Môžu sa rektálne čapíky použiť vaginálne?
Dobry den. Riesim kombinaciu zvracania a hnacky. Doma mam rektalne cipky. Je tu nejaky lekar, ktory by mi vedel povedat, ci je mozne tieto cipky zaviest do vaginy? Chapem, ze nastup ucinku moze byt pomalsi a asi to moze mat aj vplyv na ucinnost, ale zaujimalo by ma, ci je nejaky dovod, ktory to absolutne vylucuje. Dakujem za odpovede.
To ta ako napadlo?
Liek má určite pribalovy leták a tam sa dozvieš čo sa s liekom robí.
Tak este sa mohla spytat aj ze ci ich moze uzit oralne…
to si robis srandu ???
Vies co, mudra si, zaved si ich tam. A ked prestanes vracat, tak aj oralne. A napis nam, ako bolo, ci v buducnosti aj my tak uzijeme. Vlastne ja nie. Rektalne patria do jedneho otvoru
tie cipky si daj do zadku a proti zvracaniu si vezmi nejake tabletky.
Ako vidim, zas sa tu vynorili premudrele zeny, ktore sice odpovedat nevedia, ale rypat musia. Zeny, ak nemate co k veci, kludne diskusiu preskocte a budte napomocne inde.
@vanilkovazmrzka Troska sedliackeho rozumu? Prostredie v zaludku je asi, napr. vdaka kyselinam zasadne odlisne od prostredia v konecniku, nie? Vies mi teda popisat, aky je rozdiel medzi prostredim v posve a v konecniku, ktory by mal zasadny vplyv na vstrebavanie lieku? Asi nevies, ked si to nenapisala, len si si potrebovala rypnut, tak? Je sobota, nechces ten cas radsej venovat niecomu uzitocnejsiemu, napr. rodine?
čo by sa stalo - nič.
môj syn ich ako dieťa zjedol..
ak máš problém tak zavolaj na pohotovosť - určite poradia...
Nerob to. Mohlo by ti to sposobit kopec vaginalnych problemov. Rektalne patria do rekta, nie do vaginy.
nie, nemôžeš si ich dať do vagíny. Pošva je citlivá na najmenšie narušenia prostredia. Uhnala by si si prinajlepšom kvasinky, pri horšom infekciu.... Prepáč, ale že ti toto vôbec napadlo...
Nie som síce lekár, ale mám za sebou medicínsku chémiu, neviem či sa ti to bude rátať, určite nie som odborník, ale vagína má odlišné pH a aj schopnosť absorbovať liečivo... akurát si tak privodíš vaginálne problémy, lebo narušíš prirodzené prostredie...
Trosku sedliackeho rozumu, ano :D dobre ze to vies :D
Tu su riadne niektoré diskusie o blbosti ale predsa dačo len musí byť pridané...lebo by sa mi deň nerátal.😵
@deti95060810 Dakujem za odpoved, asi tam budem musiet zavolat.
@rebi789 Dakujem za snahu odpovedat, nabuduce prosim skus lepsie citat, ak sa snazis davat odborne rady. Jasne som napisala, preco ma napadla tato myslienka a nebolo to ani to, ze by som nevedela, ake je standardne uzivanie tohoto lieku, ani to nebol problem s tym, ze by som sa nevedela trafit do spravneho otvoru.
Ty skús používať mozog🤦♀️ Veď kľudne si ich tam postrkaj a potom tu budeš písať, že máš problém🤣
Asi si ešte nikdy nemala problémy z prednej strany keď ťa takáto blbosť napadla.
No veď skús a daj vedieť či:
To zabralo a že čo povedal na to gynekolog
@rebi789 Snazila som sa tu dostat odpoved, ktora by bola racionalna, ked uz ma odporucas na pouzivanie mozgu. Ako niekto, kto je zdravotnik si mohla odpovedat, ze sa to neda, lebo... nieco. Naivne som dufala, ze sa najde niekto, kto dokaze dat racionalne zdovodnenie, preco za ziadnych okolnosti nie, alebo preco ano, ak by slo o nejake hranicne okolnosti, s cim treba ratat a tak nejako podobne. Dlho som nebola na koniku, ale ako vidim, nic sa tu nezmenilo. Teda asi skusim ziskat informaciu niekde inde, kde nebude tona frustrovanych zien, ktore realnu odpoved sice nepoznaju, ale napisat nieco musia...
Ved ale ti odpovedali. Ine prostredie, ine bakterie, ina priepustnost stien…
myslim, ze keby to bolo vhodne aj do posvy, tak by tam bolo napisane rektalno-vaginalne capiky. A nie len rektalne. Je to vhodne len do zadku. Mne by takato hovadina ani len nenapadla. Ked tak velmi chces, tak to skus, len potom nenariekaj, ked dostanes z toho nejake vytoky a ine problemy.
Autorka, len preto, lebo ti ženy napísali, že čo patrí do zadku, patrí do zadku a nikam inam, nemusia byť frustrované, premudrele, trápne, unudene atd. Naozaj si sa opýtala hroznú hlúposť, chces aby ženy používali sedliackym rozum, ale sama ho nepoužívaš .. tak sa tu neoduvaj, daj si čipok kam uznas sama za vhodné a čau. Uži si sobotu 😉
Ahoj, ale ženy Ti predsa odpovedali. Rektálne čapíky do vagíny nepatria, môžeš si spôsobiť vaginálnu infekciu. Áno, máš obavy, že z dôvodu hnačky ich vypudíš skôr, ako sa vstrebe účinná látka, ALE: zrejme nesedíš na WC non-stop. Akonáhle Ťa preženie, počkaj pár minút a zaveď si čapík. Kým Ťa znova preženie, niečo sa už stihne vstrebať. A teda verím, že ide o Teba a nie napríklad o Tvoje dieťa... Pokiaľ to z Teba leje zhora, zdola, volaj na pohotovosť, nech Ti povedia, ako užívať lieky, aby mali aj nejaký účinok.
@vanilkovazmrzka doktor predpise pacientovi rektalne cipky a ze sa ma za tyzden ukazat... Pacient dojde za 2 dni, ze uz nema... Doktor "clovece, vy to snad zerete"... "A co si to mam pchat do r*ti"?... 🙂
Za prve treba uviest aky rektalny capik mas na mysli. Za druhe staci citat pribalovy letak, ked si ho zapotrosila, kazdy je zo zakona uverejneny na internete. Za tretie asi ti az tak zle nebude, ked mas tolko energie aby si vynadala kazdej, ktora sa pozastavila nad tvojim napadom, takze mozno staci dat ho tam, kde je urceny.
Ja som ti odpovedala racionalne, odborne tak ako si chcela, ale ty si začala mať problém s tým, že ťa tu nikto v tomto rozhodnutí nepodporuje. Predovšetkým sa tu nebudem hádať s anonymom a nenechám si skákať na hlavu od anonyma.
@deedol mas pravdu, ked som pisala poslednu spravu, este som nevidela vsetky odpovede, ktore za tu chvilu pribudli.
Za tie normalne odpovede naozaj uprimne dakujem,.
@michaela789
@lindous

Rektálne čípky sa zavádzajú do rekta čiže konečníka, nie do pošvy
PA