icon

Meškanie menštruácie 2 dni

Včera o 21:55

Čaute
Chcem sa opýtať, mešká mi menštruácia 2 dni, bežne to robí, že mi mešká (vždy Max týždeň) no v lete pred nástupom na strednú školu som mala pravidelnú. U gynekológa som este nebola, som panna. Myslíte, že to môže byť aj tým stresom ale miernym nachladnutím (sedávam na studenej zemi)?cyklus mavam 34 dni, 5 dní. Moc sa mi nechce veriť, že to môže byť aj tým, že mám veľa učenia a neustály stress zo školy.

anonym_659f68
Včera o 21:56

stres

cyneric
Včera o 22:01

Fyzický aj psychický stressor môže mať vplyv na posunutie menštruácie, nachladnutie zo "studenej zeme" je mýtus, môže to byť aj zmenou stravy či inými zmenami ktoré nastali v tvojom živote.

anonym_ef9f41
Včera o 22:02

Stres to určite môže ovplyvniť, najmä keď si v lete počas kľudu mala pravidelný cyklus

Ale ... fakt neseď na studenej zemi, môžeš si uhnať chronický zápal, a z vlastných skúseností, nie je to ktovie čo

tinka3435
Včera o 22:11

Určite aj stres a podľa toho že chodíš do školy sudim že si ešte mladučká.Ja som cca vtom veku nemala nikdy presne vždy som mala nejaké výkyvy

autor

Ďakujem mooc za odpovede, akože ešte som aj trošku pribrala, ale to preto lebo som až moc jedla (mekáč po škole) a v poslednej dobe nemám ami čas pre seba a spím tak max 6 hodín

autor
@tinka3435

Určite aj stres a podľa toho že chodíš do školy sudim že si ešte mladučká.Ja som cca vtom veku nemala nikdy presne vždy som mala nejaké výkyvy

@tinka3435 16 mám

tinka3435
Včera o 22:15
@anonym_autor

@tinka3435 16 mám

Tak sa stým netráp keďže si panna tehotná niesi je to ok ešte sa ti to bude upravovať časom

januska12323
Včera o 22:44
@anonym_autor

Ďakujem mooc za odpovede, akože ešte som aj trošku pribrala, ale to preto lebo som až moc jedla (mekáč po škole) a v poslednej dobe nemám ami čas pre seba a spím tak max 6 hodín

@anonym_autor prečo spíš tak málo? Všetko čo píšeš má vplyv na telo.

anonym_85ce02
Včera o 23:04

@anonym_autor menstruacia sa upravuje cca 7 rokov. Po tejto dobe by už mala byť pravidelná ak je všetko ok.
Ale na gynekologiu na prehliadku zájsť môžeš aj keď si ešte nemala pohlavný styk. Lekár spraví ultrazvuk pozrie vaječníky a tak. Ja som chodila od 15 na gynekologiu pravidelne.

alianko9
Dnes o 04:58

Pokiaľ si panna, tak jednoznačne to je spôsobené len tým, že si v strese