Nemocenské dávky
Ahojte, vedeli by ste mi poradiť čo by mala moja kamoška urobiť? Je od 04/2017 na ÚP. V 09/2017 jej skončí podpora. Pred evidovaním na ÚP pracovala 7 rokov. Sem tam bola PN, ale nikdy nie dlhodobo. Keď by chcela byť PN od 10/2017 mohla by byť (bude nezamestnaná)? Alebo si má platiť dobrovoľné nemocenské poistenie?Ďakujem.
Môže byť PN ale nedostane žiadne peniaze. Musel by byť zamestnaná a počas toho by musela ísť na PNku a keby je počas tej PNky napríklad skončila pracovná zmluva a nepredĺžili by jej ju tak vtedy by ďalej dostávala peniaze z PNky..
@evittam a keď je niekto na ÚP tak je vedený iba ako zdravotne poistený?nič iné?
@carrot_apple No a dochodkovo.
@evittam viem, môže si platiť dobrovoľné poistenie a hodiť sa na PN....
@carrot_apple No ano ale dostane len minimálnu PN a neviem presne ako dlho treba platiť DNP aby vobec vznikol nárok na PN.
@majusqa77
čiže urobila chybu, mala ísť po výpovedi z práce na PN do 7 dní a potom na ÚP...škoda.
@evittam stačí sa prihlásiť napr. v pondelok + zaplatiť si zo zvoleného VZ a v utorok sa dať vypísať a máš PN istú(teda keď máš tých 270 dní plat.nemocenského poistenia zo zamestnania napr....), to mám zistené.pravda je, že je to len 242 e,ale zasa lepšie ako nič, a PN môžeš byť rok...
@carrot_apple No veď pisem,ze len minimálnu PN. Tak potom keby si chcela vyssiu tak musíš platiť z daného VZ dlhsie-myslim,ze tych 26tyzdnov ako aj pri MD....
Ahojte.mam jednu otazku. Dna 3.10.2018 mi skoncila MD teraz poberam RP. Ale danovy bonus som este nedostala tych 23,68€
Neviete kedy to posielaju? Dakujem za odpovede

@carrot_apple Moze byt ale nedostane ju zaplatenu.