Mimomaternicové tehotenstvo - veľká vďaka za vaše rady
Milé osôbky,
dnes som sa konečne odhodlala zaregistrovať sa. Ani neviete ako ste mi pomohli. Pred 2 mesiacmi som zistila, že som tehotná. Plánovane, dokonca na prvý pokus. Veľká hrdinka bola zo mňa, že ako to jednoducho išlo 🙂 . Týždeň po zistení som však začala mať čudné tmavé výtoky. Hneď som googlila, že čo to môže byť, keďže môj lekár ma objednal až o 2 týždne. Príznaky mohli znamenať kadečo, po každom takomto došpinení som si urobila test a ten bol pozitívny, dokonca čiarka už nebola ružová a tenká, ale červená a hrubá. Len ten výtok sa mi nevidel. Môj gynekológ po vyšetrení skonštatoval, že som potratila, ale úplne, že maternica aj vajíčkovody sú úplne čistučké, že to ani čistiť netreba. Poslal ma na krv. HCG okolo 7000. Sestrička mi oznámila, že som tehotná, doktor, že nie...Tak si vyberte. Ďalšie stratené 2 týždne. Počas 2 návštev som sa mu stále sťažovala na už neprestávajúci tmavý výtok a veľké bolesti v krížoch. Zase na krv. Výsledky som si už nestihla zobrať. O dva dni, strašné bolesti v bruchu, krížoch, zimnica. Niečo na spôsob žlčníkového záchvatu. Z posledných síl som ešte pogooglila a vďaka skúsenostiam žienok z koníka som si stanovila diagnózu, ktorú nedokázal odhaliť lekár - mimomaternicové tehotentsvo. Potom som od bolesti odpadla. Nasledoval urgent, kde som im predostrela svoje podozrenie. Ihneď mi ho potvrdili. Keďže krv už bola vyliata v bruchu, najprv som v plnej narkóze podstúpila punkciu. Nie veľmi úspešne. O 2 dni, ďalšia narkóza a laparoskopia, po ktorej mi oznámili, že mmt mi doslova roztrhalo vajíčkovod na kusy, ktoré si plávali po maternici. Sám primár zhodnotil, že takú deštrukciu ešte nevideli. Bol mi teda odňatý pravý vajíčkovod. 2 týdždne v nemocnici, v bolestiach, depke, že čo ak sa to stane ešte raz a my budeme bez bába. Momentálne som PN, zajtra idem vyberať stehy a toho lekára si vychutnám....a hlavne ho zmením. Vraj ho v minulosti vyhodili z nemocnice, lebo pomrvil 3 pôrody, hrozilo mu odňatie licencie, tak sa na pár rokov stiahol a robil farmaceutického reprezentanta. Ale toto som sa dozvedela až teraz.Navyše som svojho, čo pomaly odchádza na dôchodok, zamenila za tohto len pred 3 mesiacmi... Žienky, ďakujem za vaše zverejnené skúsenosti bez ktorých by som ktovie kde už bola a týmto sa zaraďujem medzi vás - Snažilky. Síce ešte dosť v depke, ale život ide ďalej.
@katecameron Júj, veď to je ten paradox, práve tohto som si našla cez najlepšie recenzie na nete...ale asi si ich písal sám 🙂 Už mám vybraného nového, teraz na základe osobných skúseností mojich známych. Ďakujem za palčeky.
@ludmilaka tak som myslela ze od znamych lebo na nete písu kadejake halusky 😉 nemozes verit vsetkemu ja tiez napr.chodím do Stiavnice aj ked sme Zvolen jednoducho tam mam istotu
@ludmilaka ahoj, mrzí ma čo si si musela prežiť, hm, ja so svojim dr, tiež nie som spokojná, práve včera som za ním bola že ma už 10 dní bolia vaječníky a maternica a ms mám dostať až o 7 dní a on ma vyšetril a vraj mi nič neni. s tými dr je to ťažké, tiež ho chcem zmeniť, lebo môj zdravotný stav chcem poznať a on mi nič nepovie. nechceš tu babám aj prezradiť meno toho dr. aby sa mu vyhli? ja by som ho tiež nechcela... drž sa a nech ti to dobre dopadne
@veonka Moja, môžeš mať pokojne aj zapálenú maternicu. Ležala so mnou jedna baba, ktorá to už raz absolvovala. Do nemocnice prišla s podozrením na to isté, ale oni jej absolútne nič nezistili. Poležala 4 dni, dali jej atb a poslali ju domov. Dali ju aj na gastro a lekár ju zďubal, že čo sa napcháva, potom je jej zle. A ona chudina o jedno rožku bola celý deň. 😀 Tehotná byť nemôžeš? Kríže ťa nebolia? Doktora by som rada zverejnila, ale asi dám radšej len jeho a pracoviska nejasné iniciály...takže v BB, Sládkovičova 7, M.F. 😝
@ludmilaka no tehotná by som mohla a aj chcela byť, ale tak neviem či sa to aj takto prejavuje, lebo už i je to naozaj čudné. inak v podstate nič, len hlavne tie vaječníky a už 11 deň ako keby som mala každú chvílu dostať mrchu, ale tá má prísť až o 6-7 dní. no ja neviem fakt. tehu by ma potešilo veľmi 🙂
M.F. je mi jasné, super a to som od toho svojho chcela ísť už dlhšie práve k nemu, lebo toho mojho chcem zmeniť, a na M.F. je toľko superlatívov aj tu na fore, tak som myslela, že pojdem k nemu. Už som aj dávnejšie sestričke písala či ma vezmú, ale neodpísala... a máš nejakého vyhliadnutého iného?
@veonka No, sestrička ani nedvíha telefón. Moje záznamy z nemocnice založila do záznamu inej pacienky, ale inak je v pohode 🙂 Áno, mňa tie recenzie zmiatli tiež, preto som ku nemu išla. Vyhliadnutého mám, teraz na základe reálnych skúseností mojich známych a dokonca máš všetko pod jednou strechou. Môžem ti napísať súkromne koho, len neviem ako 😀 Zlé meno mu robiť nechcem, ale keď ešte aj jeho bývalí kolegovia z nemocnice reagovali slovami:"Tak ho pekne pozdravte..." Alebo do interného telefónu: "Anička, máme tu pacientku, XY zase tvrdí, že to ani čistiť netreba..." Nechcem na neho nič hovoriť, za nič ho odcudzovať, ale jednoducho mal reflektovať na moje sťažovanie sa a príznaky. Možno niekomu vyhovuje, mne žiaľ nie. A jeden z tých pôrodov čo domrvil je zhodou okolností bábo kamoškinej sestry. Len bolo to dávno, sa mi aj zdá, že to riešili...asi jej brnknem, lebo to bol vtedy veľký prúser.

☹ fuuu tak to je bordel urcite si najdi druheho dr.ale uz len cez kladne referencie drzím poalce aby bolo uz len lepsie