Môžem mať sex, keď mám mykózu z antibiotík?

ednova
15. mar 2021

Ahoj, mám druhé balenie antibiotík čo sa podpísalo na stave tam dole, zrejme podľa pálenia a skupenstve mykóza. Otázka znie, či môžem mať sex, bez obáv prenosu na partnera keď vznikla oslabením môjho organizmu. Niekto skúsenosť ?

ednova
autor
15. mar 2021

Čo som čítala, tak mykóza sa nepočíta medzi sexuálne prenosné choroby, tak neviem..

zuzkapap
15. mar 2021

Úplne teoreticky možno aj hej však môžte použiť ochranu pre istotu, ale to ta nebude bolieť? 😅 ja keď mám mykozu na sex ani nepomyslim

nykkushka
15. mar 2021

Jasne ze nemôžete mat sex, jemine. Raz máš chorú vagínu tak si ju lieč a sexuj potom. Keď máš zlomenú nohu ruku tiež si ju liečis a nezaťažujes. A keď je mykoza, treba liečiť aj partnera, preventívne canestenom na intímne záležitosti....

ednova
autor
15. mar 2021

@zuzkapap niekto tu nechce používať ochranu a ja to nie som 😂

petamich
15. mar 2021

@ednova tak ked tu mykozu od teba chyti, co samozrejme moze, nabuduce si to 2x rozmysli, pripadne ty dopadnes horsie, lebo chlap castokrat ani nevie, lebo nema ziadne priznaky a prenasa ju opakovane na partnerku ;)

amelie2017
16. mar 2021

Ano, moze ju chytit aj on. Ale to je asi ten najmensi problem. Neviem si predstavit sexovat, ked ma tam dole vsetlo pali, stipe, mam vytok.

lyci
16. mar 2021

@ednova mozes, ak chces nabuduce zakladat temu - neustale sa mi vracaju mykozy a neviem preco 🙂

elizabet173
16. mar 2021

@ednova a ten niekto sa zaujíma aj o to, čo chceš ty?

ovaaa
16. mar 2021

Niektoré témy sú tu na úsmev....ako táto. Vylieč čo máš a potom sexuj, hmm ze ťa to vôbec napadne.

jankapepe
16. mar 2021

@ednova a dôvod prečo chceš mať sex? Pali ťa to tam.... neverím že to je preto že máš chuť.
Sa vyliec a počkaj.

lasina
16. mar 2021

Ak chces aby ťa to pálilo, rezalo, stipalo ,opuchla si, kľudne môžeš mať sex. A schyta to aj tvoj partner,príprav ho pred tým, že si potom užije svrbenia a pálenia. Je jedno či to máš z antibiotík,alebo z čoho.

jaskolka
16. mar 2021

Tak neviem si predstaviť mat sex s mykozou
Jednak to bude hrozne bolieť a jednak potrebuje posva vtedy "oddych", na liečbu. A síce to nie je pohlavná choroba, ale môže sa preniesť aj na partnera, vlastne oboch vás treba pre liečiť, lebo budete v jednom kole si to podávať. On nemusí mať príznaky, ale opakovane potom prenesie nazad na teba. Ak ozaj neviete vydržať tých pár dní, tak kondóm, ale určite sa odporúča abstinecia vtedy. No priprav sa na ozaj pálenie, stipanie, a bolesť pri sexe 🙈. Naozaj je to nevyhnutné?

loldi2
16. mar 2021

Ako neviem, či by sa mi chcelo do sexu s mykózou. No priznávam sa, že som zatiaľ nepočula o tom, že by sa nejak prenášala na partnera, no aj tak, nepríde mi proste sex v takom stave proste vhodný

snehulak77
16. mar 2021

Toto záleží od toho, či ti to takto povedal lekár. Pretože pri niektorých problémoch sa partner nelieči, nakoľko došlo len k premnozeniu vlastných prirodzených baktérií, lenže ak ti to nepovedal priamo lekár, potom si tým nemôžeš byt úplne istá. Nemôžeš vedieť, či nemáš aj niečo iné.
Ak je to však tak ako píšeš, tak partnera nenakazis (nemáš čím).

gabika0825
16. mar 2021

@ednova mykóza sa samozrejme že môže preniesť aj na partnera. Ja keď som mala mykozu je jedno z akého dôvodu a bola som u svojej Gyn tak hneď prvú veď mi povedala aby som počas a do vyliečenia nemala styk z dôvodu prenosu na partnera, potom by mi to zas mohol preniesť naspäť... chlapom sa to nemusí vôbec prejaviť oni to majú iné. Ale to neznamená že to nemajú. Len o tom nevedia. Takze určite nie styk ani keď to máš z liekov, to je jedno z čoho.

snehulak77
16. mar 2021

@gabika0825 ahoj. Nie je to úplne pravda. Ja keď som brala lieky od doktorky, tak niekedy mi dala na preliecenie pre manžela, a niekedy nie (podľa výsledku vyteru a vyšetrenia) . Nakoľko sa mi len rozmnozili prirodzene baktérie, neboli tam žiadne iné. To s partnerom nemá nič spoločné, iba mne to robilo sarapatu 🙃 Asi takto to myslela aj autorka

gabika0825
16. mar 2021

@snehulak77 ale dala lieky aj partnerovi 🙂 pre niečo mu to asi dala nie?

snehulak77
16. mar 2021

@gabika0825 myslíš môjmu, či autorkinmu? Lebo v diskusii som si nevšimla, že by to písala. Ak má aj on na preliecenie, tak je to niečo, čo si môžu medzi sebou potom podávať.
Môjmu nedala vždy. Iba podľa vyšetrenia a výsledkov rozhodla, či sa bude liečiť aj manžel. Niekedy som mala len svoje prirodzené baktérie pre množene, takže nebola potrebná liečba pre partnera, nakoľko som ho nemala čím nakaziť. Tak mi to bolo vysvetlené.

banderaska29
16. mar 2021

@ednova povedz mu že bude mať bodkovaného fešáka a ďalšie dva týždne si od seba oddychnete, ak si teraz neodpustíte sex. 😀

ednova
autor
16. mar 2021

Včera poobede som začala používať krém canesten, len zvonku a vstup.. a dnes po mykoze ani stopa, je to možné ? Máte niekto takúto skúsenosť ?

desore
20. mar 2021

@ednova Docasna ulava. Treba sa preliecit vaginalne a viac dni, inac sa to bude stale vracat.
Nechcem zachadzat do detailov, ale sex s muzom na kompletku, pocas mykozy je riadna odvaha.
1. Vagina ma teraz ine ph, tym padom aj "vonu" a chut.
2. Ja byt na tvojom mieste to nerobim. Ako by si sa citila, keby ti partner nepovedal, ze ma mykozu a veselo s tebou sexuje?

lasina
21. mar 2021

@ednova mykóza sa nevylieči za jeden deň, možno len úľava po Canestene prišla, nemusíš mať ani silný výtok...ale za jeden deň sa nevyliečis..