Mykóza počas snažilkovania
ahojte baby,
zacali sme snazilkovat a ako na potvoru sa mi spravila mykoza:(
len teraz mam dilemu,ci si mozem nieco na to dat, co ak sa zadarilo?
mozem sa nieco stat babatku?viem,ze to mozno znie blbo,ale bojim sa ☹
dakujem za rady.
Ja som mala mykózu vždy na začiatku tehotenstva, vraj je to normálne, kvôli hormonálnym zmenám...takže možno sa zadarilo a kvôli tomu máš...inak ja som používala gyntima čípky.
ahojte🙂dakujem za rady....sme sa zacali snazit a hned mykoza,ze nepotesi,hlavne ked sme nazhaveni,ako zajaciky :D mam doma jenamazol...to je obdoba canestenu...tak si dam teda ten a potom uvidime...a myslite,ze by sa to ukazalo tak skoro?pretoze to by som bola tehotna iba tyzden...velmi by som sa tesila,lebo moooc tuzime po babatku,ved to poznate 🙂
ja ked som otehotnela, tiez som otehotnela do mykozy. Urcite som mala skor mykozu ako tehotenstvo. Nedala som si nic, preslo ma to do dvoch tyzdnov. Tehotenstvo skoncilo zamlcanym potratom a dovod neviem, ale v buducnosti, keby som mala mykozu urcite sa do toho nesnazim, mohla som pockat. za prve, prijemne to vobec nebolo ale tiez som bola nedockava, lebo tiez to bol prvy mesiac snazenia a bala som sa, ze sa nebude darit otehotniet, nakolko sme uz vo vyssom veku obaja. mykozu som mala z plavarne, lebo som v tom obdobi dost chodila. Nikdy som doktorom o tom nepovedala ale zaujimalo by ma, ci aj toto mohlo mat vplyv na to, ze som potratila.
@matulik73 mykozu preliecit, nepodcenit, lebo ju dostane aj partner a budete si ju prenasat jeden na druheho, jak v zacarovanom kruhu. Su rozne cipky, masti /canesten a pod/ - mne na zaciatku pomaha rosalgin /roztok na vyplach/, partnerovi tiez mast. Ale snazit sa pocas mykozy - ee, jednak bolestive, a jednak to nevyzera dobre podla mna 🙄
Baby a čím je najlepšie preliečiť? my ked sa snažíme tak pohoda, ale pred MS vždy mykozu dostanem ☹
Aj teraz mám už 3 deň. Tie čípky sú dobré?
@matulik73 Ahoj. Opakovane som mala problemy. Prve prisli minuly rok v lete a mam 35 rokov. Tahalo sa to. Po 3 liecbach, 6 mesiacoch ma lekar poslal na komplet vysetrenia - zubne, krcne, urologia, gastro, imunologia. Vsade mi nieco zistili, ale najpodstatnejsie bolo to, ze mi chybalo zelezo. Diagnostikovali mi stredne tazku anemiu a pritom este predtym som chodila darovat krv. Po mesiaci brania zeleza, prisla ovulka. Bola ina - konecne ako kedysi s plodnym hlienom. V tom case som akurat liecila aj zapal zaludka a helikabaktera. Brala som dvojkombinaciu antibiotik a samozrejme prisla znovu mykoza. Nasadila som probiotika, ale neskoro a kupila si canesten cipky. Plodny hlien bol u mna nejako skoro (10-11DC) vtedy dosiel domov drahy, tak sme sa aj snazili. Na dalsi den, bez ohladu na to, ci sa zadarilo ci nie som si dala canesten. vybrala som sice len 2-3 cipky z 6. No o tyzden som mi uz vysli na teste // a riesila som uz ine veci - vplyv hnusnych silnych atb na vznikajuci plod.
Takze ak mas mykozu, problemy liec ich a neodkladaj to. ak sa to opakuje, treba hladat pricinu niekde inde.
@adka12 pouzivala som rosalgin, pila caj z mysieho chvosta- rebricka. Skus aspon caj.
teraz sa jasne,ze nepokusame,....sme to odlozili....muz sa natiera a ja som si nakoniec dala jenamazol vaginalny krem...mykozu preliecim toho sa nebojim a pokila nebude vsetko ok,tak nebudeme pokracovat...mna len zaujimalo,ci by sa nieco mohlo stat babtku,ak sa zadarilo...mam specialny olej aj od homeopatky a ten super zabera,ale bojim sa,ze je silnejsi,ako ten jenamazol,tak som zvolila radsej tu formu...a aj ten je volne predajny v lekarni...
ondatra2: je dost mozne,ze mykoza mala vplyv na potrat, mne mama raz vravela,ze mykoza aj brani samotnemu otehotneniu:( mrzi ma to a dufam,ze si ok🙂

@matulik73 ked si budes nieco kupovat v lekarni, opytaj sa, pozru ti, ci mozes, ale myslim, ze sa nic babatku nestane 🙂