Myóm na maternici

23. sep 2023

našli mi pri vyšetrení iného problému malý myóm na matenici. mala som dlhsie problemy s cyklom (od marca) a 2x som sa bola dat vysetrit na gynekologii s tym, či nemozem mat myom, 2x ziaden nenasli, naposledy iba pred 3 ! tyzdnami. a zrazu vcera ho uz mam.
na gynekologii mi robili sono iba zvnutra a vcera iba zvonku na bruchu.
znamena to, ze tak extremne rychlo narastol za tie 3 tyzdne, alebo to ze je niekde zvonku maternice a zvnutra ho nebolo vidno? dost ma to vcera sokovalo.

domkakvet
23. sep 2023

Skor si myslim, ze ho dobre nevideli, niektore dobre nevydno, pochybujem, ze by tak rychlo narastol.

qwer2019
23. sep 2023

Ja mám myom pri sliznici maternice mal naposledy 1,5cm a z problémami cyklu som chodila dobrý rok na gynekológiu, kým ho objavila. Čiže možno sa len zle pozerali. Poprípade,ak ti kazali prísť na kontrolu, zistíš ako rýchlo rastie. Aj ti niečo odporučili? Mne nasadzovala len antiku, nech mam miernejsi a pravidelnejši menzes, ale aj ta po pár mesiacoch zlyhala ...

autor
23. sep 2023

@qwer2019 no mne to zistili uplne nahodne vcera na gastre, cize ja som to este ani nestihla s gynekologickou riesit. ale co som si dnes studovala, pri problemoch s pecenou moze nastat nadbytok estrogenu a tak vznikde myom, co je asi moj pripad, lebo mne po kovide z nejakeho dovodu vyskocili pecenove testy na 600% hodnoty, tak musim doriesit asi toto hlavne najprv.