Môžem mať syndróm polycystických vaječníkov?

desdemona13
4. júl 2013

Ahojte babule,
dosť ma trápi jedna otázka. Veľmi sa bojím, že mám PCO.
Fakty:
- mám pravidelnú menštruáciu
- podľa ovulačných testov, merania bazálnej teploty a subjektívnych pocitov mám aj ovuláciu

Zatiaľ je to v pohode. Štyri mesiace sa s manželom pokúšame otehotnieť a nedarí sa. Mám dosť veľkú nadváhu a v poslednej dobe mi začali padať vlasy. Preto sa bojím, že mám PCO. Je možné, že to padanie vlasov je spôsobené aj stresom, mám ho v poslednej dobe v práci požehnane. ☹ Manžel má už dve deti z predchádzajúceho vzťahu (8 a 9 ročné), čiže v ňom problém asi nebude.. alebo môže byť? Desiateho júla sme objednaní na konzultáciu do CAR, ale dovtedy je to ešte veľa času, hrozne sa bojím, ako to dopadne.
Vďaka za každú odpoveď.

soldi
4. júl 2013

@desdemona13 ahoj, v prvom rade- 4 mesiace snazenia je nic, pravdepodobnost otehotnenia u dokonale zdraveho paru v jednom cykle je cca 15%. cize mate este cas, neviem, preco tak tlacis na to, zbytocne sa stresujes.

diagnoza pco je problematicka hlavne z dovodu, ze sposobuje anovulaciu a nepravidelne cykly.
cize ak mas pravidelne cykly a ovulujes,tak aj keby si rovno maladiagnozu pco,tak Ti to moze byt jedno 🙂

a to, ze muz splodil dieta pred osmymi rokmi neznamena nic, spermiogram sa meni kazde tri mesiace, nieto roky 😉

tatinka
4. júl 2013

ahoj, ja nemam nadvahu, ale mam pco, podla mna je zbytocne riesit ci mas nemas pco, pretoze sama to nevysetris, pockaj na termin k lekarke alebo teda ako pises ze idete uz do caru a tam vam porobia vsetko potrebne, najskor budu robit partnerovi spg,ako pisala aj soldi ten sa meni takze ze mal muz dobre spermose pred rokma neznamena ze ich bude mat dobre aj teraz, mozno vam bude treba len trosicku dopomoct liekmi na simulku a pojde to aj samo,,,hlavne treba sa dat vysetrit , tuna na mk ti nikto nepovie ci mas pco 🙂 ved ako by sme to aj mohli vediet 🙂, to preco sa nedari otehu moze byt sposobene kade cim , nemusi to byt hned pco,,,padanie vlasov moze byt napriklad aj poruchou stitnej zlazy....a tiez nie kazdemu sa podari hned po takej kratkej dobe ako pises ostat tehu, ...drzim palce nech sa podari co si najviac zelate 🙂 a zelam pekny vecer

janka300
6. júl 2013

Môže táto diagnoza vzniknúť aj po dlhšom užívaní antikoncepcie? veľa čítam, že to má súvis s nadváhou, je to naozaj pravda? alebo je to individuálne?