icon

Nechuť na sex v perimenopauze

Včera o 13:21

Ženy, ako riešiť nechuť na sex v období perimenopauzy?
Ani doteraz to nebola ziadna sláva u mňa, nakoľko beriem dlhodobo AD, ale teraz už vôbec nemám chuť. Mrzí ma to kvôli manželovi. On je chápavý, ale predsa len chlap. Mame po 40 tke obaja. Ja to len pretrpím a tesim sa ked je po.
Da sa toto nejak riešiť?
Ďakujem.

anonym_135bb4
Včera o 13:33

Ja som nikdy nemala ani ma nazujímala.

anonym_0b7d29
Včera o 13:38
@anonym_135bb4

@anonym_135bb4 a čím tvoja odpoveď pomohla autorke?

anna777115
Včera o 13:41
@anonym_135bb4

@anonym_135bb4 Čo si nemala nikdy, perimenopazu, alebo chuť na sex. Ak to druhé, tak asi nebudeš vhodný radca k autorkynmu problemu.

anna777115
Včera o 13:46

Autorka, každý človek ma inu potrebu intimity a to, čo je pre jedného veĺa,je pre druheho málo. Kedze vo vzťahu su dvaja ĺudia, bolo by dobre nájsť nejaky zlaty stred, ktorý bude vyhovovať obom.

anonym_75166b
Včera o 13:46

@anonym_autor preco si myslis, ze je to perimenopauzou? Ako dlho si uz s manzelom? Skratka sa ti okukal, nevzrusuje ta.....

autor
Včera o 13:48
@anonym_75166b

@anonym_autor preco si myslis, ze je to perimenopauzou? Ako dlho si uz s manzelom? Skratka sa ti okukal, nevzrusuje ta.....

@anonym_75166b aj to je možné. Ale teraz čo, keď uz je okukany? 🤷🏻‍♀️

anonym_75166b
Včera o 13:51
@anonym_autor

@anonym_75166b aj to je možné. Ale teraz čo, keď uz je okukany? 🤷🏻‍♀️

@anonym_autor je to v hlave, skusit si spomenut na to, co ta na nom vzrusovalo kedysi, a najst tu iskru znova....

autor
Včera o 13:55
@anonym_75166b

@anonym_autor je to v hlave, skusit si spomenut na to, co ta na nom vzrusovalo kedysi, a najst tu iskru znova....

@anonym_75166b prave to mi nejde. Zmenili sme sa odvtedy aj fyzicky aj inak. Nepomohla ani dovolenka, neviem sa naštartovať. Vášeň úplne zhasla a mna to mrzí

terry658
Včera o 13:56

@anonym_autor toto môže byť čisto antidepresívami. Skús sa poradiť s psychiatrom. Možno by pomohlo zmeniť lieky.

anonym_74459b
Včera o 14:15

Ja mám tiež AD posledných 15 rokov a teraz okolo 45tky už nemám chuť na sex ani tu malú, čo som mala. Ale zase manžel je rád, že som v pohode a toto je najmenej. Z času na čas sa premôžem a zvyšok - má dve zdravé ruky.

anonym_74459b
Včera o 14:16
@terry658

@anonym_autor toto môže byť čisto antidepresívami. Skús sa poradiť s psychiatrom. Možno by pomohlo zmeniť lieky.

@terry658 a aké myslíš AD? Lebo aj SSRI, aj SNRI aj TCA to robia.

terry658
Včera o 14:53
@anonym_74459b

@terry658 a aké myslíš AD? Lebo aj SSRI, aj SNRI aj TCA to robia.

@anonym_74459b popravde netuším, ktoré sú najlepšie. Mne tiež po AD klesla chuť. Ale už ich neberiem, tak všetko sa vrátilo späť.
Možno by zmena pomohla. Ja nie som psychiater takže neporadím ktoré by boli fajn.

anonym_74459b
Včera o 16:27
@terry658

@anonym_74459b popravde netuším, ktoré sú najlepšie. Mne tiež po AD klesla chuť. Ale už ich neberiem, tak všetko sa vrátilo späť.
Možno by zmena pomohla. Ja nie som psychiater takže neporadím ktoré by boli fajn.

@terry658 robia to všetky AD možno s výnimkou coaxilu a brintellixu. Tie vsak sadnu malokomu.

autor
Dnes o 05:10
@anonym_74459b

@terry658 robia to všetky AD možno s výnimkou coaxilu a brintellixu. Tie vsak sadnu malokomu.

@anonym_74459b mam SSRI, uzivam ich 20 rokov, citim sa dobre ked ich mám, bez nich neviem existovať.
Je v tom celkovo stereotyp, neviem, co by pomohlo. Tak tu hladam nejaké rady a naoady 😊

anonym_74459b
Dnes o 05:20
@anonym_autor

@anonym_74459b mam SSRI, uzivam ich 20 rokov, citim sa dobre ked ich mám, bez nich neviem existovať.
Je v tom celkovo stereotyp, neviem, co by pomohlo. Tak tu hladam nejaké rady a naoady 😊

@anonym_autor mne pomahaju capiky s kys. hyaluronovou a potom lubrikacny gel. Co sa tyka samotnej chuti, jednoducho ten sex mam, lebo chcem potesit muza- Nie je to casto, raz za dva tyzdne, ale tolko dam.