Mám HPV vírus

6. nov 2022

Dobrý večer.

V piatok mi môj gynekológ oznámil, že som pozitívna na HPV vírus (našťastie nie typ 16 a 18). Je tu veľa diskusií ohľadne toho, to viem, ale ja mám inú otázku, na ktorú som odpoveď nedostala.
Gynekológ mi na moje otázky odpovedal len to, že nemám stresovať a neriešiť to momentálne. Aj napriek tomu som si kúpila Indonal a vit.C.
Užívam och od piatka.
Moja otázka znie. Je pohlavný styk s mužom v poriadku? Som 5 rokov po rozvode, cca pred pol rokom som sa zoznámila s mužom, s ktorým si rozumieme, ešte sme sex nemali, keďže nie som typ,ktorý sa do takých vecí hrnie veľmi rýchlo, ale už keď sme to začali riešiť a cítime obaja, že to chceme, prišla táto správa. On o tom samozrejme vie. On obavy nemá, ale ja mám. Bojím sa, že ho nakazím a čo potom?
Sú tu ženy, ktoré mali tento vírus a mali aj pohlavný styk? Môže to mužovi nejako ublížiť?
Možno pre niekoho smiešné a trápne otázky, ale ja mám vážne obavy.

Nie som troll a anonymne preto, lebo tu mám známych a rodinu.

Budem vďačná za každú, či už pozitívnu alebo negatívnu odpoveď.

ivka27101
6. nov 2022

Nie je styk v poriadku, môžeš nakaziť partnera a ak aj partner nebude mať žiadne príznaky môže byť nositeľom vírusu a tak ti ho stále prenášať aj keď sa z toho dostaneš.

autor
6. nov 2022

@ivka27101 Ďakujem za odpoveď. Ja som šokovaná, lebo ja tiež nemám príznaky žiadne, aspoň o nich neviem. A po pravde som sexuálne nebola aktívna 5 rokov, a aj minulý rok boli testy v poriadku. Nechápem, kde sa to vo mne vzalo. Áno čítala som, že oslabená imunita, stres atď. ale aj tak som v šoku. V každom prípade ďakujem za odpoveď.

liljana
6. nov 2022

Mala by si mu o tom povedat skor ako budete mat prvy sex, kedze o tom uz vies. Nech sa sam rozhodne ...

autor
6. nov 2022

@liljana ako som spomínala v úvodnom príspevku, on o tom vie, samozrejme, že bol prvý, ktorý to vedel, on obavy nemá, ale ja áno. Kto vie, či nám tp výjde do budúcna, poznáme sa cca 6 mesiacov, nakazí sa a potom ak so mnou nebude, nakazí možno inú ženu, to nie, taká nezodpovedná nie som. Radšej nič, ako žiť s výčitkami. Ďakujem za názor.

nikaeli
6. nov 2022

Pravidelne chodievam na prehliadky každý rok.. bola som vyše roka po rozvode (bez akéhokoľvek partnera), keď mi vyšli testy pozit na HPV. Ostala som v šoku, pretože rok predtým som mala všetko v poriadku. Dr. mi odporúčal očkovanie a ja som súhlasila. Odvtedy prešlo deväť rokov, som druhýkrát vydatá, mám takmer 5 ročného syna, každá ďalšia preventíva bola ok, partner je ok.

autor
6. nov 2022

@trgypadl Ďakujem.

autor
6. nov 2022

@nikaeli Ďakujem. Keď mne lekár ani to očkovanie neodporúčil, len, že nemám riešiť. Ale zajtra sa tam zastavím a budem sa na očkovanie pýtať.

nikaeli
6. nov 2022

možno aj preto, že dnes má HPV v tele takmer každý, no mnohí o tom nevedia, nemajú žiadne príznaky, žiadne problémy.. možno ho má aj tvoj nový partner a nevie o tom.. ťažko povedať.. mne tiez dr. povedal, aby som sa netrápila, istý čas som chodila na cyto po pol roku (asi3 roky) a keďže boli výsledky vždy ok, chodím už zase iba raz ročne.. držím prsty 🌹

autor
6. nov 2022

@nikaeli Áno o tom som už čítala, že ho má veľké množstvo, ale je to niečo nové pre mňa a taký prvotný šok, ale ďakujem pekne za milé slová a prajem pekný večer.

kleopatra114
6. nov 2022

Hpv má okolo 80 percent sexuálne aktívnych ľudí. Mám ho aj ja, čo mám cel život jedného, jediného partnera . Len sa stravuj zdravo, teochu cvič, máj v poriadku imunitu a všetko bude v poriadku .

trgypadl
6. nov 2022

Neboj vsetko bude ok, chapem prvotny sok, ale nie je dovod na paniku, ak mas vysledky cytologie ok, a ziadne ine tazkosti, drz sa

autor
6. nov 2022

@kleopatra114 Ďakujem pekne za rady 😊

lenjaona
6. nov 2022

Mám hpv už niekoľko rokov, keď chceš napíš správu a detailne ti to rozpisem

autor
6. nov 2022

@trgypadl áno všetko ostatné je úplne v poriadku. Ďakujem pekne.

hnikoletah
7. nov 2022

Keď ho už máš...nakazis jeho a ak by ste sa rozišli...šíri to ďalej. Hpv mám aj ja...už aj odobraté z maternice,keďže sa to dosť šírilo a tehotenstvo kvôli tomu bolo rizikové.

darina6
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hnikoletah
7. nov 2022

@mamula20 mňa sa tiež pýtali keď som bola na zs,nedala som sa a tak to dopadlo

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maminkadeticiek
7. nov 2022

5 rokov si nemala sex????😳

nikaeli
7. nov 2022

@mamula20 ja som sa očkovala už ako nakazená, mala som vtedy aj nález na cyto.. teraz mám cyto v poriadku 🙃

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikaeli
7. nov 2022

@mamula20 aj mne robia tú platenú cyto a áno, očkovalo sa 3 dávkami (bola som asi 7-8 rokov dozadu)

janulik198281
7. nov 2022

Zdravím aj máte nejaké príznaky ( výrastky na genitaliach) leno riešim teraz niečo podobne našla som si výrastky a neviem o čo ide .. ku dr idem až o 2 týždne ..

cakambabatko
7. nov 2022

Ahoj, HPV je bohuzial najčastejšie pohlavne prenosný vírus a ma ho okolo 80% sexuálne aktívnych ľudí, veľmi veľa ľudí o tom nevie. Najlepšie ti túto otázku zodpovie gynekológ, HPV vo väčšine prípadoch budeš nosit celý život, ja s tým bojujem momentálne už tri roky a nikam sme sa nepohli.. A to mam vysokorizikové typy, vďakabohu okrem 16 a 18..držím palce!! Veľa robí imunita, ja ju mam veľmi slabú, tak odporúčam hlavne zdravú životosprávu pre silnú imunitu

autor
7. nov 2022

@janulik198281 nie, nemám absolútne žiadne príznaky, ani výrastky ani nič 🤷‍♀️

autor
7. nov 2022

@cakambabatko Ďakujem, gynekológ mi na to povedal, že to nemám riešiť 🤷‍♀️ a prísť o rok na ďalší test, na moje otázky odpovedal len to, že mám žiť tak ako som žila doteraz, že proste aj keď som nemala sexuálneho partnera dlho, ten vírus som mohla mať už dlhšie a teraz sa to ukázalo na testoch, neodporúčil mi absolútne nič ani na imunitu ani neporadil nič.

autor
7. nov 2022

Ďakujem každému.

zuzzula1989
16. nov 2022

Ahoj...ja som sa tiež tento rok trápila s Hpv😒nasadena 3mesacna liečba s regrasilom + lieky na imunitu(indonal)..sex s manzelom som mala...po pol roku na kontrolu a vsetko bolo ok...moja dr mi povedala ze je to hlavne o imunite a kazda zena raz v zivote prekona hpv.Ja som nastastie mala cyto v poriadku a 16 a18 som nemala pritomne..tiez to bol zo zaciatku obrovsky sok ale ak mas partnera ktory ta pochopi a pomoze ti hlavne po tej psychickej stranke tak to bude ok😉drzim palceky nech vsetko dobre dopadne