icon

Môžem vo veku 40 rokov zažiť menopauzu?

fiirsttiime
2. mar 2025

Dievcata prosím vas tie ktoré už máte po, v ktorých rokoch vám zacala a ako? Môže to zistiť gynekológ.? O par mesiacov mam 40 menzes kazde 3 tyzdne vrátanie krvácania. Pred 5 mesiacmi som bola u gynekológa a všetko v pohode... môžem ísť už do menopauzy? 🙈

katica06
2. mar 2025

@fiirsttiime môžeš, a nemusíš....mne to začalo už o niečo skôr ako tebe. Na menopauzu vieš kúpiť test v lekárni ak nechceš k dr. Máš aj iné príznaky ?

sasa1310
2. mar 2025

@fiirsttiime skôr do perimenopauzy.

fiirsttiime
autor
2. mar 2025

@katica06 ooo to fakt? Nie praveze nemám teda neregistrujem

fiirsttiime
autor
2. mar 2025

@sasa1310 panecku to je co🙈😁

katica06
2. mar 2025

@fiirsttiime to je kvázi začiatok menopauzy, kým postmenopauza je koniec tohto obdobia

zobaka
2. mar 2025

mam skrateny cyklus, naposledy 23 dni, v menopauze nie som, Duphaston by ho predlzil, je to otravne no

katica06
2. mar 2025

To nie je tak , že z večera do rána si prechode. Postupne ako hormóny ubúdajú môžu sa objaviť nové a nové príznaky, ale ako píšem môže byť a nemusí. Kým jedna má ms v 40 je raz za rok a úplne ňou lomcujú príznaky menopauzy, druhá má ms aj po 50ke a sem-tam nejaký ten nával, či potenie.

fiirsttiime
autor
2. mar 2025

Ja som vzdy mala krátky cyklus ale posledne 3 mesiace je to už o drzku 🙈 preto ma to napadlo ci to môže byt

fiirsttiime
autor
2. mar 2025

@zobaka aj ja tak teraz po 20tich uplne otravné 🙈

martinka13
2. mar 2025

Ja mam menopauzu od 42 rokov.

zobaka
2. mar 2025

@fiirsttiime chyba progesteron, cize da sa cyklus predlzit tabletkami, je to na nervy, lebo sa blbo planuje dovolenka, kedze ma casto clovek menstruaciu 🙈 plus aj unava niektore cykly mam dost silne

luccija
2. mar 2025

@fiirsttiime môžeš mať polyp, myomy, ale aj začiatok hormonálnych zmien

fiirsttiime
autor
2. mar 2025

@luccija tie prve dva isto nie, to by lekar videl na preventivke ci? Ja praveze tu menštruáciu ani silnú nemám aspoň nie takú ako niektoré ženy opisuju

fiirsttiime
autor
2. mar 2025

@zobaka no ta únava ja mam pocit ze som stále veru unavena ale teda silnú menzes zatiaľ nemám aspoň to 🙈 môžem sa opýtať na vas vek? 🙂

luccija
2. mar 2025

@fiirsttiime aj mne povedal, že všetko v pohode oni mini polypy nepovažujú za niečo strašné, ale veľa som krvácala, tak musel ísť von.Z častého menzesu môžeš byť anemicka a z toho unavena

zobaka
2. mar 2025

@fiirsttiime mam 42, ale v menopauze este nie som, skrateny cyklus mam uz dlhe roky🤔

rozculena
2. mar 2025

mne to začalo v 38

fiirsttiime
autor
2. mar 2025

@rozculena a ako ti to prosím začalo 🙈

rozculena
2. mar 2025

@fiirsttiime začali mi rásť tvrdé čierne chlpy na brade😖,menštruácia prestala z mesiaca na mesiac,a potom návaly boli neskutočné,až na odpadnutie mi bolo....nočné potenie,zlý spánok...

iwesska
2. mar 2025

Pri menopauze sa cyklus praveze predlzuje,nie skracuje. Mas ho menej a menej,az ho nemas vobec. Nie stale castejsie.

fiirsttiime
autor
2. mar 2025

@rozculena no kurnik aj bez toho som zarastena ako opica🙈😁

tulipanik12
2. mar 2025

@fiirsttiime ja mám po 2.pôrode t.j. od 35-tich rokov menzes každých 25- 26 dní a dovtedy som mala vždy 30- 32 dní a MUDr. mi na to povedal, že po každom pôrode telo prechádza hormonálnymi zmenami a že to preto

fiirsttiime
autor
2. mar 2025

@tulipanik12 no tiež som vlastne rodila pred 2 rokmi 🙈