Na synovi som našla dva blchy

kvikina087
11. júl 2017

Dnes rano som na mojom ročnom synovi nasla 2 blchy. Pri ústach. Zostali mu tamaj male štipance. Neviem ci to bola blcha psia ci ludska, viem len ze to nebola voš. Mame novo prerobeny dom, na dvore psa... neviem co mam robiť, ci dezinfikovat, ci ist s malym k lekarke....

fajnova
11. júl 2017

@kvikina087 ??? blcha skace a neda sa tak lahko chytit, si si ista, ze to bola blcha? no neviem, nezda sa mi to. nebol to len nejaky chrobacik? my mame okolo (susedia) kopec zablsenych psov a ani za nasho by som nedala ruku do ohna, ze nema blchy. ale zatial nikoho nepostipali. maximalne dole na nohach pred par rokmi som mala postipane od blchy, oni si robia take cesticky zo stipancov. a k lekarke? ja by som nerobila paniku, ved tie stipance sleduj a potom sa rozhodni.

bosoriak
11. júl 2017

@kvikina087 So stipancom k lekarovi, naozaj? 🙂 Vydezinfikuj a vybavene. Na psa svacni pipetu proti blcham a kliestom a cakat. Psie blchy stipu aj ludi, ale sa na ludoch nedokazu rozmnozovat. Takze po case by mali vykapat. Ak to boli ludske blchy, tie sa naopak rozmnozia a pocet stipancov sa zvysi.

libawet
11. júl 2017

@kvikina087 " to jsou blchy psí, ty na člověka nejdou " - známa veta z filmu " Na samotě u lesa " 🙂

wolfin
11. júl 2017

my sme mali v dome blchy z maceniec a tak dostipane nohy ako som mala, to bola hruza... vsetko vydezinfikovat, vyprat,... neda sa ich tak lahko zbavit... do domu sme ich zaniesli na obleceni. ale nejako specialne sa nezdrziavali na jednom mieste. len kde tu bolo vidno, ked skocili. skontrolujte si psa - na kozuchu na kozi bude vidno po nich stopa - hovienka, malilinke gulicky - trus.

kvikina087
autor
11. júl 2017

Isto blcha, skakalo to. Chytila som ju prave ked bola pricucnuta na synovi. Len neviem ci psia ci ludska. Vsetko som dnes oprala, dezinfikovala, vysavala... a budem cakat co sa bude diat.

jeennyv
12. júl 2017

@kvikina087 odblsit hava na dvore, a kupit pipetu frontline ta je na blchya vsetko...a stipanec dezinfikovat s tym sa k dr nechodi, my mame mini hava doma tiez niekde chytil..jednu jedinu..dostipala aj mna, cize lezu aj na cloveka od hava..ale nie je to nic vazne

kvikina087
autor
12. júl 2017

@libawet , jeennyv , a nemozu to byt ludske? Neda sa to niekde chytit. Vcera som všetko maximalne vyumyvala, povysavala a dnes som dve nasla. Je mi z toho do placu, bojim sa ze sa tu namnozia a zamoria nam dom.

libawet
12. júl 2017

@kvikina087 ..telo blchy je červenohnedej farby, po stranách sploštené a lesklé. Je veľmi pevné, takže dokáže odolať pomerne silnému tlaku. Tieto živočíchy sú tiež známe ako vynikajúci skokani – sú schopné preskočiť veľké vzdialenosti. Štípanec od blchy spoznáte na koži podľa svrbiaceho červeného fľaku často s krvavou bodkou uprostred.
Ak ste teda zistili, že máte doma tieto nepríjemné parazity, v prvom rade treba zistiť príčinu.

Názor, že napríklad psie blchy neparazitujú na ľuďoch, je síce rozšírený, no nie je celkom pravdivý, nakoľko tieto parazity pokojne skočia aj na človeka, ak nie je nablízku pes alebo iné zviera. Najčastejšou príčinou bĺch v domácnosti bývajú práve domáce zvieratá.
Pokiaľ prídete na to, že vášho štvornohého miláčika – psa či mačku - trápia blchy, je veľmi dôležité včas zakročiť. Krv sajú len dospelé blchy, no denne nakladú množstvo vajíčok. Existujú rôzne prípravky – šampóny, spreje alebo dokonca aj špeciálne tabletky – ktoré ničia a následne odpudzujú ďalšie parazity. Nezabudnite okrem vášho psa či mačky, vyčistiť a vydezinfikovať aj jeho okolie a miesta, kde sa
zdržiava – búdu, koterec, koberčeky či deky.

Blchy si ale môžete priniesť aj z iných zdrojov. Vyskytujú sa často v chatách, kde sa príliš neupratuje, v bytovkách a bytoch nízkou úrovňou hygieny, ale tiež hocikde v prírode alebo na iných ľuďoch. V prípade, že ste si ich „priniesli“ aj do vášho bytu, budú potrebné rázne opatrenia. Keďže larvy týchto parazitov obľubujú prach a špinu, dobre sa im darí v škárach v podlahe, v kobercoch, v nábytku či posteľnej bielizni.
Preto je potrebné častejšie vysávanie, prášenie kobercov a posteľnú bielizeň dôkladne vyprať a vyžehliť. Niekedy sa ich na prvýkrát nezbavíte a tak budete musieť bojovať dlhšie. Ak nestačí pravidelné pranie, vysávanie či žehlenie, bude možno potrebné vydezinfikovať špeciálnymi prípravkami aj váš byt.

Blchy sú ale skutočne odolné a tak sa môže stať, že napriek vášmu maximálnemu úsiliu budete nakoniec nútení zavolať odborníkov, ktorí váš príbytok zbavia týchto neželaných a nepríjemných hostí.
( zdroj : https://wanda.atlas.sk/ked-vas-navstivia-blchy/... )

jeennyv
12. júl 2017

@kvikina087 oni uz davno stihli naklast vajicka, cize sa niekde mnozia, musis pozriet psa, pripadne vas vlasy atd...ono ked ich nevykynozis do posklednej bude problem...vajicka pri psej su ako take cierne smietka, pri ludskej presne neviem

fajnova
12. júl 2017

ale ved pokial su to psie blchy, tak nestresuj. zas si nemysli, ze budete chodit zablseni jak socky v stredoveku :D psia blcha len postipe, ale urcite sa neusalasi vo vasich vlasoch. to my by sme boli kompletne blchavi cela dedina :D nerob paniku! najlepsie sa vraj daju najst tak, ze prestries na zem bielu plachtu, tam ich najlepsie vidno a ked tam naskacu fuknes biolit a finito. ale celkovo sa nemusis bat, lebo PSIA blcha neparazituje na LUDOCH. par krat stipne a to je cele.

nicka44
25. sep 2017

@kvikina087 ahojky , chcem sa spytat zbavila si sa ich?boli to blchy? ja to riesim prave teraz, vcera som nasla jednu zabilu ju cela som dostipana, vaaaaaaaaaaaaaaaa:(

kvikina087
autor
25. sep 2017

@nicka44 no boli to psie.... asi ajvtym pocasim.... neviem.... proste boli nejako premnozene. Vystriekala sa buda a okolie.... a odvtedy je to ok.... este sa raz stalo ze syn ked bol na dvore tak ju mal zas na sebe a odvtedy nic. Mozno im nejako vonia 🙂
Ako keby ich nieco pritahovalo.

klara221218
26. apr 2019

Vystriekajte byt z tym pripravkom na zvierata proti blcham to hned vyhuby ..