Môže žlté teliesko spôsobiť meškanie menštruácie?
Stalo sa vám že vám kvôli žltému teliesku meškala MS. Mne ho našiel doktor na sone.
@lgpd_nika tak to zrejme ovulacia bola oddialena. Tehotná byť nemôžem. Kedze kvôli endometrioze nedokážem otehotnieť a ďalšia vec bola som s mužom 21 alebo 22 DC co je možnosť otehotnenia nereálna... Na sone gyndos videl žlté teliesko ktoré blokuje spustenie MS, dal mi vyvolávačku aby sme začali cyklus od znova.
Kľudne si mohla mat ovulaciu aj 21 alebo 22 DC, niektoré ženy majú aj v 40 DC, ak si nesledujes ovulaciu meraním teploty a hlienu ci krku, tak nevieš, za mňa je to co ti povedal gyndos hlúposť, takto žlté teliesko nefunguje :(
@lgpd_nika neviem.. Som 33 DC.... A nič. Vždy som ich mala na 27 deň alebo max 28. Teraz to akosi zblblo. Ovulu cítim kedy mam. A tuším bola ako správne ma byt. Taze len asi telo si robí čo chce.
Ja ani neviem co je žlté koliesko 🤭🫣
Teliesko*
@bielasovicka popravde ani ja. Som si to musela až vygooglit
Nic dala sa vyvolávačka, takže už len čakať kedy sa ms umúdri
Ja ta nechcem dodzubkavat, aby si to náhodou tak nebrala 🙂 ovulacna bolesť je veľmi nespolahliva na určovanie OVU, môže sa objaviť aj pred a aj niekoľko dní po ovulacii. Ak chces mat prehľad o svojom cykle a o svojom tele, aby si nemala pocit ze blbne a nemusela ho oblbovat potom práve vyvolávackami, veľmi odporúčam trekovat si cyklus, zrazu budeš vedieť co sa deje, či si ovulovala a ci nie, kedy príde MS ... budeš o sebe vedieť viac info svojom cykle ako gyndos a to ti ani sono mat doma netreba :D
@lgpd_nika tak vždy som mala bolesť aj hlien a to som ai sledovala aky deň, co aj sedelo. Len teraz akosi si niesom istá. Ale MS vždy chodila ako hodinky, za 15 rokov som takýto problém nemala. Ale ako vidím raz to muselo prísť, že nieco proste zblblo a zostalo v tele co nemalo.
Napriek tomu ze máš endometriozu, mas stále pravidelný styk a nemávas bolesti počas cyklu, kt. By si si mohla zameniť za ovulacne ? Nerypem len sa pýtam, lebo aj ja som si od par lekárov vypočula že mám endometriozu ale od iných zase že nie 🤷♀️. .. žlté teliesko je tam kde ma byt vtedy keď ma byt 🙂 nebyť neho nie je lutealna fáza a netvorí sa nám progesteron, bohužiaľ ti to doktor veľmi zle vysvetlil :(
@lgpd_nika bolesti počas cyklu nemám vďaka serrapeptase, lebo v opačnom prípade umieram od bolesti. Tu ovulácnu bolest mam max jeden deň aj to presne v strede cyklu táže viem že je to ovula. Deň predtým ako som mala dostať ms som vola na odber u endokrinologicky, mi vravela ze všetko je suoer, aj progesteron ze ma peknú hladinu a aj prolaktin ešte je celkom ok. A to ze mam žlté teliesko tak neviem, vraj to mam zo stimulovaneho cyklu clostylom.. Ale nechaoem ked tento cyklus som ho nebrala ale v polovici decembra naposledy som ho nasadzovala.
@lgpd_nika myslím tu bolesť z endometriozy. A mam ju keďže aj markery mi vyšli v ivf centre
Ak sa môžem spýtať ... tým ze si brala clostylom, snažíte sa teda o bábätko?
@lgpd_nika no áno.. Ale tento cyklus co som mala som ho vynechala nech ho neberiem za sebou
Veľmi veľmi držím prsty ❤️ mne markery z krvi nevyšli...ale na Sone mi našli cystu, ktorá vyzerá ako endometrioticka a tak ma v CAR "odsúdili" na IVF, ze s endometroozou to nepojde ... ale teda nedala som sa ... poctivo som si sledovala cyklus pomocou STM aby som vedela ci ovulujem a kedy ovulujem aj bez lekárov, aby som o svojom cykle vedela najviac... aby som nebrala tieto vselijake stimulanty a hormóny zbytočne (na základe jedného Sona za mesiac, alebo hormonalneho profilu, ktorý mi nikdy nerobili v správny čas) ... inak povedané nemala som pocit ze ma lekári počúvajú, len si idú svoje tabuľky, a nepripúšťajú individualitu a fakt ze predsa len sama svoje telo poznám najlepšie...
@lgpd_nika už čo má byť to bude. Prestala som to už riešiť lebo dosť sa to odrazilo na psychike 2 týždne dozadu, že som skončila u psychológicky aby som sa upokojila. S mužom sme povedali dosť lebo si to odniesol on, čo sa týka môjho správania. Takže uz kaslem na všetko. Ovulu mam aj bez clostylu taze nevidim zmysel jeho brania.
@lgpd_nika a ze mi teraz zameskala MS, tak neriešim, testy su negatívne takže sa potvrdilo co som vravela. To nič, je v tele to co ma byt preč, taze si ken vravím ze zblblo telo, aj ked sa to stalo 1x za 15 rokov...
Prišla MS 5 dni po vyvolavačke... (dokopy 10 dni meškala).

Žlté teliesko vzniká vždy po ovulacii a jeho životnosť je cca 14-16 dní.... nie koli nemu ti MS nemeska, zrejme ti meškala ovulácia, alebo si tehotná🙂