icon

Meškanie menštruácie: Tehotenstvo alebo menopauza?

29. dec 2024

Ahojte. MS mi meska 7 dni, ale test som mala vcera negativny. MS mi chodi relativne presne plus minus 2 - 4 dni. Tehotna by som byt nemala lebo styk sme mali po plodnych dnoch avsak nic nie je nemozne. Tiez uvazujem vhladom.na vek 44 na zacoatok menopauzy, ale hormonalne testy som mala minuly rok ok. V pripade ak by slo o teho moze byt test dlhsie negativny? A ak by slo o menopaizu moze menzes meskat dlhsie pripadne vynechat? Moja mama mala prechod az v 56tich tak neviem. Ked som bola pred tym tehotna tak mi test vysiel pozitiny uz pri meskani na 4ty den. Dakujem, za kazdy nazor. Podla krcku sa neviem orientovat ale lahko sa k nemu dostanem je stale dole.

autor
29. dec 2024

Priznaky pred MS som mala ako vzdy len MS stale nic.

taktotedanie
29. dec 2024

Podla mna len zblbol cyklus to sa deje casto

glade22
29. dec 2024

Tak vekom ten cyklus už robí šarapatu. Môže občas vynechať

barka1
29. dec 2024

Z mojej skusenosti sa najprv zblbol cyklus, až po 2 rokoch to bolo vidiet na hormonoch. Takže za mna skor perimenopauza, ak je teda od styku už viac než 2 tyzdne.

autor
29. dec 2024

@barka1 dnes tu to presnw dva tyzdne od styku.

autor
29. dec 2024

@barka1
@glade22 a je nutne ist k dr na vyvolavacku? Test stale negat.

barka1
29. dec 2024

Ja som na vyvolávacky nechodila, ale radsej si zajtra zavolaj k dr.

autor
29. dec 2024

@barka1 asi zavolam ak robia

autor
29. dec 2024

@barka1 viac by ma potesilo tehotenstvo, tak ale kazdy ma svoj cas.

glade22
29. dec 2024

V nejakej inej diskusii som zo skúseností žien čítala, že ak mešká 2 týždne, bolo by fajn, nechať sa pozrieť. Do 2 týždňov netreba riešiť.

amazonka13
29. dec 2024

Asi by som s vyvolávačkou ešte chvíľu počkala, nechala to na prírodu, môže to byť predmenopauza a už ti MS začína blbnúť, ale aj tehotenstvo - a ty by si ho ako píšeš privítala. Nič ťa nesúri... O nejaké 2 týždne by som sa ale asi na gynde ukázala, zvlášť ak nechodíš na preventívky, aby to nebolo niečo nepredvídané a aby si mala istotu, že si zdravá.

autor
29. dec 2024

@amazonka13 Na preventivky chodim pravidelne. Urcite pockam a v novom roku uvidim.