Nepríjemné pocity počas menštruácie
Ahojte baby, dnes sa mi stala taká udalosť a dosť ma to vydesilo a bola by som veľmi rada, ak by ste mi dokázali vysvetliť, čo sa deje.
Menštruáciu momentálne mám. Často sa mi stáva, že počas menštruácie, ma picha v konečníku.
Ale dnes sa mi stala taká vec a to prvýkrát v živote, že ma akoby “zalial” pot. Bolo mi neskutočne horúco. Horelo mi telo a po nejakej chvíle, mi bola zima. Strašne sa mi točila hlava a skoro som doslova nič pred očami nevidela.
Viem, že po tomto, som išla na vzduch ale ako som kráčala, triasli sa mi nohy, bolo mi na zvracanie, všetko sa so mnou točilo a neskutočne som sa potila. Keď som bola vonku na vzduchu, svietilo slnko, ale ja som to videla oveľa jasnejšie. Tie farby jednoducho pre mňa boli take jasné, že nedokázala som poriadne mať otvorene oči. Pišťalo mi v ušiach a všetko som videla rozmazane.
Po 5 minútach som išla do svojej postele a snažila som sa to všetko prespať. Trochu to točenie hlavy, na zvracanie a pod. prešlo ale mala som problem zaspať, pretože som sa začala triasť ako nepríčetná. Bola mi neskutočná zima. Mala som na sebe mikinu a bola som zakrytá s dekou. Ale vôbec to nepomohlo.
Viete mi prosim poradiť čo sa to so mnou deje? Som 20 ročne dievča a niečo takéhoto ma dosť desí…
@mamamasama Nie nie. Ja som vždy používala a aj používam vložky. To čo má ísť von, nech ide všetko
@anonymous666 to mám aj ja už roky nemáš anemiu?
@billyidol To neviem. Pred pár rokmi som si to myslela, pretože som dosť chudá na svoj vek. Častokrát aj cez leto mi je zima na nohy a ruky a cez zimu mrznem
No neviem ale mne to znie ako knizkovy priklad migreny 😬 tocenie hlavy, nevolnost, senzitivnost na svetlo/zvuky...skus pripadne pogooglit priznaky migreny
@petamich Bolesti hlavy som dnes nemala. Poväčšinou keď mám migrénu, tak žiadne takéto iné príznaky nemám. Čisto iba bolesť hlavy…
@anonymous666 mávam niekedy to iste mala som anémiu ale môže ti byt aj ako panicky atak mne to takto začínalo pokiaľ nezistili že sú to panické ataky 😢 k tomu mi aj tŕpla polovica tvare a mávala som aj ťahanie jazyka do zadu a tá tma pred očami je hrozná.
Ahoj, aký máš tlak? Mala som to isté a namerali mi 79/49. Normálne som mala žltú škvrnu pred očami (pod čelného skla v aute som ani nevidela, hoci som si išla oči vyočiť😳), točila sa mi hlava, bolo mi na odpadnutie, všetky zvuky som počula akoby 300-násobne viac🤯, oblial ma pot....
Okrem toho som aj anemická.
Koľko máš rokov?Može ísť aj o perimenopauzu,vtedy sú také stavy, keď sa mení hladina hormónov.
@anonymous666 možno ti prudko klesol cukor v krvi
Taketo stavy zvyknu suvisiet s tlakom a ked sa to stane, ides do paniky, pretoze nevies, co sa s Tebou deje a to tie hodnoty este viac zvysuje, alebo znizuje, ako sa mas teraz? Opakovalo sa to este?
Nízka hladina železa v krvi treba skúsiť doplniť vitamíny
U mňa takto začal panický atak :(
@moony99 20
@beataxxx Momentálne som sa zobudila cela spotená. Teplo mi je ako psovi. V noci som sa vždy prebúdzala. Pravdepodbne som mala horúčku. V noci som sa citila taká slabá, unavená a trochu som mala točenie hlavy. Ale je to omnoho lepšie než včera. S tlakom problemy nemávam. Aspoň ešte som nemala
@anonymous666 tak to nebude tvoj prípad
To moze byt napriklad covid, teraz je nova vlna, napriklad nasa rodina tym prave prechadzame, uz tie priznaky su uplne ine ako na zaciatku, ale obrovska slabost a teploty tam su, aj pocit na odpadnutie a zavrate, bolenie hlavy….nam to uz nastastie konci, ale u kazdeho to bolo cca 5 dni
@beataxxx Covid som nikdy nemala. Ráno som si prezmenu urobila aj test už len kvôli horúčke ale nič som nemala. Všetko poriadku bolo. Možno, že ako som bola v ten deň taká nijaká, že točenie hlavy, pišťanie v ušiach, trasenie nôh a pod. tak pravdepodobne som oslabla a dostala som horúčku. Inak si neviem vysvetliť prečo som ju mala
Podla mna to bude tiez nizky tlak a s tym spojene aj malo zeleza. Mozno aj dehydratacia.
@beataxxx mne sa to stava s tlakom. Ale ja mavam vysoky. Mamina to iste. Chyti ju triaska, zimnica, klepe sa cela, nevedela som jej ani tlak zmerat, vypinal sa tlakomer, mala cez 200 tlak. A ten studeny pot, mne este pride bud nutkanie na stolicu, prezenie ma, je mi na zvracanie, ale nezvraciam.
U autorky je to skor asi nizkym tlakom a anemiou, mozno aj pokles cukru. Kombi.
Mne sa toto stávalo pravidelne od cca 15 do 20-22 rokov, odpadnutie spôsobené nízkym tlakom som mávala pár krát do roka. Zimnicu skoro pri každej menštruácii, tú som mávala aj dlhšie, postupne to vymizlo okolo 25 rokov. Nepomáhali mi ani lieky proti bolesti.
Ahojte, aj ja to mávam. Aj teraz počas menštruácie 2 deň , išla som si ľahnúť a zrazu zima, potom teplo úplná horúčava, stiahlo ma, na vracanie, a prišiel atak. Tak som rozdýchala, dala magnézium, počkala, kým ustúpi a išla spať. Som nízkotlaková, ráno som mala 98/64 do toho menzes , takže hrúza. Anémiu nemám, železo netuším.

Používaš tampóny?