Necitlivosť na bruchu po sekcii: Vrátite citlivosť?
Dobry den,
je normalne necitit brucho - oblast nad jazvou az skoro k pupku? Som 3mes.po sekcii.. vrati sa citlivost alebo je mozne ze to takto ostane uz navzdy?
Ahoj mám 2 sekcie a pri oboch trvalo cca pól až trištvrte roka tento stav. Určite to nieje navždy 🙂
No ja som po sekcii skoro tri roky a necitim si to dodnes :D
Po každej sekcii sa mi to vrátilo do normálu, len už si nepamätám po akom čase.
Som 5 rokov od poslednej sekcie a môžeš mi do toho ihlou pichať, necítim nič 🙄
Ja necítim nič už od operácie slepaku, a to je už 20 rokov. Takže ten cit sa už asi nevráti. Paradoxne mam 3 cisárske a tam jazvu aj okolie normálne citim
Ja som mala poslednu sekciu pred 4 rokmi a necítim to dodnes. Ono sa to trochu zlepšilo časom ale proste to už nie je ono.
To je velky kus tela co si necitis. Ja si necitim okolo jazvy mozno tak 2 cm. Uz som 5 rokov po porode. Je to stale take iste.
@lubkovaandrejka presne, ja som vyse 3 rokov a nejkde o nejaku vacsiu oblast, ale vpravo na hornom okraji jazvy to mam necitlive, akoby strpnute
@mimi3008 presne, je to take akoby strpnute. Nic prijemne :D a tiez mavas niekedy ppcit,akoby sa ti sla ta rana rozparat?? Neviem to lepsie opisat,ale je to fakt velmi zvlastne
Tak ja neviem dievčatá kde a kto robil sekciu niektorým z vás ja mam 2 sekcie prvá 2014 druhá 2020 a brucho mam rovnako citlivé ako predtým... Síce to trvalo skoro rok kým sa všetky nervové zakončenia dali do pôvodného stavu ale nemám s tým ani najmenší problém 🤷
Trvalo to nejakú dobu, ale cítim si brucho úplne normálne🙂
@lubkovaandrejka to praveze vobec, ale niekedy ma ta rana svrbi a ked sa poskrabem, tak ani necitim, ze som sa poskrabala, kedze je to stepnute a svrbi to dalej
Asi polroka to trvalo, kym sa uplne vratila citlivost.

Mne po sekcii vravela sestrička že brucho si takto budem citit este aj pol roka😃