icon

Našla som si v prsníku obrovskú hrču

1. máj 2022

Všimla som si to asi pred 3 týždňami , myslela som si že to zmizne že možno kvôli MS alebo niečo , no nemizne to a mám z toho stres , je to smerom od bradavky k pazuche, keď dvihnem ruku hore je to dosť vidno, takze nieje to len na dotyk, keď to celé chytím je to veľké asi ako dve hrozná teraz ako som si to chytala tak to trošku začalo boliet ... vôbec neviem čo mám robiť mám len 23 rokov 2 ročné dieťa ... je tu niekto kto ma s niečim podobným skúsenosť a mohla by som mu poslať fotku do správy?
Ako sa mám objednať k Dr? Je mamografia platená služba ? Ďakujem

liz_lemon
1. máj 2022

normalne chod k svojmu gynekologovi, a ten ta uz nasmeruje, kam bude treba

hradnapani
1. máj 2022

chod ku gynekologovi a ten ta posle dalej, mamografia je na poistovnu

beata110
1. máj 2022

Mne mozes ja mam ten isty problem uz 5 rokov

maminkadeticiek
1. máj 2022

Je potrebne ihned zajtra zavolat tvojmu gynekologovi,vysvetlit co je vo veci a on ta objedna na najskorsi mozny termin.Ak mas nalez vezmu ta urgentne aj na sono a uvidis co ti povedia.Odporucanie na sono ti musi dat gynekolog.

anjelicek26
1. máj 2022

Bez gynekologa sa aj tak nepohnes. Sestra mala zapalenu mliecnu zlazu , obrovsky absces plny hnisu, operovali to a mala tam par dni drenaz. Takze rano telefon, vysvetlit situaciu a uvidite dalsie kroky.

nikpa
1. máj 2022

Máš 23 rokov a dieťa. Čiže asi si už u gynekológa bola, to sa naozaj nevieš objednať na vyšetrenie? Už si mala chodiť minimálne tie 2 roky po pôrode na preventívky a teda aj na sono prsníkov. Takže prvý krok je zavolať svojmu gynekológovi, na sono prsníkov potrebujes sprievodný lístok. Tu ti z fotky nikto nič nepovie.

autor
1. máj 2022

@nikpa nie neviem ako to funguje na Slovensku , k lekárom som chodila 5 rokov v zahraničí a naposledy som u gynekologičky na Slovensku bola keď som mala 17.
Googlila som si mamografiu a našlo mi súkromne kliniky kde pytaju 300€ Za preventívku. Preto sa SLUŠNE pýtam tu a k tej fotke .. jedine čo som potrebovala bolo aspoň nachvíľu ukľudniť , nechcela som diagnostiku ochorenia. Pekný večer

nikpa
1. máj 2022

Snáď keď potrebujem vyšetrenie, treba sa na neho objednať a to kdekoľvek na svete. Stačí zdvihnút telefón a opýtať sa priamo v sonografickom stredisku aké máš možnosti. Najvyšší čas zájsť ku gynekológovi, neviem kde ho vlastne máš ale návod ako na to na Slovensku sme ti tu napísali. A keď potrebuješ ukľudniť tak ti poviem, že rakovina prsníka neboli. A už vôbec nie hrča na dotyk. Aj tebe pekný večer.

mattkapd
1. máj 2022

Ahoj takto 5 mesiacov dozadu som si nahodne nahmatala hrcku na prsniku aj ja.. Pocity hrozne kedze doma som mala 5 rocneho chlapca a 6 tyzdnovu dceru.. Isla som na kontrolu po 600nedeli a hrcku mu spomenula.. (inak by mi prsia okrem preventivky nechytal).. Dceru sa mi zial od zaciatku kojit nepodarilo.. V case ked som si nasla hrcku myslela som ze mozno este z mlieka alebo co.. Ak to chytil doktor povedal ze mliecna zlaza to nieje a dal mi vymenny listok na sono.. Objednali ma o 2 mesiace.. Malo to byt hrozne cakanie ale nakoniec mi mamina cez znamu vybavila skorsi termín.. Ja to mam cystu a pokial nebude robit problemy ostava tam.. Vraj ak by narastla alrbo by zacala boliet tak obsah tej cysty vytiahnu.. Teraz v decembri idem opat.. Drzim palceky ale nemysli hned na nieco zle aj ked fakt viem co prezivas

autor
2. máj 2022

@mattkapd ďakujem pekne ❤️ Trošku som si o tom čítala a našla som toto vyzerá to na ten fibroadenom, teda len podľa toho kde sa to nachádza a že aj na tej fotke je to tak vyduté na tom mieste. Ale uvidíme 🙏🏼

mattkapd
2. máj 2022

Zaujimavy obrazok.. Keby to mam brat podla obrazka ja tak to mam tak medzi tou cystou a tou fibro.. Kazdpadne isto je najlepsie ist k doktorovi.. Prajem vela zdravicka a oevne nervy

iritka
2. máj 2022

ja som si tiez pred dvoma rokmi nahmatala hrcku, trochu bolavu na dotyk, hned som volala na gynekologiu, lekar pohmatal a objednal na sono. ja som si potom este pre istotu sama zaplatila aj druhe sono ako samoplatca inde za 20 eur. podla mna netreba hned mamografiu ale najskor sono. drzim palce, chapem ten strach, ja som mala vtedy tiez dvojrocne dieta

mamkacharlotta
30. aug 2025

@anonym_autor ja som si včera nahmatala hrčku a dosť som sa zlákla..určite v pondelok pôjdem ku gynekológovi nech na to kuk a posle má ďalej na vyšetrenie 🫣🫣