1931
1. okt 2023

Zdravím žienky.
Potrebujem súrne vaše rady a vašu pomoc. Stal sa mi problém aký mám prvý krát v živote. Do teraz som vždy mala menštruáciu v poriadku na 28 deň trvala tak 3 až 4 dní všetko bolo ok až sa mi stalo, že tento mesiac mi prišla menštruácia o dosť skôr. V septembri som ju mala a mi prišla 17 a dostala som ju 29. Začalo to však nenápadne iba špinenie a ja vlastne ani neviem či to je menštruácia. Najprv som len špinila, pri utreti som mala krv, ale na 2 deň už mi tečie riadne. Trošku ma boli v podrubušku čo to je? Podotýkam, že sex som nemala už dávnejšie takže sexom, to nebude a rovnako aj prstovanie nebolo takže ani nieje možné, aby som sa tam poškabala priznávam bola iba masturbácia neviem či to môže súvisieť. Prosím neposielajte ma na gynekológiu pokiaľ to neje veľmi nutné nechcela by som tam ist. Mate niekto skúsenosť čo to môže byť? Dosť ma to vystrašilo v živote som to nemala bojím sa ak bude nutné pôjdem na gynekológiu ale vie niekto poradiť??

andy37
1. okt 2023

Nemala si nejaké stresujúce obdobie, alebo choroba, lieky...?

juliana1931
autor
1. okt 2023

@andy37 Ahoj práveže nie lieky žiadne vôbec a stresujúce obdobie tiež veľmi nie. Mám celkom kľudný život, prácu ktorá ma baví, dobre financie nespomínam si na niečo extra....

andy37
1. okt 2023

To je prvé čo ma napadlo. Inak neviem povedať. Možno to nič neznamená, možno áno. Treba chodiť pravidelne na prehliadku.

vanilkovazmrzka
1. okt 2023

Ono netreba hned robit paniku, mohla si prechladnut, mohlo telo bojovat s nejakym virusom, moznoze aj nejaky zapal mas. Najlepsie by bolo poradit sa s gynekologom, lebo toto vsetko su len dohady, a nic z toho nemusi byt pravda.

juliana1931
autor
1. okt 2023

@vanilkovazmrzka No Ďakujem verím, že je to prechodné a naozaj netreba panikariť no trochu som sa zľakla

himedzi
1. okt 2023

@juliana1931 hormonálna nerovnováha, kazdej sa to niekedy stane.

juliana1931
autor
1. okt 2023

@himedzi To naozaj? Mne sa to ešte nestalo mám to prvý krát preto som z toho vyplašena snáď mate pravdu