icon

Môže sa vykonávať hysterektómia aj preventívne?

21. jan 2023

Robí sa hysterektómia iba v nevyhnutných prípadoch ako napr. rakovina krčka maternice alebo ju môžu vykonávať aj preventívne? Ja nechcem maternicu vôbec....chcem, aby mi ju vybrali. 😫

Strana
z2
autor
21. jan 2023

okej baby. Máte pravdu. Už pozerám psychológov v okolí.

saska.j
21. jan 2023

Viem že sa dajú spraviť testy či máš nejakú predispozíciu na rakovinu.mate v rodine veľký výskyt?len tak si vziať maternicu to ti nespraví žiadny doktor.to nie je že vytrhnúť zub.je to veľký zásah do tela ženy a tie ženy majú potom aj kadejaké tazkosti

melanta
21. jan 2023

Ja som sa pred rokom vyliečila z rakoviny krčka maternice, maternicu mi vybrali, podstúpila som ožarovanie aj chemoterapiu. Boli to ozaj ťažké mesiace. Napriek tomu napíšem, že preventívne by som si maternicu nikdy vybrať nenechala. Navyše, v rodine mi zomreli príbuzní na rakovinu pľúc, hrubého čreva a kostí. Takže teraz čo? Pľúca, hrubé črevo ani kožu si preventívne odstrániť dať nemôžem. Ak máš takýto nezdravý strach, tak je naozaj na mieste riešiť to s odborníkom. Ten strach, nie maternicu.

autor
21. jan 2023

@saska.j žiadna predispozícia. Rozhodla som sa, že navštívim psychológa radšej. Dúfam, že mi pomôže.

saska.j
21. jan 2023

Určite psycholog pomôže 🙂

alenka2101
21. jan 2023

Mne vyberali maternicu aj vajecniky,ked som mala 46..a ver,ze keby sa da,tak na takyto zakrok nejdem..

sono2
21. jan 2023

Tak, logicky, pokiaľ na to neni indikácia, musíš si operáciu zaplatiť sama.

saskia_98
21. jan 2023

Ja som o nu po jednom dietati prisla. Zial rakovina ale ty si normalna ? Ty nemas sajnu o com hovoris. Vies co to je po tom ? Hormony sa blaznia, telo zostarne. Ja som prisla o vlasy... Pana boha si zdrava zena a toto chces ? Mám dosť. Si to predstavuješ jak lusknutie prsta.

Strana
z2