icon

Menštruácia po 10 mesiacoch. Je to nástup menopauzy?

16. feb 2026

Ahojte moja mama má 54 rokov ma myomy na maternici uz dlhe roky pred rokom bola na gynekologickej prehliadke okrem myom vsetko v poriadku no aj tie myomy boli neskodne. Menstruaciu nemala asi tak 10 mesiacov no dnes v noci ju znova dostala ma normalne aj menstruacne bolesti a krvaca zajtra ide ku gynekologovi som zlaknuta mal niekto taketo nieco ?

viestta
16. feb 2026

stava sa to celkom bezne, ze sa po dlhom case objavi menstruacia, ale pre klud v dusi nech sa ide ukazat

anonym_efaf98
16. feb 2026

prečo to riešiš ty, a nie matka.

autor
16. feb 2026
@viestta

stava sa to celkom bezne, ze sa po dlhom case objavi menstruacia, ale pre klud v dusi nech sa ide ukazat

@viestta ano pravdaze zajtra tam ide

autor
16. feb 2026
@anonym_efaf98

prečo to riešiš ty, a nie matka.

@anonym_efaf98 lebo sa o nu bojim tak sa pytam na nazory ostastnych zien a nic take som nepovedala ze to moja mama neriesi !

monro
16. feb 2026

Žena sa považuje, že je v menopauze ak nemá menštruáciu 12 mesiacov po sebe. Takže asi ešte nie je v menopauze. Návšteva lekára, sono, prípadne aj ďalšie vyšetrenia dajú odpoveď.

simsalabim
16. feb 2026

Co som citala, kludne moze dostat menstruaciu aj po takej dlhej dobe, o menopauze sa vravi az po 12 mesiacoch. Dokonca mi kolegyna vravela, ze jej sestra dostala po 16mesacnej pauze. Islo ju porazit, myslela, ze to uz ma za sebou. A este mala 6 mesiacov normalne cyklus. Tiez to riesila s dr a vsetko bolo ok. Ze stava sa.

anonym_a9dd52
16. feb 2026

@anonym_autor preco si zlaknuta? Ved len dostala menzes.

autor
16. feb 2026
@anonym_a9dd52

@anonym_autor preco si zlaknuta? Ved len dostala menzes.

@anonym_a9dd52 po 10 mesiacoch ?

anonym_a9dd52
16. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor okolo menopauzy to uz nie je pravidelne, vykyvy su mozne a caste

simsalabim
16. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ano, ved si o tom obe daco precitajte. V perimenopauze sa krvacanie moze objavit aj po niekolkych mesiacoch, nie je to nic nezvycajne. Hlavne ak to ma prejavy menstruacie, s krcami a bolestou, bude to pravdepodobne menstruacia. "Zle" krvacanie je skor bezbolestne, pripadne sprevadzane bolestami aj mimo krvacania.

autor
16. feb 2026
@simsalabim

@anonym_autor ano, ved si o tom obe daco precitajte. V perimenopauze sa krvacanie moze objavit aj po niekolkych mesiacoch, nie je to nic nezvycajne. Hlavne ak to ma prejavy menstruacie, s krcami a bolestou, bude to pravdepodobne menstruacia. "Zle" krvacanie je skor bezbolestne, pripadne sprevadzane bolestami aj mimo krvacania.

@simsalabim no ano ma bolesti ako pri menstruacii inokedy bolesti nemala

autor
16. feb 2026

No tak myslim pocas tych 10 mesiacov nemala bolesti ziadne

anonym_5d27c7
16. feb 2026

@anonym_autor Ja som v období perimenopazi (pred koncom mala 2x za rok) Potom raz špinenie za celý rok a už potom nič. Skončili úplne v 48.rokoch .

anonym_5d27c7
16. feb 2026

@anonym_autor Je to naozaj úplne normálne ored "koncom "ale niekedy aj myom vie robiť šarapatu.Ale neboj sa v takom veku je toto naozaj úplne normálne.

simsalabim
16. feb 2026
@anonym_autor

No tak myslim pocas tych 10 mesiacov nemala bolesti ziadne

@anonym_autor urcite to bude obycajna menstruacia. Je dobre, ze ide k lekarovi, ale s najvacsou pravdepodobnostou to je ok.

viestta
16. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak este asi nie je v menopauze, telo este funguje ale uz nie pravidelne. Niekedy cele roky trva kym uplne prestane ovulovat a menzes moze chodit kedy sa mu zachce. Keby zrazu po piatich rokoch zacala krvacat to uz by bol problem, ale po par mesiacoch nie

autor
16. feb 2026
@viestta

@anonym_autor tak este asi nie je v menopauze, telo este funguje ale uz nie pravidelne. Niekedy cele roky trva kym uplne prestane ovulovat a menzes moze chodit kedy sa mu zachce. Keby zrazu po piatich rokoch zacala krvacat to uz by bol problem, ale po par mesiacoch nie

@viestta no volala svojmu gynekologovi az o tyzden ma termin ze ma ist aj ked bude krvacat a ak uz nebude urobia jej cytologiu

leidin
16. feb 2026

V takom veku je to uz jedno z toho hladiska ci je alebo nie je v menopauze, lebo deti uz urcite neplanuje podla mna. Akurat, ze krvacanie moze byt aj z rakoviny a to sa neda vylucit len na zaklade toho, kedy to dostala, cize moze sa nechat skontrolovat.

anonym_2c498d
18. feb 2026

@anonym_autor môže byť, že to je menzes, ale aj krvácanie z myomu.Sestra dostane vždy raz ročne pred dovolenkou😆