Meškanie menštruácie 2 dni
Čaute
Chcem sa opýtať, mešká mi menštruácia 2 dni, bežne to robí, že mi mešká (vždy Max týždeň) no v lete pred nástupom na strednú školu som mala pravidelnú. U gynekológa som este nebola, som panna. Myslíte, že to môže byť aj tým stresom ale miernym nachladnutím (sedávam na studenej zemi)?cyklus mavam 34 dni, 5 dní. Moc sa mi nechce veriť, že to môže byť aj tým, že mám veľa učenia a neustály stress zo školy.
Fyzický aj psychický stressor môže mať vplyv na posunutie menštruácie, nachladnutie zo "studenej zeme" je mýtus, môže to byť aj zmenou stravy či inými zmenami ktoré nastali v tvojom živote.
Stres to určite môže ovplyvniť, najmä keď si v lete počas kľudu mala pravidelný cyklus
Ale ... fakt neseď na studenej zemi, môžeš si uhnať chronický zápal, a z vlastných skúseností, nie je to ktovie čo
Určite aj stres a podľa toho že chodíš do školy sudim že si ešte mladučká.Ja som cca vtom veku nemala nikdy presne vždy som mala nejaké výkyvy
Ďakujem mooc za odpovede, akože ešte som aj trošku pribrala, ale to preto lebo som až moc jedla (mekáč po škole) a v poslednej dobe nemám ami čas pre seba a spím tak max 6 hodín
Určite aj stres a podľa toho že chodíš do školy sudim že si ešte mladučká.Ja som cca vtom veku nemala nikdy presne vždy som mala nejaké výkyvy
@tinka3435 16 mám
Ďakujem mooc za odpovede, akože ešte som aj trošku pribrala, ale to preto lebo som až moc jedla (mekáč po škole) a v poslednej dobe nemám ami čas pre seba a spím tak max 6 hodín
@anonym_autor prečo spíš tak málo? Všetko čo píšeš má vplyv na telo.
@anonym_autor menstruacia sa upravuje cca 7 rokov. Po tejto dobe by už mala byť pravidelná ak je všetko ok.
Ale na gynekologiu na prehliadku zájsť môžeš aj keď si ešte nemala pohlavný styk. Lekár spraví ultrazvuk pozrie vaječníky a tak. Ja som chodila od 15 na gynekologiu pravidelne.
Pokiaľ si panna, tak jednoznačne to je spôsobené len tým, že si v strese

stres