Nedostatok vitamínu D a potraty
Ahojte. Chcela by som sa spýtať, či má niekto skúsenosť s hypovitaminózou na vitamín D. Môže to byť príčina opakovaných potratov? Prípadne, ak nejaká z vás užívala vitamín D v tehotenstve, akú dávku denne? ďakujem za vaše odpovede
Ano venujem sa nedostatku D vitaminu roky...vacsina populácie ma absolutny nedostatok D vitam....preto je potrebne dat si urobit kontrolu z krvi obvod. lekar a nasadit liecbu..
postaci Vigantol avsak vyssie davky ....
Spravna hladina D vitaminu potrebna na prevenciu osteoporozy, onko ochor. kardiovaskul. imunitných reakcii ....precitajte na nete..
Mozu byt aj priciny vasho problemu, s istotou vsak nikto nepovie...D vitamin suvisi s mnohzmi pochodmi v organizme. treba doplnit....
Vsetci onko pac.. aj v zahranicnych studiach vykazuju katastrofalne hladiny D vitaminu....🙂
co sa tyka davky zavisi od nameranej hladiny z krvi...
avsak pokojne mozete 10 kv Vigantolu denne - co zodpoveda asi 4000IU denne
svetovi odborníci uzivaju este podstatne viac...
ja odkedy uzivam nebola som chora....
ja som tiez mala opakovane potraty,a nakoniec my zistili syndrom lepivych dosticiek.a treba pit alchemilku.
@barbor_ka hej tei lepive dosticky som citala, ze casto sposobuju potraty...to ti robili?
nk bunky mas aku hodnotu ? lebo naj je do 12
a preventivne s isi mala dat pichnut intralipid
to ALA vyskusaj...je ot na nidaciu a aj proti potratom
a este treba dat skontrolovat hladinu progesteronu....lebo niekedy za tieto potraty moze casto aj nizky progesteron a treba potom jest duphaston alebo utrogestan....
delinka85 rybi olej lespi ako nic, ale nevieme presne kolko je tam toho D vitaminu...osobne si myslim , ze nedostacujuci....
najlepsie zvysuje Vigantol...odbornici kt. sa venuju tomuto problemu beru vysoke davky prave preto ze chrani pred nadorovymi, a inymi...
moze byt aj tvoj problem nedostat. D vitam.+ nedostatok kyseliny listovej
treba si dat urobit hodnotu a potom mi napis poviem ake davkovanie,
tiez obcas na slniecko
mam za sebou dva potraty v priebehu piatich rokov a jedno takmer stvorrocne sidlo a mam nedostatok vitaminu D , resp uzivam teraz posl. polroka vitamin D , ci to malo ale suvislost s tym neviem...
delinka85 test na D vitamin urobi obvodna al. aj imunolog....
predavkovania sa netreba skutocne bat musela by si uzivat 100 000IU denne aj viac...
niektori odbornici uzivaju, a nic im nie je , vacsinou zahranicni....
Pokojne moze byt aj Jamieson, hlavne ze sa hladina upravila....
dospeli tiez uzivajte...98 % populacie nizka hladina D vitam..
@barbor_ka = možno máš nizky AMH hormon, ten sposobuje potraty a žena nedonosí. Tiež mám ten problém. Odporúčam zmerat hladinu hormonu. Nasadit D3 vitamin od swansonu, E, vitamin, Magnézium, materskú kašičku a alchemilku pit dva krat denne caj
@barbor_ka Ahoj sice to je už 3 roky od kedy si písala, ale momentálne tiež riešim tento problém. Otehotniem hneď ale vždy v prvom trimestri potratím . Podarilo sa ti už mať bábo a ak áno čo ti pomohlo . Dufam ze sa ozves 🙂
@martin_martina AHoj 🙂 sice tiež odpisujem neskoro, ale predsa. Podarilo sa nakoniec so šťastným koncom. ALe čo pomohlo vôbec netuším.

@barbor_ka a kde si na imuno bola?