icon

Navždy zastaviť menštruáciu

prosimopomoc
17. jún 2023

Cisto zo zvedavosti... Da sa naveky vekov 😁zastavit menstruacny cyklus u zeny, ked je rozhodnuta nepodstupit tehotenstvo? Samozrejme okrem odstranenia organov, ktore su nutne pre tehotenstvo.

misik14
18. jún 2023

Baby buďte rady, že ich máte... akože tiež mi vždy spôsobovali odpadavania, veľké krvné straty, nevoľnosti, migrény ale mam čerstvo 30 rokov a prichádza na mňa predčasná menopauza. Z jednej strany sa teším toho, že sa tejto "oštary" zbavím, ale z druhej mam neskutočné obavy, čo to narobí s mojim telom dobudúcna.

stanislavicenka
18. jún 2023

@marcellka32 nie, to nie je moj blog. Ale ucit nase dcery, ze je to hnus asi nebude v pohode. Potom sa toto "dedicstvo" dedi s negativnymi myslienkami. Budeme ucit nase dcery, aby 5 dni v mesiaci nenavideli nenavideli svoje telo, to, ze su zenami. To sme skutocne vyhrali s tymto pristupom

tenerifka
18. jún 2023

@stanislavicenka ale prosimta, nase dcery nemusime nic ucit, ved to su mudre bytosti a ci ich nieco ucime alebo nie, velmi rychle si urobia samy svoj nazor. Neviem si predstavit vysvetlovat pubertalnej dcere, aka je menstruacia super, ked kvoli nej nemoze robit niekolko dni vela veci, akoby chcela.
Ci ty ked budes vysetlovat dcere, aky je zdravy salat a spenat, ze si neda pizzu?
Zijes vobec na zemeguli?

zuzanaam
18. jún 2023

@tenerifka pijem ho priamo, keď ráno cítim, že mi začínajú vačšie bolesti a do takých 15-20 min. zvyknem cítiť úľavu. Držím palce, aby pomohol aj Tebe. S kapsulami nemám skúsenosť, robievam si len čaj so sušenej byliny, podľa potreby.

stanislavicenka
18. jún 2023

@tenerifka predstav so, ze detom vysvetlujem preco pizzu nejeme kazdy den, a preco je salt, hrach, ci brokolica pre nas prospesna. Verim, ze nie som jedina. Ochoreni, ktore vznikaju ruka v rule s obezitou je vela, a ombedzuju nas v zivote, ci nie? Menstruaciu robi zenu zenou, je to jedna z veci, bez nej by nemohla otehotniet, ci pirodit ani jedna z nas, to je snad fakt, ci to chces vyvratit? Menstruaciu nas prirodzene nuti spomalit zivotny rytmus, nabrat dych, ci zahlbit sa do seba

aduskatt
18. jún 2023

@stanislavicenka no díky za to, keď som týždeň v bolestiach mimo provoz....čo sa dá na tom milovať?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
bessie12
18. jún 2023

@aduskatt asi to, ze si v bolestiach mimo provoz .. 🙈

aduskatt
18. jún 2023

@bessie12 no asi....... a nepomáha fakt že nič....

stanislavicenka
18. jún 2023

@elizabet173 prosim taz citaj s porozumenim.nikde nepisem, ze iba menstruaciu nas robi zenami. Nemyslim selektivne, iba tak ako to to vyhovuje.

bessie12
18. jún 2023

@aduskatt mne nastastie pomaha ibalgin, ale niekedy musim zobrat az 3 tabletky kym to zaberie 🙄

aduskatt
18. jún 2023

@bessie12 ten nemôžem kvoli liekom na srdce a na tlak....

stanislavicenka
18. jún 2023

@bessie12 zvykli sme si na rychle riesenia, ktore vlastne neexistuju. Hovoria to aj lekari. Rovnako ako na bolest chrbta nebudes uzivat ibalgin do konca zivota, ale budes hladat riesenie problemu, nie ho tlmit. A piditykam, ze nie vzdy je riesenie iba u lekara. Proste, oni neriesila telo ako celok. Ale kazdy sa zaobera iba jednym organom

bessie12
18. jún 2023

@aduskatt a mamina ho berie, ked ma bolesti hlavy a tiez ma lieky na srdce a tlak 😖

aduskatt
18. jún 2023

@bessie12 možno záleží aj od toho, aké.....ja na tie moje nemôžem tento liek

bessie12
18. jún 2023

@stanislavicenka tak ja beriem aj 3 dni ibalgin kazde 4 - 6 hod. ked ma zuby bolia alebo ked som chora. Vtedy aj spolu s paracetamolom. Ked ma boli chrbtica, tak tiez ibalgin alebo paracetamol + krem voltaren. Ked som bola u lekara s bolestami chrbta, tak co myslis, ze mi odporucil brat ?? Paracetamol alebo ibalgin 😀
@aduskatt jasne rozumiem. Niektore lieky nemozno kombinovat

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
18. jún 2023

@prosimopomoc ja tiež nemám rada svoju menštruáciu. Mám už 3 deti, viac nechceme, menzes sa mi spája bohužiaľ s migrénami, plus fyzicky tiež nie som ok. Riešila som to s gynekologičkou, povedala, že jediná spoľahlivá cesta, ako zastaviť menzes, je nonstop brať antikoncepciu. Teliesko vravela, že to nevie ako dopadne. Že môže menzes zastaviť a nemusí. Jedinou cestou je tá antika. Jednoducho nevynecháš ten týždeň (resp. neberieš tie placebo tabletky), ale ideš rovno na druhý blister. Žiaľ, ja som potom upustila aj od antiky, lebo tá mi spôsobovala takisto migrény, čo je žiaľ bežný vedľajší účinok a gynda si aj myslela, že to nebude fungovať, ale teda povedala som jej, že za pokus nič nedáme 😄. Čo sa týka tej pauzy - je tam len z psychologických dôvodov (veľa žien si myslí, že "nemenštruovať" je nenormálne, či proti prírode, atď., viď aj komentáre tu, takže pauza je tam preto). Ešte je jedna mimoriadne nezdravá cesta ako sa vyhnúť menzesu - podvýživa a veľa stresu... 🤷. Aj to som si žiaľ vyskúšala v mladosti.

stanislavicenka
18. jún 2023

@mikadooo uplne zastavit menstruaciu je nenormalne, nie opacne. Ja som skor zhrozena, ze tolko zien o tom uvazuje. Menstruaciu je prirodzeny cyklus, nie opacne. Ved aj z lekarskeho hladiska by sa riesilo, preco zena nema cyklus, a nie naopak

mikadooo
18. jún 2023

@stanislavicenka to, že je niečo prirodzené, neznamená, že je to pre dotyčného aj prospešné.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
prosimopomoc
autor
18. jún 2023

@misik14 ako si zistila, ze ide na teba predcasna menopauza? Tiez mam 30, preto sa prosim podel.

stanislavicenka
19. jún 2023

@elizabet173 nestretla som sa so ziadnym gynekologom, ci lekarom, ktory toto povazuje za normalnu vec. To, ze sme vysli z jaskyne a posunuli sa vo vyvoji dalej, stale neznamena, ze ta menstruaciu nema vyznam aj pre zenu, ktora sa rozhodne nemat deti. Pokial viem, cyklus sluzi aj ako prevencia. A vravim, to nie su vymysly, to je fakt.
A nejdem si svoje, iba snazit sa vysvetlit si, ze je normalne nrmat svoj cyklus, nie je normalne

kvetinka75
19. jún 2023

@maribell to čo je toto za blbosť. Menštruácia je normálna, prirodzená vec, ktorá nastane u každej ženy. To už dnes sú také názory, že človek nevie, na akej planéte žije. Pani alebo slečne by som odporúčala naštudovať si anatomiu ľudského tela, aby vedela čo ako funguje a prečo.

kvetinka75
19. jún 2023

@elizabet173 tak áno, nie je sliznica, nie je menštruácia. Len či je to aj prospešné pre tú ženu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
20. jún 2023

@elizabet173 ja som nepísala že škodlivé ale všetko, čo sa vtele deje, má nejaký dôvod.

tenerifka
20. jún 2023

@kvetinka75 jasne, ze vsetko ma svoj dovod, ale sme ludia 21.storocia vo vyspelom svete. Ked starsiemu cloveku vypadaju zuby, tiez je to prirodzene, ale to neznamena, ze bude chodit bezzuby a neda si urobit umele.

kvetinka75
20. jún 2023

@tenerifka to nie, ale dobrovoľne si asi nikto nenechá odstrániť zuby, hlavne zdravé. Ak sú problémy, treba to riešiť, ale ak nie sú, netreba niekedy zasahovať do prírody. TAk si myslím, že je to aj v prípade cyklu.

tenerifka
20. jún 2023

@kvetinka75 presne tak, ak je menstruacia na ostaru, treba to riesit