icon

Môže byť 40 ročná žena v prechode?

3. jún 2021

Ahojteam 40 rokov. Začal mi blbnut cyklus (23 dní). Minule 7 dni meškal, myslela som že som tehotná. Teraz 19 den - už tretí deň spinenie. bola som u dr, že ovulácia prebehla normálne. Že na prechod skoro. Nič nezistila. Mám ju znova navštíviť? Môže to byť nabeh na prechod? Viem, že to trvá dlhšie......

Strana
z2
pink_lady
7. jún 2021

moze byt perimenopauza...ta nastupuje tak 5-7rokov pred menopauzou...

xlucia
30. jan 2022

@akvi ako si davkujes tu kasicku?

sense
30. jan 2022

Ak mne sa to stalo v 38rokoch po MA, sa cyklus skrátil z presných 28 na 22-23. Pritom ovulujem pravidelne 13-14DC, od sledované lekárom. Mam nižšiu hladinu progesteronu. Keďže sme ešte chceli dieťa. Keďže sa nam do 40 nepodarilo tak som to nechala tak. Aj keď teda 4dni ms, potom 2 týždne pohoda a potom začína slabé špinenie 2-3dni a zas ms je otravné. Ú mňa prírodné produkty nepomohli...

autor
31. jan 2022

Ja som po preventívnej prehliadke. Zistili mi o dosť zväčšenú štítnu žľazu. Takže všetky vyšetrenía idú teraz ty to smerom

akvi
31. jan 2022

@xlucia nedala som si kasicku, menzes mam teraz relativne ok, davam si progesteronovy krem. Sestra tusim to robila tak, ze do maleho poharika (taky ten este mensi, ako od detskej vyzivy) dala med a do neho zamiesala kasicku..Kasicky nikdy nebolo viac, ako zarovnana mala lyzicka.. (my len fakt od oka, kedze kasicku z matecnikov vyberame sami a neda sa dopredu vediet, kolko sa nazbiera 🙂) No a davala si jednu malu lyzicku denne.. Ono pri vsetkych takychto veciach je to treba robit opatrne a sledovat, co sa deje a podla toho aj upravit davku.. Aj ten krem je taky, ze treba skusat a hladat spravne mnozstvo..

xlucia
31. jan 2022

@akvi das prosim foto kremu?

danielka55
6. jan 2024

@sirka9 prosim ta uzivas nejake hormony? Aj ja mam 39 a zlyhanie vajecnikov

sirka9
8. jan 2024

@danielka55 ahoj, nie. Zatiaľ nie. Ja som po tomto zistení išla na umelé oplodnenie s darovanym vajíčkom. Vtedy som brala hormóny. Ale inak nie.

Strana
z2