Môže sa vykonávať hysterektómia aj preventívne?
Robí sa hysterektómia iba v nevyhnutných prípadoch ako napr. rakovina krčka maternice alebo ju môžu vykonávať aj preventívne? Ja nechcem maternicu vôbec....chcem, aby mi ju vybrali. 😫
Viem že sa dajú spraviť testy či máš nejakú predispozíciu na rakovinu.mate v rodine veľký výskyt?len tak si vziať maternicu to ti nespraví žiadny doktor.to nie je že vytrhnúť zub.je to veľký zásah do tela ženy a tie ženy majú potom aj kadejaké tazkosti
Ja som sa pred rokom vyliečila z rakoviny krčka maternice, maternicu mi vybrali, podstúpila som ožarovanie aj chemoterapiu. Boli to ozaj ťažké mesiace. Napriek tomu napíšem, že preventívne by som si maternicu nikdy vybrať nenechala. Navyše, v rodine mi zomreli príbuzní na rakovinu pľúc, hrubého čreva a kostí. Takže teraz čo? Pľúca, hrubé črevo ani kožu si preventívne odstrániť dať nemôžem. Ak máš takýto nezdravý strach, tak je naozaj na mieste riešiť to s odborníkom. Ten strach, nie maternicu.
@saska.j žiadna predispozícia. Rozhodla som sa, že navštívim psychológa radšej. Dúfam, že mi pomôže.
Určite psycholog pomôže 🙂
Mne vyberali maternicu aj vajecniky,ked som mala 46..a ver,ze keby sa da,tak na takyto zakrok nejdem..
Tak, logicky, pokiaľ na to neni indikácia, musíš si operáciu zaplatiť sama.
Ja som o nu po jednom dietati prisla. Zial rakovina ale ty si normalna ? Ty nemas sajnu o com hovoris. Vies co to je po tom ? Hormony sa blaznia, telo zostarne. Ja som prisla o vlasy... Pana boha si zdrava zena a toto chces ? Mám dosť. Si to predstavuješ jak lusknutie prsta.

okej baby. Máte pravdu. Už pozerám psychológov v okolí.