icon

Môžu mikrokalcifikácie v prsníku vzniknúť pádom?

26. jan 2025

Prosím vás má niekto skúsenosť, mám niekoľko mikrokalcifikácií v prsníku veľkosť 0,2 mm, lekár napísal záver, že benígne, ale kontrola o pol roka, spadla som pred cca polrokom presne na ten prsník, mala som tam riadnu modrinu, mam extrémen malé orsia, môže to byť eventuálne z toho pádu?
Viem, že mikrokalcifikácie môžu byť prerakovinové štádium.

majamat
26. jan 2025

aj jamam mikrokalcifikaty, co je bezny jav. co sa tyka rakoviny, ak som spravne pochopila, tak nie su predstupen, ale uz prejav existujucej rakoviny. ak to uzavreli ako nezhibne, potom to zrejme bude ok. podla tvaru a zhlukovania to vedia posudit.

autor
26. jan 2025

citala som, ze ked sa objavia mikrokalcifikacie, tak sa potom moze objavit karcinom. hadam to bude ok

majamat
26. jan 2025

ja som citala, ze sa tak moze karcinom prejavovat, nie je ze sa objavi,a le ze tam uz je.

majamat
26. jan 2025
autor
26. jan 2025

@majamat aha, takze ked to lekar posudil benigne, tak hadam vie, mam ich totiž vraj v klastri, ale pravidelne, ako zrnka soli

pininka1
27. jan 2025

Aj to tak mam, kedze mame aj rodinnú anamnézu, kázal mi chodiť každý rok na ultrazvuk. Do diagnózy ak po mamografii mi dali brads2 čiže tam niečo je, ale ešte to nieje nebezpečné.

balerina2025
27. jan 2025

@pininka1 birads 2 mam a o 2 r MM , ale idem radsej aj na UTz tiez daco mam. lenze poistovni staci vsetko len obcas. !!!!

pininka1
27. jan 2025

@balerina2025 ved toto, ja si radšej zaplatím a pôjdem aj o rok. Mame sa to tak presne o rok vrátilo v druhom prsníku, keby nebola pod dohľadom ktovie ako by bola dopadla

balerina2025
27. jan 2025

@pininka1 drzim palce 🍀