icon

Možné príčiny bolestí podbruška pri menopauze

gbendikova
17. jan 2025

Dobrý deň, už týždeň ma boli podbruško. Minulý rok som 3x nemala menzes. V decembri 2024 som tiež nemala a v januári som na termín mala špinenie jeden deň. Ale bolesti pred špinenim ako na menzes. Bola som na gynke a podľa ultrazvuku mám tekutinu v bruchu, pravdepodobne prasknutá cysta. Podľa krvi mi už začal prechod. Ale tie bolesti podbruška sú stále ..obvoďak mi pichal 3 dní injekciu na zápal aj bolesť. Tie trošku zabrali, ale bolesti sú stále. Mám ísť o 4 dni na kontrolu na gynku. Chcem sa len opýtať na vaše skúsenosti pri začiatku menopauzy...čo vám zaberalo, čo vás bolelo aké ste mali stavy. Gynekológ mi dal idonal Forte..to beriem 4 dni zatiaľ. Ďakujem za každú radu

sisaka
17. jan 2025

Neviem, či máte na Slovensku inú definíciu menopauzy, ale menopauza nastáva vtedy, keď od poslednej menštruácie ubehlo 12 mesiacov. Krvným testom sa to určiť nedá, ale možno si si len pomýlila termín, lebo podľa opisu môžeš byť v perimenopauze.
Som v rovnakom období, žiadne bolesti nemám, ani nič neuźivam na zmiernenie symptómov. Mám len klasické symptómy, vynechavajuca menštruacia, občasné návaly tepla, nočné potenie, či problém znova zaspať v noci.

renata1405
17. jan 2025

Ja som na tom podobne a bolest v podbrusku mam aj ja.Da sa to zatial vydrzat ale ja uzivam aj hsl.

renata1405
17. jan 2025

Skuste suche teplo mne pomaha

gbendikova
autor
17. jan 2025

@renata1405 čo je hsl?

gbendikova
autor
17. jan 2025

@sisaka áno asi to bude ako si písala. Krv na nejaký hormón ktorý ukazuje začiatok zmeny som mala cez 40 a sestra povedala že je to výsledok že sa už začal prechod

suzitok
Autor odpoveď zmazal
renata1405
17. jan 2025

@gbendikova hsl=horm.sub.liecba

cukroska
17. jan 2025

@gbendikova Ste v premenopaze ak tak a môže to trvať ešte dlho. Mňa brucho bolievalo často a bolieva ma aj teraz občas aj keď nechápem prečo 😏😁 Trvá to u mňa cca 7 rokoch a ešte stále nie je koniec. Raz za rok som mala,ale len slabučké špinenie tak snáď uz bude koniec . Ja som toto NIKDY neriešila. Buď si dávala teplé obklady, alebo keď veľmi zle tabletku od bolesti.Ja som skôr chodila na vyvolávačky v začiatku (42) a potom už dlhoo silné a dlhé krvácanie a hocikedy aj mimo cyklu.Potom dlho nič,potom extrémne silné a bolesti a dookola ..a už od pred vlani najprv 2x do roka teraz raz.Tak snáď uz bude koniec. Ale aj tak toto bolo nič oproti tým návalom a nočným návalom,poruchám.spanku a únave..To mám dlho a to najhoršie fuj.A nezaoberali mi žiadne prírodné a musela som to riešiť hormonalnou liečbou.

cukroska
17. jan 2025

@gbendikova A mne môj lekár vždy tvrdil,že kdeže ešte prechod,že je to hormonálna nerovnováha.Az po rokoch ked to bolo neznesiteľné mi vybavil primár Dovtedy mi ani jediný raz nezobral ani krv.

gbendikova
autor
18. jan 2025

Super, tak sa máme trápiť. Najhoršie je že mne nezaberajú žiadne lieky od bolesti. Tie injekcie čo mi dával odvodny zabrali len na chvíľu a už ma nechce pichať a lieky nezaberajú žiadne. Teraz som bola doma celý týždeň. Ale neviem ako mám normálne takto fungovať a chodiť do práce. Som ekonóm ale v každom povolaní je to pre ženu ťažké. Je mi do plaču 😢

gbendikova
autor
18. jan 2025

@suzitok a ako to riešiš?

suzitok
Autor odpoveď zmazal
gbendikova
autor
18. jan 2025

@suzitok no to je fakt úžasné... No uvidím čo mi povie gynekológ budúci týždeň...tak prajem všetkým veľa síl...chcem byť chlap