icon

Nechcem biologické deti a zvažujem sterilizáciu

monasi23
14. júl 2024

Dobrý deň dámy,

Mám čerstvých 20 rokov, nemám partnera ani si do budúcna neplánujem nikoho nájsť.

Biologické deti na 115% nechcem, v rodine máme veľa zdravotných problémov a rada by som sa venovala škole a kariére. Avšak adopcii som otvorená.

Kvôli zdravotným problémom v rodine (kardiovaskulárne choroby a vysoký výskyt rakoviny) a osobnému presnečeniu (HAK je odkázaný karcinogén), HAK nechcem ani nemôžem užívať.

Uvažujem nad sterilizáciou, tzv. 'podviazaním vaječníkov'.

Ak by som zákrok podstúpila stále by som (ak by som zmenila názor) mohla mať bio deti, len by som nevedela prirodzene otehotnieť, čiže riešením by bolo oplodnenie in vitro.

Aký na to máte názor vy? Poteším sa ak budete mať aj iné nápady alebo vlastné skúsenosti.

Strana
z3
masandra
14. júl 2024

@monasi23 môj názor je, že máš nízky vek na takéto rozhodnutia, keď nikoho nehladas, nepotrebuješ tento zákrok. Ak niekoho nájdeš a zamiluješ sa, možno to bude ten, s ktorým budeš zrazu chcieť mať deti. Ťažko povedať, no zatiaľ by som to neuvažovala vôbec byť tebou 🙂

majka2
15. júl 2024

@monasi23 no ja má 5 deti jedno adopcia ďalšie pestúnska a tri bio v mojej rodine je chron, rakovina vysoký tlak cukrovka a pohoda prečo by som nemala mať vlastné deti zatiaľ sú zdravé. Adoptívny syn má cystu na mozgu a pod kolenom čo som zistila mala jeho mater čo je v pestúnskej starostlivosti dcéra tak ta ma problém z očami a teda čo sa týka po vedomostnej stránke nič moc no. Tie adoptované deti sú vedsinou nechcené alebo ich maju ľudia s IQ hupacieho koníka čo v tehu pijú fajčia droguju pravdaže tie deti za to nemôžu ale majú omnoho vedsie problémy ako bio deti . Ale napr aj dvom zdravým ľuďom sa narodí postihnuté dieťa autizmus obrna a nikto to v ich rodinách nemá maminy tehotné sa o seba starajú. Takže riešiť či moje dieťa z dedi hento alebo tamto je diskutabilné lebo to dieťa musíš aj z niekým z plodiť a kľudne môže genetiku hodiť do partnerovej rodiny. Ale jedno viem že dať sa sterilizovať a potom behať po ivf je total somarina.

kris_tin257
15. júl 2024

@natalka13 nečítala som komentáre tak neviem, ak ide o hormóny je nehormonalne teliesko je to len mechanická zábrana tam nevidím dôvod prečo by niekto nemohol mať 🤔 ak predsa nie, tak potom by som riešila zmrazenie vajíčok asi a následne sterilizáciu ale to je podľa mňa dosť veľký zásah

tinatitti
15. júl 2024

Autorka, máš ešte len 20 r. Sterilizácia je dosť vážne rozhodnutie a pokiaľ nemáš záväzný zdravotný problém, asi ti ju ani nebudú chcieť urobiť. HAK brat nechceš. Vnutromaternicove telieska majú tiež nejaké hormóny? To som si nie ista, treba zistiť. Pokiaľ chceš trvalé a hlavne iste riešenie (každá antikoncepcia môže zlyhať),tak jedine sterilizácia. Dieťatko si môžeš neskôr adoptovať. Držím palce, nech to je všetko podľa tvojich predstav

natiblaskova
15. júl 2024

V najbližšej rodine z fotrovej strany je veľmi veľa ľudí s rakovinou aj cukrovkou. Mám 3 bratov najstarší brat má 37 pomali a nič. Naše deti tiež nič. Ale po treťom pôrode sa ukázalo autoimunne ochorenie a to lekár vravel, že aj tri generácie dozadu to mohol niekto mať keďže nikto z rodiny o tom nevie, že by niekto mal. Je to individuálne a tvoje babo môže byť kľudne zdravé. Ale si ešte mladunka a nenašla si toho pravého. Skôr by som v tvojom prípade s tým pod viazaním počkala, aby si potom neľutoval neskôr

modrykolibrik
15. júl 2024

Pripnem sa. Urobia sterilizaciu zene hned po porode prveho dietata vo veku trebars 37-39 rokov?

Strana
z3