Mykóza a zápal močových ciest u 19 ročnej
Ahojte. Čoskoro mám 19,sexualne žijem od mojich 17 (s jednym partnerom samozrejme). Keď som bola panna nemala som nikdy nejaké problémy. No po tom to už pomaly začalo..mykoza...potom mi gynekolog dal nejaku masť...na 2 tyždne som mala pokoj a po sexe sa to znova vratilo (kondom použivame). A teraz mám okrem ineho zapal močovych ciest. Nie nejaký silný, ale mám..nemôžem sa uplne vycikať. Jedine čo pijem tak čaj Urosept ,trošku pomaha ale potrebujem poradiť nejake lieky alebk hocičo čo aj vam pomohlo.Mam pocit že to mam zo sexu..pretože ma to bolelo tam dole a zapal mam od včera...Rodičom sa bojim zveriť...vedia že s nim spim ale je mi to blbe..okrem toho uz raz som mala zapal ale to bolo z prechladnutia a dost mi vsetkonvycitali,mala som vela prednasok a nechcem to znova..
@janulka1802 Môže byť ale to si nemyslim...skôr by ma zaujimalo či netreba preliečiť aj môjho partnera. Pretože keď som už čistá,že mi nič nie je...mame sex a znova. Už som z roho zufala..
aj to je možnosť, nemám s tým ale skúsenosť. Možno poradia baby, ktoré to riešili, ako postupovať.
Určite treba preliečiť oboch, lebo takto si to budete prenášať dookola jeden druhému...
@hermionia A neviete aspoň ako mám zmierniť ten zapal? Že čo by som mala robiť..okrem tabletiek a tak..nech ešte tento vikend prežijem a na dalsi tyzden pojdem na gynekologiu..
Na močové cesty urologicky čaj s brusnicami, sušené brusnice a brusnicovy džús a veľa tekutín, baktériu treba z močových ciest vyplaviť von, na začiatku bude bolieť, ale skús zaťať zuby a vycikat sa úplne, držím palce nech to rýchlo prejde, ešte mi napadlo močiť nohy v lavore s horúcou vodou, to ti pekne prehreje nohy a držať sa v teple.
Na močové cesty je super kapucinka - tinktúra z kapucinky. Je to silné prírodné antibiotikum. Ale určite poriešiť aj príčinu problému. Neuspokojit sa, že po liekoch mi je fajn, lebo ak sa to vráti späť, budú ďalšie lieky, mastičky a začarovaný kruh.
Áno pri opakujúcich sa mykozach treba preliečiť aj muža, aj keď by on nemal žiadne príznaky..
Tiez odporucam kapucinku, kupis v hociktorej lekarni a veeeela veeela caju + suche teplo (bud termofor alebo sa nahrej fenom alebo do flase daj horucu vodu)
skús si kúpiť aj dubovú kôru, urob z nej silný odvar do nejakého lavóra a sedavý kúpeľ. cca 15 minút denne. potom len zľahka osprchuj.
Je dôležité pre liečiť aj partnera.... A ja mam napríklad alergiu na kondómy na latex možno ti to spôsobuje aj to.
A skus ako baby písali dubovu kôru alebo ešte mne pomáhal na zápal hypermangan v lekárni prášok z riediť a sedieť v ňom alebo rovno do vane
Ja keď som mala prvého partnera som mala dokola tento istý problém. Liekov,masti xy. Ku doktorke som chodila ako na klavír, už som začala mať depresie. No s priateľa sa stal ex a problémy zmizli. Možno raz za rok,dva som mala mykozu ale väčšinou po atb . Dnes viem,že sme sa k sebe po žiadnej stránke nehodili 😂 tým nevravím,že to musí byť rovnaký prípad len toto je moja skúsenosť. A k veci: vylúčiť sladké, načas zabudnúť na tangá a kúpiť kvalitné bavlnené prádlo, žiadna aviváž, lubrikant, penový kúpeľ. Mne pomáhal rosalgin na výplach. Držím palce
Ja som brala brusnicovy sirup,čipky mastičky a prešlo ma to, mala som to len dvakrát.
Zas jedna známa mala opakovane problémy a zistilo sa že jej partner jej je neverný,pritom mali dieťa.
ahoj, no neviem ako veľmi to máš chytené, tie močové cesty sa niekedy z hodiny na hodinu zhoršujú, ja som to raz vychytala 1.sviatok vianočný a išla som na pohotovosť, dali mi na to Biseptol, ale podľa mňa je len na predpis. Ak sa problémy opakujú, pomôže jedine gynekológ... spraví stery, že čo to je a predpíše liečbu, môj doktor hneď riešil aj partera, tiež dostal antibiotiká a už sa to potom klop-klop nikdy neopakovalo. Držím palce, nech to u teba skončí tiež 🙂
kup si rosalgin vyplach a po kazdom sexe sa vycikaj a sprav si vyplach a zvonka sa nim oplachni
Ja som mala tiež tieto problémy nakoniec som prišla na to že nemôžeme používať jednu značku prezervatív skratka alergia. Príde .i to ako by každá firma mala trocha iný materiál. Určite nepoužívajte parfumované .
S močovými cestami kľudne K obvodnej môžeš ísť. Dá ti antibiotiká, ktoré sa vylučujú močom. A gynekológ môže predpísať masť aj pre priateľa.
Ahoj, presne viem o com hovoris. Kvasinky som dostala presne ako ty, ked som zacala intimne zit. Zla sprava je, ze sa toho uz nikdy nezbavis, bude sa to opakovat, dobra sprava je, ze to vies elimonovat. Maste a tabletky od gynekologa su len na rychlu ulavu ale tvoj problem to nevyriesi. Problem musis riesit zvnutra, ale nie zvnutra vaginy ale zvnutra criev, lebo tam je cely problem. Kondom s tym nema nic spolocne. Ja som zacala byt na lieky od gyn. absolutne imunna, uz mi nic nezaberalo. Dostala som sa do takeho stadia, ze som to nemala uz "iba" raz za mesiac ale cely mesiac vkuse. Povedala som si dost a na odporucanie homeopatky som zacala uzivat chlorelu a namiesanu masticku cisto prirodnu. Zabralo a na dlhu cas. Sporadicky musim kuru zopakovat ale zvacsa mam na velmi dlhy cas pokoj. Ak chces, napis mi sukromnu spravu a poviem ti, co konktetne uzivam, neviem ci mozem tu robit reklamu.
Preliečiť partnera, poslať moc na kultivaciu ci tam nieje nejaká baktérie taktiež urobiť ster s pošvy ci aj tam niečo nebude... A kým sa nevyliecis pred aj po sexe sa vycikat plus potom sprcha...

To by som riešila s gynekológom, že sa to opakuje, proste nech sa nájde príčina. Nemože to byť alergia na prezervatív?