icon

Môžem ísť na urgent skoro ráno?

katarina40
23. okt 2025

Zdravím vás chcem sa opýtať či sa na urgent môže ísť aj skoro ráno i keď obvodný lekár ordinuje nevyhodia ma odtiaľ a nepošlú ku obvodnej lekárke??ďakujem pýtam sa lebo nemám stým skúsenosti

Strana
z2
janinah
23. okt 2025

Zaleži s a kým problemom. S dýkou v chrbte ťa osetria,so soplíkom nie.

anonym_0e8342
23. okt 2025

Urgentný príjem je pre život ohrozujúce prípady, vážne úrazy .
Nie že ťa škriabe v krku a nechceš ísť svojej lekárke.

13uzivatelka11
23. okt 2025

Kebyže potrebuješ ísť na urgentný príjem, tak už si tam a nečakas do rána 🤷‍♀️

anonym_c69aa0
23. okt 2025

zalezi co ti je, ja som zamdlela vecer a aj tak sa sestre nepacilo, ze naco som tam prisla 😵‍💫 urcite neriesia nadchy a chripky, ale ked mas pocit, ze sa ohrozuje tvoj zivot

anonym_068762
23. okt 2025

Ak potrebuješ vyšetrenie na urgente, tak choď kedykoľvek. Ty sama musíš vedieť, či je to súrne a či potrebuješ neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

anonym_a53768
23. okt 2025

záleží s čím - s akým problémom tam chceš ísť. už som zažila že tam prišiel pán lebo ho boleli zuby. poslali ho slušne preč, pani čo prišla s ubolenými krížami - seknutím , že nespravila ani krok - ošetrili.

denkabemommy
23. okt 2025

@katarina40 môžu ťa poslať k obvodnej alebo ťa nechať čakať x hodín, lebo tam budú vážnejšie prípady, urgentná starostlivosť je urgentná, nie pre veci, ktoré môže riešiť obvodný lekár.

katarina40
autor
23. okt 2025
@anonym_068762

Ak potrebuješ vyšetrenie na urgente, tak choď kedykoľvek. Ty sama musíš vedieť, či je to súrne a či potrebuješ neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

@anonym_068762 tak nejde o mňa ale o maminu pravdepodobne prekonala covid a odvtedy má bolesti v hlave ako keby tŕpnutie tlaky necíti sa dobre obmedzuje ju to veľmi a vravia že urgent pozrie od hlavy až po päty tak preto sa pýtam každopádne ďakujem 🙂

bolarazjedna
23. okt 2025
@katarina40

@anonym_068762 tak nejde o mňa ale o maminu pravdepodobne prekonala covid a odvtedy má bolesti v hlave ako keby tŕpnutie tlaky necíti sa dobre obmedzuje ju to veľmi a vravia že urgent pozrie od hlavy až po päty tak preto sa pýtam každopádne ďakujem 🙂

@katarina40 toto co si popísala si dlhodobé tazkosti, určite nepatrí na urgent. Treba k obvodnému a ten sa výmenný lístok na neurológiu.

zabka79
23. okt 2025
@katarina40

@katarina40 trpnutie v hlave by mohol byt dovod na urgent, kym sa dostane k neurologovi normalnou cestou prejde niekolko tyzdnov. Ale nech skusi Milgamu ja som po covide nieco mala podobne. Vola sa to neuropatia

ibrunova
23. okt 2025
@katarina40

@katarina40 to je prípad pre obvodného lekára.

anonym_70011d
23. okt 2025

Určite obvodný lekár

anonym_447b8b
23. okt 2025
@katarina40

@katarina40 na urgent sa chodi s AKUTNYMI PRIPADMi.

luliu
23. okt 2025
@katarina40

@katarina40 takto urgent naozaj nefunguje, spamataj sa prosím ťa, treba ísť k svojmu lekarovi

anonym_1db763
23. okt 2025
@katarina40

@katarina40 Moja skúsenosť je,že len akútne veci riešia. Ak by sa stalo niečo teraz hneď, akýkoľvek problem.Ale to Vám rýchlo vysvetlia,že treba k obvodnemu a ten dá žiadanku na odborné vyšetrenie. Žiaľ ak to nie je životuohrozujúci stav tak nebudú nadšený . Aspoň u nás to je tak.

janka54321
23. okt 2025
@katarina40

@katarina40 ráno som išla k obvodnému, nakoľko deň predtým poobede som začala mať ťažkosti, a do rána sa to stupňovalo a obvodny má hneď poslal na urgent a podozrenim na upchavanie hlavnej tepny, dal mi aj výmenný lístok a ujistil sa, že tam pôjdem .inak by mi hádam volal sanitku...ja som taký ,,hrdina,, hneď mi robili CT kde po odbere krvi mali podozrenie na pľúcnu embóliu...ráno choďte na urgent a verím, že vás preč neposlu, ak sa ti niečo nezdá nestracaj čas ani obvodným, držím palce

cyneric
23. okt 2025
@katarina40

@katarina40 Ak sa jej zdravotný stav nárazovo zhoršil, tak ísť na urgent dáva zmysel. Ak je to niečo čo sa zhoršuje pomaly, dlhodobo, tak to je na riešenie primárne obvodným lekárom.

anonym_5a2a61
23. okt 2025

Tak Luky Takac (urgentaci) hovorí že aj s kliešťom o druhej v noci prídu 🙈
Ja mám (nového)doktora ktorý rozoslal mail že jednoducho nemame žiadať vyšetrenia ak osobné návštevy dr pokiaľ to nie je nevyhnutné ze máme vyžívat telemedicinu a samoliecbu...Takže ja sa nedivim že niektorí idú na urgent aj keď tam nepatria.

anonym_d18b96
23. okt 2025
@katarina40

@katarina40 sorry, ale stav tvojej mamy nieje absolútne na urgent. Pekne k obvodnému a potom k odborníkom. S post covidovym bohvie ako dlhym stavom na urgent? To naozaj? By som za takéto zneuživanie urgentu dala nie 10€ , ale aspoň 100€ poplatok.

gelifil
24. okt 2025
@anonym_5a2a61

Tak Luky Takac (urgentaci) hovorí že aj s kliešťom o druhej v noci prídu 🙈
Ja mám (nového)doktora ktorý rozoslal mail že jednoducho nemame žiadať vyšetrenia ak osobné návštevy dr pokiaľ to nie je nevyhnutné ze máme vyžívat telemedicinu a samoliecbu...Takže ja sa nedivim že niektorí idú na urgent aj keď tam nepatria.

@anonym_5a2a61 tak to bola vyhra, tento novy doktor

anonym_5a2a61
24. okt 2025
@anonym_d18b96

@katarina40 sorry, ale stav tvojej mamy nieje absolútne na urgent. Pekne k obvodnému a potom k odborníkom. S post covidovym bohvie ako dlhym stavom na urgent? To naozaj? By som za takéto zneuživanie urgentu dala nie 10€ , ale aspoň 100€ poplatok.

@gelifil mňa to normálne desí, bola som zvyknutá na iný prístup - prídeš vybavis sa, lenže dr dostal porážku či čo a toto bol jediný dr čo bral mimo obvod, teda ešte jedna sieť ambulancii brala ale to už bol iný level. (Ordinuju mladé dr bez atestácie). Čakám na uplynutie pol roka a budem skúšať inde...

@anonym_d18b96 obvodný sa moze na ňu vy*at, alebo ju poslať na urgent on (častá realita). Robia to často. Aj preto ,že sice by aj dali výmenný lístok k neurologovi ale cakacky su 0.5-1r.
A je to žiaľ tak aj pri deťoch ...môj syn mal epi záchvat. V našom meste zrušili detskú neuro. V nemocnici na detskom nás poslali na dospelacku neuro v rámci nemocnice - my děti nevieme riešiť. Týždeň sme nevedeli sa dovolať yiadnej detskej neurologicke. Až jedna z BA ...viete ja nových neberiem ale choďte na urgent do BA (120km) tam si počkáte ale musiamu zavolať neurologa. Aj tak bolo a vďaka rltomu sme dostali termín do 2 týždňov v Blave. Ale za každé vyšetrenie platime 30 eur.
A žiaľ takto to je aj u susedov v ČR ...cakacky na neuro aj rok

anonym_c69aa0
24. okt 2025
@katarina40

@katarina40 to nie je na urgent, ale na obvodneho, ktory ju posle dalej a urgent nepozrie od hlavy po paty, urgent urobi ekg, odmeria tlak, vezme krv na viacere hodnoty, popripade da infuziu a da odporucanie na dalsich lekarov podla potreby, co popisujes nie je na urgent

puertorico
24. okt 2025

treba ísť k obvodnému lekárovi, on vypíše výmenný lístok na OUM . Na urgente bude čakať niekoľko hodín na vyšetrenie (u nás sa čaká aj 5-6 hodín) . ozaj radšej k obvodnému . potom daj vedieť ako dopadla mamina

anonym_68ea84
24. okt 2025

Treba ísť k obvodnému, ak vás on pošle na Urgent tak to je samozrejme už iná vec. Ak teda mama má tieto stavy dlhodobo po tom, čo MOŽNO mala Covid, nechytilo ju to náhle včera večer.

Ľudia sa tu často sťažujú na lekárov, ale čo má ten lekár robiť keď je zahltený (aj) takýmito prípadmi? Potom samozrejme aj tí, ktorí (si myslia, že) majú závažnejšie stavy, musia žiaľ čakať, lebo kapacity nenafúkneš. A všetci nadávame a sťažujeme sa… Mama má predpokladám svoj vek - predstav si, že naozaj bude potrebovať Urgent a budú tam sedieť dôchodcovia s takýmito problémami, lebo je pohodlnejšie, aby ich pozreli “od hlavy po päty”, ako keby mali chodiť po vyšetreniach.

katarina40
autor
24. okt 2025
@puertorico

treba ísť k obvodnému lekárovi, on vypíše výmenný lístok na OUM . Na urgente bude čakať niekoľko hodín na vyšetrenie (u nás sa čaká aj 5-6 hodín) . ozaj radšej k obvodnému . potom daj vedieť ako dopadla mamina

@puertorico ved keď sama nevie kde má ísť či k obvodnej alebo na ten urgent keď niekedy je jej tak zle že nevie čo zo sebou už ďakujem pekne dam vedieť 🙂

ibrunova
24. okt 2025
@katarina40

@puertorico ved keď sama nevie kde má ísť či k obvodnej alebo na ten urgent keď niekedy je jej tak zle že nevie čo zo sebou už ďakujem pekne dam vedieť 🙂

@katarina40 tak to nie je na urgent ani náhodou, keď ste nešli dnes cez deň ku svojej lekárke.

elzu
24. okt 2025

Pokud ma urgentni potize jedes s ni hned a necekas do rana. Pokud urgentní potize nema, jdes s ni k obvoďákovi a vyloučíte ambulantně jedno po druhem.

anonym_a8fac8
24. okt 2025
@katarina40

@katarina40 môže mať cmp vyhodiť ju nevyhodia.Radsej raz zbytočne....

katarina40
autor
24. okt 2025
@anonym_5a2a61

@gelifil mňa to normálne desí, bola som zvyknutá na iný prístup - prídeš vybavis sa, lenže dr dostal porážku či čo a toto bol jediný dr čo bral mimo obvod, teda ešte jedna sieť ambulancii brala ale to už bol iný level. (Ordinuju mladé dr bez atestácie). Čakám na uplynutie pol roka a budem skúšať inde...

@anonym_d18b96 obvodný sa moze na ňu vy*at, alebo ju poslať na urgent on (častá realita). Robia to často. Aj preto ,že sice by aj dali výmenný lístok k neurologovi ale cakacky su 0.5-1r.
A je to žiaľ tak aj pri deťoch ...môj syn mal epi záchvat. V našom meste zrušili detskú neuro. V nemocnici na detskom nás poslali na dospelacku neuro v rámci nemocnice - my děti nevieme riešiť. Týždeň sme nevedeli sa dovolať yiadnej detskej neurologicke. Až jedna z BA ...viete ja nových neberiem ale choďte na urgent do BA (120km) tam si počkáte ale musiamu zavolať neurologa. Aj tak bolo a vďaka rltomu sme dostali termín do 2 týždňov v Blave. Ale za každé vyšetrenie platime 30 eur.
A žiaľ takto to je aj u susedov v ČR ...cakacky na neuro aj rok

@anonym_5a2a61 tak toto verím že ste tak dlho čakali aj mamina čakala pol roka na neurologicku pokým sa k nej dostala a včera jej volala že sa jej pohoršilo aby ju zobrala tak najbližší termín o mesiac 🙈a dovtedy si rob čo chces preto som sa pýtala na ten urgent ale to je fakt hrôza toto sa nejdeš k doktorovi dostať keď máš problém

pink_lady
25. okt 2025
@katarina40

@anonym_5a2a61 tak toto verím že ste tak dlho čakali aj mamina čakala pol roka na neurologicku pokým sa k nej dostala a včera jej volala že sa jej pohoršilo aby ju zobrala tak najbližší termín o mesiac 🙈a dovtedy si rob čo chces preto som sa pýtala na ten urgent ale to je fakt hrôza toto sa nejdeš k doktorovi dostať keď máš problém

@katarina40 tak keď sa pohoršilo, na urgent. Ja som není zástanca zneužívania urgentu ale toto je zufale takto dlho čakať .. a keď sa reálne zhoršil stav tak nie je o com

Strana
z2