Misoprostol - tabletka na ukončenie tehotenstva
Ahojte, vyakusam aj tu ci neporadi niekto
v 9+6 tt mi oznamili MA 7+6 tj v sobotu, v pondelok mi bola podana prva davka potratovej tabletky misoprostolu - krvacanie zacalo za 3 hodiny plod sa rozpadol ale ostal. Dnes mi bola podana druha davka ratam ze posledna krvacanie nastalo az po 8 hodinach ked som isla nasrata umyvat okna.
Chcem sa opytat ja vobec nemam az take krute bolesti a krvacanie ako to dr opisuju.
Je tu niekto so stastnym koncom bez kyretu kto mal podobne ok priebeh ? :(
Je to moj druhy potrat za pol roka prvy bol biochem.
@domi_28 velmi ma mrzi co sa ti udialoba este k tomu pocas vianoc... avsak mne sa to uz lahko povie ale po misoprostole staci pockat 1 menzes a mozes sa snazit znovu. Ja som do toho isla pretoze je vtedy telo viac pripravene (nie pokial ide o kyret) mesiac po misoprostole som otehotnela mora rada ak treba a daju pytat utrogestan na udrzanie plodu len vdaka tomj mam tu dnes pri sebe 7 mesacneho syna 🙂 19.7 plot "vypadol" a 31.8 som u mala 2 ciarky na teste. Takze viem ze je to tazke teraz ale mne to aspon pomohlo toto vsetko uzavriet. 🙂 drzim silno palce.
@7tinka7 ďakujem veľmi pekne, utrogestan som užívala, kedže som mala nízku hladinu progesterónu ešte pred tehotenstvom.. vtedy som užívala asi mesiac iný liek na zvýšenie hormónu, a po zistení tehotenstva utrogestan. Mne to bohužial nestačilo ale na ďalšie tehotenstvo sa chcem pre istotu pripraviť aj genetickými testami, nech mám aspoň trošku istotu v tejto neistote, ktorá bude vždy sprevádzať každú ženu čo prišla o bábätko.. Prajem veľa zdravíčka Vám aj synčekovi.
Ja som mala misoprostol v 11tt a sama som sa pekne vyčistila. Bola som 1 noc preventívne hospitalizovana, kvôli vyššiemu týždňu. Aj napriek tomu však krvácanie vôbec nebolo také silné, ako ocakavali a ani bolesti. Uplne ako pri MS
@lamonita kedy vám prosím vyšiel gestacny vak aj s plodom? Som druhý deň po misoprostole. Ďakujem
@ttanickat uzivala si aj inofolic ? Mne moooooc pomohol 💪 mne gyn povedala ze po misoprostole sa mozeme snazit hned po 1 ms tak sme aj urobili a isli na dofcu a hned tam som aj zistila ze som tehu.
@7tinka7 môžem sa spýtať ..mala.si v sebe plod alebo len gestacny vak keď si potratila bez kyretu ??

Ahojte.. Pridávam sa som svojou skúsenostou tiež, mne samej pomohlo keď som čítala skúsenosti iných žien. Aspoň som vedela, na čo sa pripraviť, aj ked psychicky sa na toto nepripraví nikdy žiadna žena.
Krátko po začatí 12tt, dva dni po Vianociach, ktoré sme prežili najviac štastní, pretože som sa dočkala svojho celý život vytúženého tehotenstva som doobeda 26.12 začala trochu krvácať. Išla som na urgent na Kramáre, aj keď som stále nejako cítila, že všetko bude okej.. Nebolo… Diagnóza bola zamlčaný potrat. Na ďaľši deň ráno to potvrdila opät aj moja gynekologička, bábätku prestalo biť srdiečko cca v 8tt. Za celú dobu som nič necítila, bolo to skrátka moje prvé tehotenstvo o ktorom som si myslela, že ak by sa niečo zlé dialo, budem to cítiť.
Moja gynekologička mi odporučila podanie Misoprostolu, ktorý mi dali v Ružinovskej nemocnici formou prášku pod jazyk, ktorý je ževraj dôležité nechať čo najviac rozpustiť a až potom prehltnúť. Po príchode domov začali mierne menštruačné bolesti, nič neprežitelné. Jedna žena, ktorú som stretla v nemocnici mi predala svoje skúsenosti, keďže si tým prešla krátko predomnou, tak som dala na jej rady. Odporúčala mi chodiť, nie ležať… A keď to príde skúsiť mať na wc vyložené nohy vo vyššej polohe.
Úprimne Vám poviem, väčšiu bolesť som nikdy vo svojom živote nezažila, mala som triašku, išli na mňa mdloby na odpadnutie, nevedela som čo skôr. Samozrejme ešte aj hnačka, ale to bol v danom momente môj najmenší problém. Celé toto trvalo ževraj dve hodiny, ja sama nemám vôbec pojem o čase, povedal mi to partner.
Keď to najhoršie skončilo podarilo sa mi presunúť na gauč a schúliť sa do klbka. Už to boli len silné menštruačné kŕče… Počet použitých vložiek, podľa ktorých sa určuje množstvo stratenej krvi neviem odhadnúť, nakoľko som väčsinu času strávila na wc.
Na ďaľši deň som išla na kontrolu do Ružinovskej nemocnice, kde mi oznámili, že to mám za sebou.. že som čistá. Odlahlo mi, čo iné v tejto situácii žene zostavá, chce to mať každá jedna z nás za sebou čo najskôr.
Moja skúsenosť je teda pozitívna- zabralo mi jedno užitie misoprostolu… ak sa v tomto všetkom dá vôbec nejaké pozitívum samozrejme nájsť. Držím palce každej jednej žene, ktorá si týmto prejde, pretože tabletka je síce šetrná k ženskému telu, ale tie jazvy na duši zostanú ešte dlho.