icon

Môžem sama požiadať o vyšetrenie vaječníkov?

maria123a
22. apr 2024

Môžem si sama vyžiadať vyšetrenie vaječníkov? Už dlhšie žiadam o to gynekológa, vždy ma pozrie sonom na bruchu u neho a vraví, že to pri bolestiach nič nieje mám plodne dni a podobne.. cítim , že mám viaceré príznaky ochorenia vaječníkov a rada by som si ich dala nejak vyšetriť podrobnejšie (gynekologa plánujem zmeniť ) moja otázka je či si o takéto vyšetrenie môžem nejak sama vyžiadať

koniarova
•
22. apr 2024

@maria123a neviem ako, keď si mu to už hovorila a nereaguje. Ozaj len zmeniť dr.

ovaaa
•
22. apr 2024

Možno súkromná ambulancia celé si to zacvakáš.

veronika2316
•
22. apr 2024

Mne môj gynekológ povedal že vaječníky nemôžu bolieť 😂 a som bola vybavená 😂

mamina7070
•
22. apr 2024

sak ale ked ti ich pozrie sonom tak ti ich predsa vysetri ? ake ine vysetrenie? ak je podozrenie na sone na nejaky problem vedia urobit aj napr laparoskopicky kontrolu ale to nerobia beu priciny

majamat
•
22. apr 2024

neviem ake podobnejsie vysetrenie chces.

vzhladovo sa vysetruju bud neinvazivne, alebo invazivne . neinvazivne a bezne vysetrenie ej sono, co ti robil. moze byt este CT, alebo MRI,a le to sa robi skor v pripade, ze sa tam neico najde na sone.
invazivne, ze sa ti pozru do brucha, to sa bezne nerobi, len ak je podozrenie na nieco.

a potom je funkcne vysetrenie - hormonalny profil z krvi.

neivme teda ake vysetrenie mas na mysli a na zsklsde coho usudzujes, ze mas ochorneie vajecnikov.

mamina7070
•
22. apr 2024

ty mas skor inde problem 😉

martinkatinka
•
22. apr 2024

A na ake ochorenie mas podozrenie? Ako inak ako sonom ti ich ma vysetrit?