Musím po vložení Utrogestanu do pošvy chvíľu ležať?
Ahojte dievčatá, mám takú sprostú otázku, až sa za ňu hanbím, ale keďže nemám s tým skúsenosti, tak potrebujem radu 🙈. Bola som na svojom prvom IUI a mám si dávať utrogestan do pošvy. Nikdy som si tam dole nedávala žiadne čipky. Prvý večer som si to zle zaviedla, celé sa to pomaly vyplavilo von. Na druhý deň to už išlo lepšie, už viem ako na to, zavádzam to omnoho hlbšie, aj keď neviem či to je dostatočné, snáď áno. A tu je moja hlúpa otázka- musím po vložení čipku chvíľu ležať alebo sa môžem normálne pohybovať, neskĺzne to dolu? 😂 Zatiaľ som doma tak polihujem po tom, ale zajtra idem do práce a ráno nemám čas vylehúvať a čakať kým sa to rozpustí. Ako to teda je? Včera večer som si to tiež hlboko zaviedla, doslova som mala pocit, že sa to vo mne niekde stratilo, potom som trochu chodila ale aj ležala, ale keď som sa išla večer vycikať, tak niečo sa zo mňa vyplavilo aj von... Je to prosím normálne? Prosím nesmejte sa mojej hlúposti.😂😅🙈🙊
neboj vzdy sa vyplavi nieco ale to je obal lieku, tak skus rano vstat o aspon 15 minut skor a vlozit a chvilu polezat. ak sa ti neda nic sa nedeje. hlavne dodrzuj hygienu ruk, ak nemas kup si antibakterialne mydlo, vyluc sladke a ovocie co najemnej jest a pit vela tekutin,pouzivat bavlnenepradlo. budes to brat dlhodobo a aby si neschytala mykozu. a tiez najlepsie nepouzivat intimky
@bykaterina fiha, to som nevedela,ze je az take komplikovane :D ruky samozrejme pred tym umyvam mydlom. pokusim sa rano si privstat teda, aj ked uz teraz ledva rano vstavam. bude ako bude 🙂
@dominika164 davam si ho 2x za den, rano a vecer...a kedze by medzi tym mal byt rozostup 12 hodin, tak rano si ho dam o cca o 6tej a vecer mi to vychadza na 18tu tym padom, takze pred spanim to zial nemoze byt :/
A čo si to neposunies na neskôr? Ja som si dávala večer pred spaním o 10 ako poslednú vec pred zalahnutim a potom normálne v robote na wecku
vecer si to mas dat uplne ako poslednu vec ked ides zalahnut. Najlepsie v kupelni, rychlo potom umyjes ruky, do postele a uz nevstat.
Rano si trochu po tom polezat, ale nemusis dlho, to sa ani neda.
Ma sa davat rano a vecer, ale nemusi byt medzitym rozostup 12 hodin. Ja som si to tak nedavala. vecer o 22,00 a rano som davala kedy ako som vstala. Okolo siedmej vacsinou
@ninka99865 ja sa v robote na wc doobeda mnohokrat ani nedostanem, tkaze to nie je realne. A v praci stale chodim a som na nohach, takze nejaky klud a sedenie nehrozi.
@elviku11 nemusi byt rozostup 12 hodin? Myslela som si,ze hej...potom by sa to dalo vyriesit, ale mala by som len cca 7-8 hodinovy rozostup. Chodievam spat pred 22.00, ale vstavam o 5:40 a 6:30 uz utekam na vlak.
ma byt rozostup tych 12 hodin plus minus hodina, aby hladina nelietala. treba to priblizne dodrzat.
Ja som nedodržiavala presne 12 hodín, ale len ráno a večer podľa toho kedy som vstávala a šla spať. A aj tak mi pomohol tak ako mal
@elviku11 tak to som rada 🙂 Ja sa to budem snazit dodrzat v pravidelnych casoch, ale 12 hodinovy rozostup nemam sancu dodrzat ani keby som neviem ako chcela cez pracovny tyzden :/
baby, nie vzdy sa mi podari ten utrogestan vlozit uplne hlboko, obcas sa mi to tam doslova strati a uz to ńeviem najst :D myslite,ze to vadi ked sa to obcas zavedie len do polovicky? :P
@bykaterina ja aplikator nemam...snazim sa co najhlbsie, ale obcas sa to fakt smykne inde a je to v cudu....ale hlavne, ze to tam je,nie? vsak sa to rozpusti a snad sa to dostane tam kam ma 😨 😀
nema sa to kde stratit. Ked to uz nevies najst, je to dobre, znamena to, ze to islo dost hlboko
@elviku11 no ked sa to strati hned za vstupom,tak to asi velmi hlboko nie je :D v poslednej dobe mi to uteka niekam do prava, vobec nie rovno ako ma ist...ale nevadi, snad to ma svoj ucinok aj tak 🙂
Ahoj tiez som nedodrziavala 12hodin prvy krat to pocujem a ja som 20minut lezala a nohy na fotelke vylozene ...
@alex5896 ani ja neviem dodrzat presne 12 hodin, pri robote sa to proste neda aj ked som to skusala... aj ja si vykladam nohy :D vecer dlhsie, ale rano niekedy len 10 minut stiham. nevadi, robim vsetko co viem 🙂

Najlepšej zavadzať večer pred spaním