icon

Môže byť vírivka zdrojom ureaplazmového nákazy?

3. jún 2024

Ahojte 🙂
Po zapale mocovych ciest, kde som mala moc kultivacne cisty a zvysene len zapalove hodnoty + pritomnu krv mi teraz z vyteru posvy zistili ureaplazmu.
Počítala som všeličo a keďže nechcem, aby sme s manželom došli k vzájomnému obviňovaniu (za seba len môžem povedať, že som 100% verná len a len jemu a bol môj prvý a ja jeho tiež) sa chcem spýtať - vie niekto ako je to s tou vírivkou? Lebo toto jediné mi vychádza (2 tt po vírivke mi začali ťažkosti) alebo spontánne premnoženie v organizme.
Má niekto skúsenosti, informácie, zdroje...?

Ďakujem krásne!

nadush
•
3. jún 2024

Asi ťa nepoteším, ale gynekologička mi povedala, že prenos je pohlavným stykom - aj orálnym.

butterflyeffect
•
3. jún 2024

Nam zistili ureoplazmu cca po 5-6 rokoch spolu, ani nas nenapdlo riesit a obvinivat sa od koho a ani nas nenapdlo spochybnovat vernost, jasne mi bolo u doktorky povedane ze sme to mohli mat uz ovela skor, ze sa to zdrziava v organizme a problem je az ked sa premnozi. My keby sme neriesili ze nemozem otehotniet tak na to ani neprideme…

nadush
•
3. jún 2024

@butterflyeffect presne aj my tak. Zisťovali prečo sa nedarí, prišli na urea a mykoplazmy. Tiež sme sa neobviňovali, kedže obaja sme mali partnerov aj predtým a mohol to priniest jeden, ale aj obaja.

Autorka - v organizme to môžeš mať aj roky, bežne to nemá nejaké prejavy

terezia323
•
3. jún 2024

Ureaplasmu ma veľmi veľa ľudí, len sa bežne nevyšetruje. Môžeš ju mat aj dlhé roky, len si bola bezpriznakova

butterflyeffect
•
3. jún 2024

Dokonca sa prenasa z matky na dieta, kludne to moze mat clovek aj od narodenia… ale ta vyrivka tomu urcite pomohla k premnozeniu, to je take akurat prostredie a ano pise ze vynimocne aj v bazenoch a toaletach k nej moze clovek dojst…a dvakrat by som sa hygienu vo virivkach nerucila, mam znamu ktora robi odbery vod v tychto zariadeniach-termalparky, kupaliska a ta mi povedala ze radsej sa ist okupat do jazera ako do termalparkov a viriviek, tym ze je tam tepla voda, vsetko sa mnozi jedna radost.

michaela329
•
3. jún 2024

Oslabila sa imunita, vybehla na detekovatelnu hodnotu. To sa kľudne mohlo stat kvôli vírivke - narušila flóra a už to ide...

autor
•
3. jún 2024

@nadush no práve ale my sme pred sebou nikoho iného nemali, o to ide 🤔

Ďakujem vám za komentáre a názory, ja som teda velmi naklonená vysvetleniu s virivkou, pripadne ze som mala zapal klasicky mocaku a oslabena imunita plus jedno s druhym a potvora sa premnozila s normalneho poctu na nejaky vyrazny alebo co... ja napr manzela nepodozrievam ale mam pocit, ze on mna ano a to ma stve... lebo ja sa s nimym nestretavam, mam robotu a idem domov, ani s kamoskami nikam nechodim, dobreho pol roka som bola len s maminou 🤦🏻‍♀️ a velmi ma hneva jeho postoj...

1ryba
•
Odpoveď bola odstránená
•
lalalala2
•
15. jún 2024

Dobry den, momentalne sa liecim Doxyhexalom (podla vysledkov mam ureaplazmu).. lieky beriem uz 5 den no nevidim nijke zlepsenie, dokonca som kvoli neprijemnym pocitom a paleniu nevedela spat. V mojom pripade je to strasne vycerpavajuce a negativne to vplyva na moju psychiku. Buducu stredu idem na dovolenku a velmi sa obavam, ze toto budem zazivat aj tam, preto neviem ci kontaktovat doktorku, aj ked som liecbu este nedokoncila (lieky mam brat dalsich 5 dni 1 tab kazdych 24 hod) dakujem za odpovede 🙏🏻

michaela329
•
15. jún 2024

@lalalala2 ešte vydrž, máš aj vaginálne probiotiká a nejaký výplach? Ak nie, skús vitagynC krém a Rosalgin
Najskôr vyplachni, potom daj krém.

lalalala2
•
15. jún 2024

@michaela329 nie probiotika nemam, ale vyskusam.. velmi pekne dakujem

michaela329
•
15. jún 2024

@lalalala2 určite ich nasad, berieš ATB a tie síce ničia zlé baktérie, ale aj tie dobré. Tie dopln probiotikami.