icon

Nedostatok vitamínu D a potraty

barbor_ka
27. mar 2017

Ahojte. Chcela by som sa spýtať, či má niekto skúsenosť s hypovitaminózou na vitamín D. Môže to byť príčina opakovaných potratov? Prípadne, ak nejaká z vás užívala vitamín D v tehotenstve, akú dávku denne? ďakujem za vaše odpovede

Strana
z2
zibi
28. mar 2017

@barbor_ka a kde si na imuno bola?

nell77
28. mar 2017

Ano venujem sa nedostatku D vitaminu roky...vacsina populácie ma absolutny nedostatok D vitam....preto je potrebne dat si urobit kontrolu z krvi obvod. lekar a nasadit liecbu..
postaci Vigantol avsak vyssie davky ....
Spravna hladina D vitaminu potrebna na prevenciu osteoporozy, onko ochor. kardiovaskul. imunitných reakcii ....precitajte na nete..
Mozu byt aj priciny vasho problemu, s istotou vsak nikto nepovie...D vitamin suvisi s mnohzmi pochodmi v organizme. treba doplnit....
Vsetci onko pac.. aj v zahranicnych studiach vykazuju katastrofalne hladiny D vitaminu....🙂

nell77
28. mar 2017

co sa tyka davky zavisi od nameranej hladiny z krvi...
avsak pokojne mozete 10 kv Vigantolu denne - co zodpoveda asi 4000IU denne
svetovi odborníci uzivaju este podstatne viac...
ja odkedy uzivam nebola som chora....

delinka85
Autor odpoveď zmazal
pianina
28. mar 2017

@barbor_ka 9 a kde si bola na hematologii?

barbor_ka
autor
28. mar 2017

@zibi v medicentre dzurilla v Nitre

barbor_ka
autor
28. mar 2017

@pianina V Martine

pianina
28. mar 2017

ja som tiez mala opakovane potraty,a nakoniec my zistili syndrom lepivych dosticiek.a treba pit alchemilku.

barbor_ka
autor
28. mar 2017

@pianina ja som práveže bola aj na tomto vyšetrení, nepotvrdilo sa. Pichala som si aj fraxiparin preventívne a ani to nepomohlo :(

pianina
28. mar 2017

@barbor_ka no ja som po fraxi tiez potratila.teraz som na anopyrine.reprodukcna imunologia?my sme boli v prahe,ale zda sa mi,ze uz aj na slovensku to robia

zibi
28. mar 2017

@barbor_ka hej tei lepive dosticky som citala, ze casto sposobuju potraty...to ti robili?
nk bunky mas aku hodnotu ? lebo naj je do 12
a preventivne s isi mala dat pichnut intralipid
to ALA vyskusaj...je ot na nidaciu a aj proti potratom
a este treba dat skontrolovat hladinu progesteronu....lebo niekedy za tieto potraty moze casto aj nizky progesteron a treba potom jest duphaston alebo utrogestan....

nell77
28. mar 2017

delinka85 rybi olej lespi ako nic, ale nevieme presne kolko je tam toho D vitaminu...osobne si myslim , ze nedostacujuci....
najlepsie zvysuje Vigantol...odbornici kt. sa venuju tomuto problemu beru vysoke davky prave preto ze chrani pred nadorovymi, a inymi...
moze byt aj tvoj problem nedostat. D vitam.+ nedostatok kyseliny listovej
treba si dat urobit hodnotu a potom mi napis poviem ake davkovanie,
tiez obcas na slniecko

barbor_ka
autor
28. mar 2017

@pianina my sme na reprodukčnej boli v NR. ale ak sa raz tie lepivé doštičky nepotvrdili, myslíš, žeby bolo vhodné opakovane ísť na to vyšetrenie? A robili všetko aj NK bunky, na repro mi napísali, že bez nutnosti liečenia.

desza17
28. mar 2017

@bejby222 ahoj kde si bola na endokrinologii?kto ta tam doporucil?mam za,sebou 2potraty,hemato a genetika ok,zajtra sa chcem pytat od gyndy na endokrinologiu

delinka85
28. mar 2017

@nell77 dakujem moc, a to mi moze spravit aj gyn,ci obvodna?

delinka85
Autor odpoveď zmazal
sense
28. mar 2017

mam za sebou dva potraty v priebehu piatich rokov a jedno takmer stvorrocne sidlo a mam nedostatok vitaminu D , resp uzivam teraz posl. polroka vitamin D , ci to malo ale suvislost s tym neviem...

bejby222
28. mar 2017

@desza17 ja som bola na endokrinologii v pezinku cakala som na termin 3mesiace odporucenie som mala od obvodacky

desza17
28. mar 2017

@bejby222 oki dakujem,ja si len dopredu zistujem,ak by mi gynda zajtra nechcela dat vymenny listok.a ako to prebiehalo?

nell77
28. mar 2017

delinka85 test na D vitamin urobi obvodna al. aj imunolog....
predavkovania sa netreba skutocne bat musela by si uzivat 100 000IU denne aj viac...
niektori odbornici uzivaju, a nic im nie je , vacsinou zahranicni....
Pokojne moze byt aj Jamieson, hlavne ze sa hladina upravila....
dospeli tiez uzivajte...98 % populacie nizka hladina D vitam..

ladydaniela
14. aug 2019

@barbor_ka = možno máš nizky AMH hormon, ten sposobuje potraty a žena nedonosí. Tiež mám ten problém. Odporúčam zmerat hladinu hormonu. Nasadit D3 vitamin od swansonu, E, vitamin, Magnézium, materskú kašičku a alchemilku pit dva krat denne caj

martin_martina
16. sep 2020

@barbor_ka Ahoj sice to je už 3 roky od kedy si písala, ale momentálne tiež riešim tento problém. Otehotniem hneď ale vždy v prvom trimestri potratím . Podarilo sa ti už mať bábo a ak áno čo ti pomohlo . Dufam ze sa ozves 🙂

barbor_ka
autor
18. apr 2021

@martin_martina AHoj 🙂 sice tiež odpisujem neskoro, ale predsa. Podarilo sa nakoniec so šťastným koncom. ALe čo pomohlo vôbec netuším.

florina9
2. feb 2024

@pianina a na co prisli?

pianina
3. feb 2024

@florina9 ja som mala syndróm lepivych doštičiek,a vytvárala som protilátky proti trobomblastu.

florina9
12. feb 2024

@pianina a aku liecbu dali

pianina
12. feb 2024

@florina9 na lepive doštičky som mala aspirín,a chodila som na lipidove infúzie, každé dva týždne do 16 tyzdna

Strana
z2