Myómy a tabletky Esmya

kingu28
13. apr 2014

Máte niektorá skúsenosti s tabletkami Esmya???

paula21
13. apr 2014

@kingu28 ja mam este myomy ale tabletky som ziadne nebrala.. zaujimave na co su?

lubina
13. apr 2014

@kingu28 aj ja mam myom, ale nemam ziadne tabletky...iba mi to sleduju zatial

kingu28
autor
13. apr 2014

@paula21
@lubina dakujem, ze ste zareagovali...ja mam problemy uz od roku 2006, v roku 2007 som bola operovana, vybrali mi 6 myomov. Par rokov som bola bez nich, ale potom zacali znova rast. Doktorka zacala na mna tlacit, aby som otehotnela, kym nebude neskoro. Po 3 mesiacoch sa nam zadarilo a ja som bola po cely ten cas na rizikovom. Po narodeni maleho sa moj "stav" zacal rapidne zhorsovat, je ich tolko, ze by uz bola dalsia operacia zbytocna. Tak sme sa zacali rozpravat o vybere maternici. Lenze som este mlada, mam len 29 rokov. Zacala som pit aloe vera, precitala som si knihu (meditacia), pila som bylinne caje, robila som si sedacie kupele.Dosiahla som aspon to, ze sa nezvacsuju, ale uz 7 rokov chodim kazde 3 mesiace na kontroly. Teraz mi odporucila tabletky Esmya. je to "novinka" su na trhu cca 1-1,5. Beru sa 3 mesiace, myomy by sa mali zmensit a mali by zmiernit menstruacne krvacanie. Kedze dost silno krvacam. Ma dost vedlajsich ucinkov, zena moze byt ale nemusi byt pocas tych 3 mes. v prechode. Tak som bola zvedava, ci s nimi nahodou nema skusenosti. @paula21 ty si este strasne mladucka a vidim, ze cakate babatko. Gratulujem. 🙂 Aj mas nejake problemy? @lubina a mate nejake problemy?

paula21
13. apr 2014

@kingu28 noo ja som bola tiez operovana v roku 2011 ... vybrali mi sice jeden ale ten mi vyrastol velmi rychlo pocas dvoch mesiacov .. tiez sa to spociatkuz len sledovalo.. po pol roku sa tam opät nieco naslo... ale hned na to som otehotnela.. 🙂 takze teraz to neriesim .. uvidime co bude po porode... teraz uz chvalabohu probelmy nemam ... ale pred troma rokmi... som stracala tolko krvi ... ze mi pri operacii uz davali krvnu konzervu ... mne zistili myom ked som mala necelych 17 rokov...

maxi2
14. apr 2014

Ahojte baby ja som bola u dr. lebo sa nam nedari babo. Dr. mi nasiel myom na maternici. Neiem co mam robit ;(

kingu28
autor
16. apr 2014

@paula21 tiez si si prezila svoje, ja neviem preco musi jedna zena tolko trpiet ☹ dolezite je, ze sa ti podarilo otehotniet. prijemne tehulkovanie prajem a nech vsetko dobre dopadne.

kingu28
autor
16. apr 2014

@maxi2 a co povedal doktor? velky je ten myom? ja som vcera zacala uzivat tu esmyu. inak pocula som, ze sa velmi odporucuje zenam, ktore maju problemy otehotniet kvoli myomu. skus sa na to opytat svojej lekarky - lekara

maxi2
17. apr 2014

@kingu28 velky je :( 3,5x4cm vravel, že možem otehotniet, že nemal by mat vplyv, ale nam sa nedari uz vpodstae od novembra. Vravel, ze ked do pol roka sa nam nepodari tak pojdem na operaciu a precistenie vajcovodov, ale ja sa liecim aj na stitnu zlazu chcela som brat kyselinu listovu, ale neviem ci mozem koli SZ. A nechce sa mi cakat pol roka. Ked mi dr.to oznamil tak som ostala mimo tak som sa nic nepytala:(

adi07
18. apr 2014

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, beru esmyu 6 den, ale menstruace se ještě nezastavila, jak to bylo u Vás, kdy vám menzes skončil, přiznám se, že jsem z toho trochu nervozní.

anike1
18. apr 2014

Dievcata, pred tyzdnom ma operovali a namiesto cysty mi nasli myom, ktory dali prec.......chcem sa opytat, ci sa da tym myomom predist?

maxi2
20. apr 2014

@anike1 podla mna sa to neda lebo to mozes mat aj preto ze si nerodila ale aj pocas rehotensta sa moze objavit

ivaaanka
21. apr 2014

Ahojte ja som brala Esmyu tri mesiace a myóm sa mi zmenšil len o pol centimetra, aj tak ma chcú operovať, mne napríklad môj lekár nepovedal, že Esmya pôsobí len na určitý typ svalových buniek a na niektoré vôbec nezaberá, to mi povedali až v Bystrici, kde som bola koncom marca.

viva5
26. jún 2014

Mne sa zmenšil zo 7,5 na 5,3cm.

caty82
31. júl 2014

Ahojte baby. Až teraz som našla tuto temu a neviem či niektorej ešte môj prispevok pomôže...Aj ja som brala Esmyu minuly rok,ale poporiadku: Myom mi dr.zistil ked som mala 26 rokov bol vtedy ešte maly cca 1,5x2 cm.Odporučil mi,že ak mam partnera,alebo manžela,tak by som mala čim-skôr otehotnieť a popri SC mi bude odstraneny aj myom,lenže v tom čase sme ešte babo neplanovali.Ked som mala 29,tak sme si s mužom povedali,že by bolo dobre stihnuť do 30-ky aspon 1 babo,nakolko pri ročnej prehliadke dr.znovu naliehal. Tak sme to s mužom naplanovali,vypočitala som plodne dni a vo februari 2012 sme hned na prvy pokus otehotneli.Lenže,lekar mi zabudol povedať,že počas tehotenstva sa myom sprava tak ako sa mu zachce a nikdy sa to neda dopredu predpokladať.Takžee môj ,,maly" myom začal spolu s babom rasť a do 3 mesicov narastol na 14x15cm,čo nepredpokladal ani dr.Cely čas som chodila do rizikovej poradne,lebo ma strašili potratom a predčasnym pôrodom a už ani neviem,čim všetkym.Nakoniec som vynosila zdraveho Lukaška a 10 dni pred terminom pôrodu mi urobili SC.Myom mi však vybrať nemohli,pretože bol priliž velky a vraj by som mohla vykrvacať. Vraj mam prisť po šestonedeli na Ultrazvuk,že sa pozru,či sa zmenšil. Naordinovali mi esmyu,ktoru som brala 3 mesiacea zmenšil sa na 6,6x8cm,ale operovať ma aj tak nebudu,lebo keby počas operacie nastali komplikacie,museli by mi zobrať celu maternicu a to ja nechcem,lebo by sme chceli ešte aspon jedno babo.Dohodli sme sa teda s primarom,že sa pokusime vynosiť ešte jedno babo spolu s myomom a pri sc mi odstrihnu maternicu nad krčkom a ponechaju vaječniky aby som nebola v takom mladom veku ako žena v prechode.čiže budem mať každy nesiac menštruaciu,ale deti už nie ☹ Tak držte palce aby sa nam napriek velkemu myomu podarilo otehotnieť a ked sa to podari,aby sme to donosili aspon do 38tt ako prvy krat. Maly ma už skoro 2 roky,tak by sme už mali nad tym premyšľať.

kristulkamarulka
12. jan 2015

Ahojte,
tak ja som brala esmyu 2krát (3mesacie, potom 2mesiace pauza a zase 3mesiace). Myóm sa mi však zmenšil len o minimum, čo nepotešilo ani doktora. Odporučil mi operáciu v BB u doktora Bielika - je to špecialista. Chceli sme bábätko, ale doktor vravel, že to môže, ale nemusí, byť nebezpečné pre bábo aj mňa. Tak teraz neviem, či to risknúť, alebo si radšej počkať. Veď už som aj tak 9 mesiacov čakala :/ Myóm rastie von z maternice, na zadnej strane, vraj by som len veľmi veľa chodila na záchod, tak neviem. Chytám z toho depky, veľa kamarátiek kočíkuje a my nič ☹

niki7979
3. feb 2015

ahojte, tiež sa pokúšame o bábo. Mám viac myómov na čo mi prišiel Dr. po tom ako som začala mať silné menštruácie. No problém vraj vidí v jednom5 cm, ktorý vraj zasahuje do maternice. Dr. mi odporučil Esmyu, vraj aj tak nič iné okrem tohto lieku neexistuje a je to novinka a vraj sú dobré výsledky. Takže čo sa týka silnej menštruácie tak to naozaj zabralo. Je to obrovský rozdiel. Problémový myóm sa mi vraj zmenšil z 5 na 4 cm. Ja som z toho nadšená nebola no Dr.bol a teraz beriem druhú liečbu - znova 3 mesiace a vraj sa to má zmenšiť ešte výraznejšie. No a po dobratí sa máme pokúsiť čo najskôr otehotnieť. Efekt liečby mi nevedel zaručiť. Vraj mám na to minimálne pol roka. Tak uvidíme. Toľko moja skúsenosť.

petidlolepidlo
9. feb 2015

ahojte, tiež mám po liečbe. teda po prvých 3 mesiacov. Nemala som nejaké silné menštruácie, no počas liečby som nemenštruovala vôbec. Teraz som malá 1 menštruáciu po liečbe. Zatiaľ všetko ok. Liečbu som znášala tiež bez problémov. Môj problém je zle umiestnený 4 cm myóm. A ten sa zmenšil na 3,5 cm. Vraj je to super podľa Dr. Na ´ďalšiu menštruáciu začnem užívať znova 3 mesiace Esmyu a mal by sa ešte zmenšiť a potom ak otehotniem tak by nemal byť problém. Aj keď je to nová vec a ani lekár s tým nemal nejaké skúsenosti tak verím že všetko dobre dopadne.

zuzankaa88
11. feb 2015

Ahojte. ja mam tiez myom ale momentalne je uplne malinky cize neriesim to.ziadne problemy mi nevyvolava. Mam aj maternicu inac polozenu opacne. snazime sa pomaly uz rok a zatial nic. tak neviem 😎

evadek
11. mar 2015

@kingu28 ahoj..prosim vies mi napisat ako si znasala esmyu a ci ti pomohla???

kingu28
autor
16. mar 2015

@evadek ja som ju dobre znasala, len bolo cudne, ze nemam menzes. pribrala som sice 3 kila, ale ziadne ine vedlajsie ucinky som nemala. horsie to uz bolo ked som po vysadeni prvy krat dostala menzes. strasne bolesti som mala, ani spat som nemohla. druhy krat to uz bolo ovela lepsie. ja esmyu jednoznacen odporucam, upravil sa mi menzes, vobec nekrvacam silno, nemam bolesti. co sa velkosti myomov tyka, tie sa mi nezmensili.

evadek
16. mar 2015

@kingu28 dakujem..no ja som isla do toho kvoli velkosti myomov....aky druh mas?..ja mam vnutrostenne v maternici...
och..tak dufam,ze sa zmensia....ja mam bolesti zaludka..a spinim...trosku ma bolia svaly...
Ja mam menzes vzdy zly...velmi bolestivy...tak som zvedava.. a kolko dni po skonceni liecby si dostala menzes?

kingu28
autor
16. mar 2015

@evadek myomy mam po celej maternici (vnutri) Vyoperovat sa nedaju, museli by mi celu maternicu rozsekat, a to sa neda. Ale kym mi nebudu robit problemy, urcite si nedam zobrat maternicu, islo hlavne o to krvacanie. Menzes som dostala do mesiaca. Strasne ti drzim palce, a hlavne, zacni to cim skor riesit.

evadek
16. mar 2015

@kingu28 dakujem ti🙂
no ja mam 2...trojcentimetrove... ...pred par tyzdnami som potratila...v tehotenste mi velmi narastli..do dalsieho tehu ich musim nejak zmensit..
Esmyu uz beriem nejake 4 dni...
ANi ja som nechcela riskovat vyoperovanie...lebo bojim sa,ze by mi zobrali maternicu...tak za to nic nedam...
To ja dufam tiez,ze dostanem do mesiaca...🙂

kingu28
autor
16. mar 2015

Skus si robievat sedacie kupele a pit bylinne caje. Treba hlavne mysliet pozitivne, mne nedavali velku sancu na otehotnenie, a dnes uz mam 3,5 rocneho synceka 🙂

kingu28
autor
16. mar 2015
evadek
16. mar 2015

@kingu28 dakujem ti🙂...budem sa snazit..teraz som zacala cajickovat..mysi chovst..vitaminovat...a dufam,ze dalsie teho vyjde...🙂..
gratulujem k syncekovi..je krasny🙂

zoe1221
13. jún 2016

Ahojte, už som písala aj na druhom fóre. Ja užívam Esmyu a som veľmi spokojná, tiež ma chceli oprerovať ale odmietla som. Nechcem prísť o maternicu, mám len jedno dieťa a ešte jedno by som chcela. Mala som bolesti aj problém s častým močením a už vôbec nehovorím o krvácaní. Teraz beriem druhý cyklus a mám sa super, ani jeden zo symptomov ma netrápi. Doberiem tretí mesiac a idem na kontrolu ku gynekologovi, tak vám dám vedieť ako som dopadla, dúfam že sa mi aj myom zmenšil 🙂

biba76
14. jún 2016

Ahoj. Rada by som sa opytala na skusenost s uzivanim Esmye po porode. Uzivala som ju pred tehotenstvom na zmensenie myomov, lebo som mala problemy s otehotnenim. podarilo sa, mame krasneho synceka. Lenze pocas tehotenstva opet narastli. mozem uzivat Esmyu opet? Dakujem.

zoe1221
16. jún 2016

@biba76 gratulujem k synčekovi 🙂 , ja tiež beriem Esmyu a chcela by som byť tehu, len ten hnusák myom mi v tom bráni, som rada že tu je niekto kto má skúsenosť s otehotnením po Esmyi, traz mám vacsiu nádej 🙂 a myslím že Esmyu možeš brat aj po tehotenstve ak nekojiš, spýtaj sa doktora 🙂

december
30. sep 2016

Ahojte.kedy ste dostali najneskor menzes po dobrati lieku Esmya?? Po prvej davke mi dosiel presne za tri tyzdne a teraz po druhej je to uz 35 den a nic.