icon

Nemám ovuláciu

diaszoky
16. máj 2022

Caute baby dnes som bola po vysledky k dr povedala mi, ze posledn rozbor krvi bol taky ze vtedy som ovu nemala. Raz ked som bola na gyn prehliadke mi dr povedala, ze ovu mam lebo videla prasknuty folikul. Chce mi dat tablety a chodit na folikulometriu ? Ake mate skusenosti? Pomohlo vam to? Otehotneli ste? Neda sa to aj bez liekov mat silnu ovulaciu? Dakujem

Strana
z2
ninka99865
16. máj 2022

@diaszoky a endokrinológiu máš vysetrenu? Aj tam môže byt dôvod neovulacie

diaszoky
autor
16. máj 2022

@ninka99865 nie nemam a ani ma tam neposlala

ninka99865
16. máj 2022

@diaszoky tak si opýtaj výmenný lístok kľudne u obvodnej a daj si to vyšetriť.. keď sa nedarí otehotnieť treba si dať vyšetriť hormonálny profil, hematologiu, repro imunologiu, endokrinológiu, niektorí posielajú aj na genetiku. Sú tu baby, ktoré mali zlu štítnu žľazu a po nasadení liekov sa ovulacia dostavila. Endokrinológ vie urobiť aj rozšírenejšie odbery ako gynekológ na androgeny (zvýšené androgeny taktiež môžu potláčať ovulaciu) a poprípade nasadiť liečbu. Milujem gynekológov ktorý poriadne nič nevyšetria a hneď predpisujú clostyl.. ten sa ma predpísať až vtedy keď sú všetky vyšetrenia

diaszoky
autor
16. máj 2022

@ninka99865 vazne? Och poviem to mojej vseobecnej no ona je mila ako kamienok v topankr ktovie ci pochodim

diaszoky
autor
16. máj 2022

@ninka99865 i imuno mam testy aj ked neviem ci suvisia s tehu

ninka99865
16. máj 2022

@diaszoky vyskusaj a nenechaj sa odbiť ani u endokrinologa, trvaj na tom že nemáš ovulaciu snažíte sa a chceš vedieť ci tam je všetko v poriadku. Ja som menila doktorku ktorá bola neshocpna a našla som takú ktorá mi urobila komplet odbery

ninka99865
16. máj 2022

@diaszoky reprodukcna imunologia. Ci nemáš protilátky proti spermiam, ci si partner nevytvára protilátky proti spermiam, ty proti vajíčkam atd..

ninka99865
16. máj 2022

@diaszoky mne dal výmenný gynekológ, ale môže aj všeobecný

1angelika
16. máj 2022

@ninka99865 prosím ťa a keby sa potvrdilo takéto niečo tak potom sú aké možnosti?

ninka99865
16. máj 2022

@1angelika teraz myslíš čo konkrétne? Tu endokrinológiu? Ak stitna žľaza nepracuje správne dostaneš lieky.. tam je dôležité mať hodnotu tsh pre otehotnenie do 2,5 (podľa mojej ideálne medzi 1-2)

1angelika
16. máj 2022

@ninka99865 reagovala som na túto správu: reprodukcna imunologia. Ci nemáš protilátky proti spermiam, ci si partner nevytvára protilátky proti spermiam, ty proti vajíčkam atd..

ninka99865
16. máj 2022

@1angelika protilátky proti spermiam sa riešia liekmi + chráneným stykom asi pol roka, zvysok neviem lebo mi našťastie vyšlo všetko negativne.
Kolegyňa ale mala protilátky proti plodu a nasadili jej nejaké lieky nato. Po 3 neúspešných ivf otehotnela potom prirodzene po preliečení

diaszoky
autor
16. máj 2022

@diaszoky neviem no sle asi ovu mam ked som ju raz na some mala prasknuty folikul tak neviem ved kazda zena nema
Obu cely rok mne mozno tragila ten profil prave tera

1angelika
16. máj 2022

@ninka99865 Ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď 🙂

ninka99865
16. máj 2022

@diaszoky ono anovulacny cyklus z času na čas je úplne v poriadku.. treba si to odsledovať ci sa to bude opakovať alebo nie. Skús merať bazalku

diaszoky
autor
16. máj 2022

@ninka99865 skusim inak to nezistim anescela som jej diktovat aby mi napr urobila este raz odber ked sama sa k tomu nemala

diaszoky
autor
16. máj 2022

@ninka99865 ale za bazalka ked napr ja nebstabam kazde rano robnako ako to teda zistim? A kedy je ovu ked je najvyssia teplota? Ja viem je cy tem tuna no ja tome dako nechapem☹️

diaszoky
autor
16. máj 2022

@diaszoky
@ninka99865 ono trosku ma zamrzelo ze hned mi sce dat lieky ja som mysela ze prv folikulometria. Atak lieky co ak ovu mam a napare mi lieky nieje zo nebezpecne??

ninka99865
16. máj 2022

@diaszoky pracuješ na smeny? V takom prípade neviem asi lepšie ovu testy. Ja meriam každý deň v rovnakom čase cize v tomto nepomôžem

ninka99865
16. máj 2022

@diaszoky tie lieky sa dávajú aj keď žena ma ovulaciu ale napríklad dlho sa nedarí majú “skvalitniť” vajíčko. Ale zas sú to lieky ktoré sa môžu asi 6x za život? Cize zbytočne si niekto vyčerpá pokusy keď problém môže byt úplne inde.. je tu jedna baba čo jej tie lieky nezabrali a zabrali jej až lieky na štítnu žľazu a Inzulinovu rezistenciu. Ja pravdepodobne tiež ich budem mať nasadené, ale najprv chce gynekológ úplne všetky vyšetrenia mňa a partnera aby domna zbytočne nepchal taký humus keď problém môže byt úplne niekde inde.

diaszoky
autor
16. máj 2022

@ninka99865 aha to je pravda to iba tolko krat s amozu a preco?

ninka99865
16. máj 2022

@diaszoky sú to silne hormony

diaszoky
autor
16. máj 2022

@ninka99865 ☹️

1angelika
17. máj 2022

clostilbegyt to je svinstvo..mne to tiež predpísali a problém je inde , nie v dozrievaní vajíčok :(

ninka99865
17. máj 2022

@1angelika a v čom je problém keď sa môžem opýtať?

1angelika
17. máj 2022

@ninka99865 no to ešte neviem ale v dozrievaní vajíčok - na čo sa predpisuje clostil to nie je..predpísali mi dávku len tak od buka do buka kvôli veku a potom som mala 5 folikulov...a prvýkrát dokonca 9

ninka99865
17. máj 2022

@1angelika myslíš dominantných????? To si mala aké dávkovanie?

1angelika
17. máj 2022

@ninka99865 v prvom cykle 2tbl denne a potom 1 denne

diaszoky
autor
17. máj 2022

@1angelika cosi ale ja ako pisem vyssie v dec na prehlaidke som mala prasknuty folikul podla mna tam nebude az taky tragicky problem vsetky hormony inak mam ok iba ten na ovulku som mal nizky dr tvrdi ze vžtedy som nemala
Ovulku no mohla to byt nahod a aplus aj ti, ze mi kazala na odber prist 14-16 den a mna sestricka objednala az 17 den 😤🤦🏼

diaszoky
autor
17. máj 2022

@1angelika a preco svinstvo?

Strana
z2