icon

Môže byť extrémna únava spôsobená gynekologickými problémami?

8. feb 2026

Ahojte babeny,
Rada by som sa opýtala , či ste už nejaká mala extrémnu únavu ktorá trvala už vyše roka a zistilo sa , že to je spôsobené z gyn.hladiska.

stellarstar
8. feb 2026

@anonym_autor áno, perimenopauza

autor
8. feb 2026
@stellarstar

@anonym_autor áno, perimenopauza

@stellarstar ja som na to ešte mladá , mám 25

anonym_f4ed89
8. feb 2026

Tak napriklad ja som v tom veku bilaunavena preto, ze som brala lieky na alergiu.
A takisto v prvych tyzdnoch tehotenstva.

stellarstar
8. feb 2026
@anonym_autor

@stellarstar ja som na to ešte mladá , mám 25

@anonym_autor aj v tomto veku môže dôjsť k perimenopauze, poznám jednu ktorá bola už v 20te v tom
Tak potom treba ďalej hľadať, železo, štítna...

autor
8. feb 2026

Ovariálnu rezervu mám dobrú , tak perimenopauza to nebude.

anonym_a6677f
8. feb 2026

Možno ine hormonalne problémy. Možno aj štítna žľaza alebo iné

autor
8. feb 2026

Štítna je v poriadku a tiež aj krvný obraz
Preto premýšlam , že či to nemôže byť z gyn …

anonym_6cfe6f
9. feb 2026

@anonym_autor ak mas hormonalny profil v poriadku a ziadne zapaly na zenskych organoch, pripadne cysty, myomy, polypy, vylucila by som tuto oblast. U mna unava zacala tiez nezvycajne, po roku sa zistilo autoimun.zapal stitnej zlazy, to slo ruka v ruke s gyn, t.j.meskanie menstruacie a ine problemy-zapaly, cysty. Ale primarny dovod bola stitna zlaza, napadnuta vlastnym telom. Dodam len ze z krvi stitna bola OK, az rozsirene vysetrenie preukazalo tuto chorobu. Za unavou mozu byt napr.aj oblicky, alebo aj metabolizmus cukrov, vysoky a nasledne prudky pokles-t.j. nizke hladiny cukru, co sposobuje vykyvy v energii. Alebo aj zapal v tele, kdekolvek inde umiestneny, niekedy je tazke na to prist kde je. Mne na nabratie energie pomohla zdrava strava, minimum cukru a pravidelne 2-3hod.zdrave jedlo.

terry658
9. feb 2026

@anonym_autor únava môže byť spôsobená PCOS.
No v posledných dňoch veľa čítam ako sa ženám nesprávne diagnostiku ADHD kvôli výkyvom hormónov počas cyklu. Možno to je aj tým.

simioonka
11. feb 2026

Áno, ja. Hrozná únava. Zobudila som sa a už bola únava. Hrozné obdobie. To sa ani slovami nedá opísať aká som bývala unavená…vyčerpanosť..až postupne začala zlyhávať imunita. Angíny. Po roku mi zistili niečo čo by ma ani nenapadlo, že s tým môže súvisieť, že mám nejaké nálezy na krčoku maternice..postupne sa to menilo tak, že som skončila na onkológii, operácii. A odvtedy, musím zaklopať, už som na poriadku. Únavy po operácii prešli..už je to bežná únava. Ale to čo som zažívala, bola hrozná únava..tiež mi manžel hovoril, že si to nahováram, že možno som len ja lenivá, žiaľ nebola to normálna únava..

autor
12. feb 2026
@simioonka

Áno, ja. Hrozná únava. Zobudila som sa a už bola únava. Hrozné obdobie. To sa ani slovami nedá opísať aká som bývala unavená…vyčerpanosť..až postupne začala zlyhávať imunita. Angíny. Po roku mi zistili niečo čo by ma ani nenapadlo, že s tým môže súvisieť, že mám nejaké nálezy na krčoku maternice..postupne sa to menilo tak, že som skončila na onkológii, operácii. A odvtedy, musím zaklopať, už som na poriadku. Únavy po operácii prešli..už je to bežná únava. Ale to čo som zažívala, bola hrozná únava..tiež mi manžel hovoril, že si to nahováram, že možno som len ja lenivá, žiaľ nebola to normálna únava..

@simioonka to mi je ľúto , ale aspoň, že je všetko v poriadku už….
No tiež mám pocit, že to bude niečo po gyn. stránke…
Taká únava u mňa vôbec nie je bežná a už to trvá dlho…

simioonka
12. feb 2026
@anonym_autor

@simioonka to mi je ľúto , ale aspoň, že je všetko v poriadku už….
No tiež mám pocit, že to bude niečo po gyn. stránke…
Taká únava u mňa vôbec nie je bežná a už to trvá dlho…

@anonym_autor Tiež som zažívala extrémnu únavu. A ja by som nepovedala, že to budú gynekologické problémy. Ja som nemala žiadne bolesti, krvacanie. Nič..a vidíš…
Áno, chvalabohu mi na to prišli, vyoperovali a tá únava už nie je..
Držím palce, až to nie je nič vážne! Ale určite choď po doktoroch. Únavu som mala takú, že mi z nej bolo zle..trápne sa sťažovať..ale vidíš, postupne začala aj imunita zlyhávať..nie je únava ako únava.. Gynekologická stránka nebola v poriadku. A to som chodila na preventívky. Ale vymenila som gynekológa a ten mi spravil testy na platenie a prišli mi na niečo také…