Môžem zatajiť antibiotiká pri laparoskopii?

smoulinka178
25. okt 2011

Ahojte dievcata...chcem sa opytat..vo stvrtok ma caka laparoskopia ale som aj prechladena ale uz je to v pohode uz iba sopliky mam...no lae mam strach ze ked zatajim ze som brala antibiotika, ci sa mi daco nemoze stat ked budem v narkoze...neveite mi prosim poradit? vopred dakujem

stela01
25. okt 2011

Urcite by som nic nezatajovala , uskodit mozes akurat tak len sama sebe .....

pici
25. okt 2011

v pohode, mozes sa len zadusit soplami, inak ti nic nehrozi.. kto ti dal aj predoperacne ked si chora?

simsalabim
25. okt 2011

Neblazni!!! Pojdes do obrovskeho rizika, pred operaciou by si mala byt cca 3 tyzdne bez akehokolvek infektu. Ako si prisla k predoperacnym vysledkom, ked si chora?

veselavrba
25. okt 2011

Ahoj urcite by som to nezatajovala, ved doktor ti povie co dalej, a sa cudujem ze ti urobili predoperacne vysetrenia, kedze si chora. Moze sa nieco stat a kto bude na vine?No doktor ktory podpisal ze mozes ist na laparku.

latvia
25. okt 2011

predoperacne anesteticke vysetrenie plati jeden mesiac, takze kludne mohla mat predoperacne schvalene a potom ochorela, to len na margo tych ktori sa obuvaju kto jej dal povolenie ist na operaciu 😝 nehovoriac o tom ze branie atb mohla uz pri predoperacnom zatajit..
kludne si chod na laparoskopiu aj chora,ked chces riskovat opuch hrtana , dusenie, laryngospazmus alebo bronchospazmus, pripadne ine pooperacne komplikacie, tak to je uz tvoja vec. intubacia je sama osebe poriadne podrazdenie dychacej trubice, nehovoriac o moznom opuchu a nemoznosti rozdychat ta pri prebudeni.tiez o zhorsenom hojeni sa ran po nedostatocnom zregenerovani organizmu po chorobe...
mas byt na planovanu operaciu aspon 2 tyzdne az mesiac po dobrati antibiotik

petah82
25. okt 2011

urcite to odloz, riskujes zivot kvoli pohodlnosti 😒

bbtina
25. okt 2011

Povedz im ake si brala,podla toho ti nastavia anestezu

oskorusa
25. okt 2011

ak som správne pochopila, antibiotiká si brala, čiže počas zákroku ich brať už nebudeš - nemali by nijakým spôsobom obmedziť operáciu, ale mal by o užívaní akýchkoľvek liekov počas anestézy vedieť minimálne anesteziológ - a operatér by mal aj rozhodnúť či z dobiehajúcim infektom si alebo nie si indikovaná na operáciu. Určite ich informuj o tomto stave. Držím palce.