Myóm, bolestivá menštruácia, ovulácia

30. aug 2022

Ahojte dievčatá,
pred 2m som bola u gynekologičky z tým, že som začala mať bolestivejšiu a silnejšiu menštruáciu, a akosi sa ku tomu pridala aj bolestivá ovulácia. Takže na môj podnet má vyšetrila a našla mi myom 1,5cm, tesne pri sliznici maternice, zhodnotila, že zrejme on môže za tie ťažkosti. Predpísala mi (teraz ma nevie napadnúť názov, začína sa na D) liek na upravenie MS, a lieky od bolesti. Avšak vôbec to nepomáha, teraz mám týždeň po MS, a už mi začala bolestivá ovulacia (ledva som sa spamätala, z MS) , ešte k tomu mi prišla MS predčasne o 8 dní, čiže som nestihla ani dobrat lieky, keďže ich mám začať brať na 17.ty deň (7 dní) a takto je to vlastne často, že mi príde skôr.. nemôžem sa jednoducho spoliehať na datumi, a to moja doktorka vie,.že mám nepravidelný cyklus..keď som sa jej pýtala, či sa časom ten myom stratí, povedala že po prechode už nebudem o ňom vedieť... Lenže sama si je vedomá, že moje problémy pramenia práve z neho a ja neviem čo robiť... Nejak operačne mi ho riešiť nechce. Mám si počkať... Len keď si predstavím, každý mesiac prežívať tieto bolesti a silné krvacanie som zúfalá... Tie ktorým objavili myom, ako to vaše doktorky riesili? Mám 2 malé deti a už aj muž je zúfalí,keďže som permanentne v bolestiach. Ďakujem za vaše skúsenosti.

autor
30. aug 2022

Doplním: poslednú MS mi tá bolesť prerazila až do krížov, že som nemohla ani spať, teraz pri ovu ma tiež začali bolieť kríže, síce je to trošku lepšie ako pri MS, ale tiež som si musela dať lieky od bolesti a horúcu vaňu, čo to troška zmiernili.

sapetka
31. aug 2022

Tiez mam myomi a moj gyndos sa vyjadril ze nevyberaju sa pokial nesposobuju problemy ako silne krvacanie bolesti.. a ty podla vsetkeho tieto indikacie mas.. mozno sa porad s inym gyn alebo povedz ze ho chces vybrat.

bobrina1
31. aug 2022

Ja ma 2 myomy a ukrutne bolesti kazdy mesiac pri MS, vzdy je to nastastie len 1, pri.1 a pol dna. Riesim to tabletkami, tie vsak nezaberu vzdy na 100% a prave vcera bol ten najhorsi den, som musela odist z prace. Vzdy si musim v ten vziat HO alebo PN. Z tych ukrutnych bolesti zvycajne aj vraciam a hnackujem. Trochu pomoze horuca sprcha a cely den a noc mam termofor. Dr odporucil OP, ale dufam, ze vydrzim do menopauzy. Snad uz coskoro.

autor
31. aug 2022

@bobrina1 tak ja mám 23 rokov a menopauzu ešte veľmi ďaleko. Aké lieky na bolesť užívaš prosím ťa?

autor
31. aug 2022

@sapetka a ak mi vieš povedať. Ako to funguje pri inom gyn? Mám niekam zavolať a spýtať sa na konzultáciu? Či ako to funguje? Ďakujem

sapetka
31. aug 2022

Ja s tym osobnu skusenost nemam., ale skus zavolat inemu gyndosovi a dohodnut termin. Uvidis co ti povedia.

bobrina1
31. aug 2022

Tak to ano, menopauza daleko, tak to treba riesit, ak mas tieto problemy. Ja mam.lieky len bez predpisu, nechcem zatial ine.

iramka
31. aug 2022

Ahoj, kolegyna mala az 8cm miom, mala ho po stimulacii pred umelym oplodnenim..uz ju chceli operovat. Vykaslala sa na SK lekarov a Isla neviem kde, ci na SriLanku na ayurvedsku liecbu, mesiac tam bola a ked sa vratila myom Mal ASI do 2cm, jej gyndos to nazval zazrak..tiez si tam vyriesila nepriechodnodt vajecnikov, strasne si to chvalila..otehotniet sa jej uz sice nepodarilo, mala vtedy cca 40r a skoro ziadne vajicka..
Skus si najst na SK dobreho ayur liecitela, to v zahranici stalo cez 3000e terapia + cesta, Strava atd ..