icon

Mykóza 3 dni pred očakávanou menštruáciou

mackove
8. sep 2021

Ahojte baby. Idem k vam po radu. Teraz už tretí mesiac po sebe sa mi stalo , ze pred ocakavanou ms dostanem tam dole mykozu !! Neznesitelnu...Tretí X som to bola ukazať gyn.a znova do tretice mi predpisala fluomizin. Zaberie , ale vrati sa to. Myslela som si že to bude sexom , ale ten môžem vylúčiť nakoľko manžel je v praci odcestovany už dlho. Tampóny nepoužívam , Hak neberiem , sladké a pečivo tak isto neexistuje. Na hygienu používam protex mydlo už niekoľko X rokov.Nechapem tomu , mam dnes 2 dni pred mrchou a idem sa zblázniť...prosim vas , poraďte mi čo mam robiť , čo si mam kupiť ako sa toho zbaviť raz a navždy ! Pripadne , ake vyšetrenia alebo lieky maste môžem žiadať od svojej gyn. Som zúfala 😭 Niektoré ženy , blbe komentare si nechajte pre seba !!!

brumbrumbrum
8. sep 2021

@mackove ahoj ...takže mne gynekológ poradiť, že práveže dolu umývať vodou a žiadne takéto mydlá. Mne tie mykozy po pravde začali práve keď som takéto mydlá na hygienu začala používať 😃 a to isté aj moja kamarátka, len voda, po použití mydiel mykóza 🤷🏼 tak isto treba aby si chodila na gyn.prehliadky, a dať si spraviť lbc ster,nie iba klasický.
Mne aj celkom pomohol Candix, sú to probiotiká ale teda mali by proti kvasinkam pôsobiť. Akože zatiaľ to beriem a pohoda, tak isto aj ten Fluomizin.

brumbrumbrum
8. sep 2021

@mackove ešte....je to dobré ale veľmi drahé.
Gél Papilocare, veľmi dobre pôsobí na flóru, no prioritne pomáha skrz hpv.
Škatuľka stojí ale okolo 27€ a je tam len 7davok, je to riadne drahé, no účinné.
Odporúčam ja, aj zopár báb,ktoré mali problémy a pomohlo.
Pri mykozach stačí brat 3tyzdne tuším.
Pri hpv pol roka 🙊

mackove
autor
8. sep 2021

@brumbrumbrum mne to mydlo nikdy nerobilo zle 😒 mam pocit , že to mam z vody. V lete sme sa boli kúpať v Bešeňovej a myslim, že od vtedy to mám !! A nie a nie sa toho zbaviť. Na pravidelne prehliadky chodim , raz ročne. Až nato , ze posledne mesisce som tam bola už 3x😭 IBC ster je aky prosim ? Ešte som o tom nepočula ale určite to navrhnem dr.
Ďakujem , idem si vygoogliť o tych liekoch. Ďakujem krasne

brumbrumbrum
8. sep 2021

@mackove no kriste 🙈 odkedy som robila v nemenovanom hoteli, a videla ako sa čistí wellness (áno čistila som to ja 😃) odvtedy ma nikto do žiadneho wellness, sauny, vírivky, bazénu nedostane.
A tak isto takéto veci ani nie sú dobré 🙊 pokiaľ teda nejaké takéto problémy boli, aj keď idem niekam do hotelu, výlučne moje vlastné uteráky.
Ďalšia vec...bavlnená spodná bielizeň, žiaden polyamid a podobne srandy, a ideál klasické, prípadne teda francúzsky/brazílsky strih ešte ako tak, v žiadnom prípade tangá.
Čo sa aviváže týka, iba nejake hypoalergénne/prípadne takže detské, v žiadnom prípade nič parfémovane a to isté platí aj pre vlhčené obrúsky.
Lbc ster.....aspoň ja to mám u môjho gynekológa.
Za klasický ster nič neplatíte, nemám šajnu čo sa z neho zisťuje, respektívne nezistuje, nakoľko vždy mám lbc ster.
Lbc ster - cytologia, zisťujú sa rôzne zápaly (asi to je to aj pri klasickom) avšak pri lbc stere sa zisťuje aj výskyt hpv.
Za tento lbc ster sa platí 22€

daridari11
8. sep 2021

@mackove Presne som prípad, ako píšu vyššie, mne zabralo začať používať na intímnu hygienu iba vodu. Z termálneho kúpaliska som tiež už chytila mykózu, mne najlepšie a najrýchlejšie vždy zabrala vaginálna tabletka Canesten a plus krém Canesten. Najlepšie kúpiť rovno v tej kombinácii.

nevenka
8. sep 2021

@mackove svokor takto chytil mykoplazmy v termalnom bazene, mal zapal obliciek z toho.
Skusila by som si vypytat specialne stery na mykoplazmy, ureplazmy a chlamydie. To sa bezne nerobi.
A ako prvu pomoc, uz by som neriesila len antimykotika, u mna to napriklad malokedy boli kvasinky, furt bakterie, streptokok a tak. Tak ako prvu pomoc odporucam Betadine jodove cipky a nasledne probiotika. Jod zabija vsetko, cez kvasinky, bakterie, virusy. Len musis obnovit floru potom, to urcite!

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
betty_image
8. sep 2021

Mydlo Protex na intímne oblasti určite nie, v žiadnom prípade. Používať priamo intímne gély na danú oblasť, všeobecne Lactacid je dobrá voľba, to odporúča väčšinou každý gynekológ. Skús popremýšľať ešte nad holením, tiež môže v niektorých prípadoch zhoršovať situáciu, ja odkedy sa holím úplne tam dole, mám s tým častejšie problémy. Inak ja som na seba už relatívne prísna, nosím len bavlnené nohavičky ( na pár výnimiek pre priateľa ), sprcha po každom jednom sexe, intímne obrúsky v každej kabelke, pre prípad mám doma vždy Canesten alebo Idelyn krém, oba sú super a mám s nimi dobrú skúsenosť. Plus pravidelne užívam probiotiká.

titla
8. sep 2021

Okrem spominaneho by som este poradila zehlit nohavicky po kazdom prani. Klasicke bezne pranoe na 40 nemusi stacit.
Mne tiez gynekolog pri opakovanych mykozach odporucal preventivne uzivat vaginalne probiotika, minimalne raz tyzdenne, aj ked problem nemam. A na intimnu hygienu ziadne mydlo, len cista voda

tncka
8. sep 2021

@mackove toto mavam aj ja,par dni pred a par dni po. Prejde same. Akurat ze ma to nijak neobmedzuje a nejdem sa zo svrbenia zblaznit,proste su tam nejake hrudky a vidno ze to nie je v poriadku. Ono sa nejak meni ta flora v posve tym ze "ide" ms. Zo zaciatku som riesila s gyn.,dala mi Klotrimazol na 6dni,takze ak ma to velmi obtazuje,1 tbl si dam a zmizne🤣🙈 Je volne predajny. A stopem sa jogurtami a nejem sladke,ale to je samozrejme uz asi

mackove
autor
8. sep 2021

Baby ďakujem za vaše komentáre. Idem si konečne vygoogliť nazvy liekov , čo ste mi napísali. A skusim nejake. No ak mam pravdu povedať , tak mykozu som mala raz , ako asi cca 16 ročná. Odvtedy nič. Tanga nenosím , (len naozaj vynimočne , raz za rok) 😀 sladkosť si dam , ale nemam za potrebu každy deň. No ja neviem , ale ja som to nikdy nemala "pred" a ani "po". Zrazu sa to objavilo a myslim si , že to bude s tej Bešeňovej ! 🤢 a nie a nie sa toho zbaviť.....Ak sa to objavý aj na druhy mesiac , nabehnem k mojej gyn. A nech tobi steri čo ste pisali , a nech stoja čo stoja , ale takto žiť sa nedá...v tejto danej situacii si hovorim , vďaka Bože že chlap je doma "raz za rok" 🤣 takže kým pride , musim byť fit , ako by to vyzeralo preboha ? 🙉 a sexovať cez mykozu ako nato sa mam moc rada, nezvladla by som to 🤣🤣
Ďakujem krasne mamky 😘😘😘

titla
9. sep 2021

@mackove Cez mykozu urcite nesexuj! A nie len kvoli nepohodliu, ale mozes nakazit jeho. On moze/nemusi byt bezpriznakovy ale mozete sa dostat do bludneho kruhu - ty sa preliecis, on ta nakazi...

zizana
9. sep 2021

@mackove ja som mala to isté, často pred menštruáciou a pomohli mi probiotiká superdophilus a oreganovy olej /všetko do úst 🤭/.

mackove
autor
9. sep 2021

@titla cez mykozu nesexujem , taka bolesť , že radšej si necham zajsť chuť ....
Baby , dnes mi prišla MS. Po mykoze ani stopy , uplne sa citim tam dole fajn....no chapete to ?! Ak to príde zas buduci mesiac , tak ja neviem už čo si mam o tom myslieť....