Môžem vo veku 40 rokov zažiť menopauzu?
Dievcata prosím vas tie ktoré už máte po, v ktorých rokoch vám zacala a ako? Môže to zistiť gynekológ.? O par mesiacov mam 40 menzes kazde 3 tyzdne vrátanie krvácania. Pred 5 mesiacmi som bola u gynekológa a všetko v pohode... môžem ísť už do menopauzy? 🙈
@fiirsttiime skôr do perimenopauzy.
@katica06 ooo to fakt? Nie praveze nemám teda neregistrujem
@sasa1310 panecku to je co🙈😁
@fiirsttiime to je kvázi začiatok menopauzy, kým postmenopauza je koniec tohto obdobia
mam skrateny cyklus, naposledy 23 dni, v menopauze nie som, Duphaston by ho predlzil, je to otravne no
To nie je tak , že z večera do rána si prechode. Postupne ako hormóny ubúdajú môžu sa objaviť nové a nové príznaky, ale ako píšem môže byť a nemusí. Kým jedna má ms v 40 je raz za rok a úplne ňou lomcujú príznaky menopauzy, druhá má ms aj po 50ke a sem-tam nejaký ten nával, či potenie.
Ja som vzdy mala krátky cyklus ale posledne 3 mesiace je to už o drzku 🙈 preto ma to napadlo ci to môže byt
@zobaka aj ja tak teraz po 20tich uplne otravné 🙈
Ja mam menopauzu od 42 rokov.
@fiirsttiime chyba progesteron, cize da sa cyklus predlzit tabletkami, je to na nervy, lebo sa blbo planuje dovolenka, kedze ma casto clovek menstruaciu 🙈 plus aj unava niektore cykly mam dost silne
@fiirsttiime môžeš mať polyp, myomy, ale aj začiatok hormonálnych zmien
@luccija tie prve dva isto nie, to by lekar videl na preventivke ci? Ja praveze tu menštruáciu ani silnú nemám aspoň nie takú ako niektoré ženy opisuju
@zobaka no ta únava ja mam pocit ze som stále veru unavena ale teda silnú menzes zatiaľ nemám aspoň to 🙈 môžem sa opýtať na vas vek? 🙂
@fiirsttiime aj mne povedal, že všetko v pohode oni mini polypy nepovažujú za niečo strašné, ale veľa som krvácala, tak musel ísť von.Z častého menzesu môžeš byť anemicka a z toho unavena
@fiirsttiime mam 42, ale v menopauze este nie som, skrateny cyklus mam uz dlhe roky🤔
mne to začalo v 38
@rozculena a ako ti to prosím začalo 🙈
@fiirsttiime začali mi rásť tvrdé čierne chlpy na brade😖,menštruácia prestala z mesiaca na mesiac,a potom návaly boli neskutočné,až na odpadnutie mi bolo....nočné potenie,zlý spánok...
Pri menopauze sa cyklus praveze predlzuje,nie skracuje. Mas ho menej a menej,az ho nemas vobec. Nie stale castejsie.
@rozculena no kurnik aj bez toho som zarastena ako opica🙈😁
@fiirsttiime ja mám po 2.pôrode t.j. od 35-tich rokov menzes každých 25- 26 dní a dovtedy som mala vždy 30- 32 dní a MUDr. mi na to povedal, že po každom pôrode telo prechádza hormonálnymi zmenami a že to preto
@tulipanik12 no tiež som vlastne rodila pred 2 rokmi 🙈

@fiirsttiime môžeš, a nemusíš....mne to začalo už o niečo skôr ako tebe. Na menopauzu vieš kúpiť test v lekárni ak nechceš k dr. Máš aj iné príznaky ?