Môže cytológia odhaliť HPV vírus?
Ahojte odhalí cytológia u gynekologa aj hpv virus? Čo to vlastne je? Ide o to, zme som mala vzťah s človekom kt. nebol zrejme ten pravý a ani anjel predomnou, takže som nachytala kralsne bacile ako ureo a myko+ nejaké bacile kt mi neskutocne vytvárajú otrasný zapach a tiež vytok. Teraz som po liecbe summamedom , momentalne mam na vkladanie dalacin krem, nechala som si urobiť z moču testy na 7 pohlavne prenosných chorôb, z toho my vysla iba ureo/myko ale ten vytok zapáchajúci je neskutočný. Robil mi aj bežnú kultiváciu nic nevyšlo s tiez cytologiu s doplatkom a tam bolo tiez vsetko ok, preto citam a hladam kvoli svoj u zdraviu z coho mozu byt taketo problemy. Z Hpv mi beha mráz po chrbte. Ake su priznaky? Doviedlo ma k tomu zmena na krčku/ zapal kt. Mi chcel gynekolog vypáliť bez akéhokoľvek vysetrenia hĺbkoveho. Momentalne ale cakam na preliečenie este dalacinom a nadledne idem na ster z ureo. Zeny prosim vzdy používajte ochranu lebo toto je otras. Ja uz muza nechcem ani vidiet ziadneho.
ano, cytologia u gyn skuma aj pritomnost HPV, nedavno som bola u gyn, kde mi robil cytologiu a presne mal na papieriku vypisane cisla virusu, ktore su nebezpecne a ktorych pritomnost skumali. lebo hpv virusov je nieco cez 100, ale len par je ich nebezpecnych a sposobujucich genitalne bradavice ci rakovinu.
ak si uzivala vaginalne atb, tak by si mala potom niekolko mesiacov uzivat aj probiotika vaginalne.
@soldi
@tina1549 po tychto skúsenostiach co prezivam mam uz respekt voci vsetkemu, nikdy by mi nebolo napadlo ze natrafím na takeho kt ma nakazí bohvie cim. Trochu ste ma ukludnili lebo cytológia vysla v poriadku. Mne len zalezi na tom aby som bola ok a hlavne po ženskej stranke a aby som neprenášala dalej nejaku pliagu. Ano mam aj probiotiká. Dakujem za odpovede. Uvidime teda pri kontrole. Ci sa preliecilo to co bolo potvrdene.
Nabudúce sa chráň kondomom

cytológia sa robí na zmeny na krčku, ak má žena nejaké zmeny väčšinou je to kvôli vírusu HPV ale HPV sa potvrdí len testom na HPV.
HPV vírusov je veľmi veľa druhov, nie všetky spôsobujú zmeny na krčku. Ja som napríklad sledovaná kvôli zmenám bola som aj na kolposkopii kvôli tomu či sú tie bunky nebezpečné ale samotné HPV potvrdené nemám len vysoké podozrenie nakoľko dôležité sú tie bunky podchytiť a nie len ten vírus.
Ak sa tak velmi HPV bojíš daj sa zaočkovať