Nevoľnosť a točenie hlavy pri menštruácii

2. feb 2024

Ahojte žienky, neviete mi dať nejakú radu, ako sa zbaviť hroznej nevoľnosti,pichaniu brucha a točeniu hlavy pri svojich dňoch? Už je to 4.deň čo svoje dni mám a bohužial ich mávam nepravidelne.Keď už ich dostanem,sú hrozne silné. Už sa mi dnes zastavujú, no začala sa mi od včera otrasne točiť hlava a celé obdobie mi je na zvracanie.Dávam si źelezo,magnezium,no nic nezabera.Nemate nejaky tip,ako sa dať rýchlo dokooy? Mám zajednanú chatu a nerada by som bola,keby to prepadne,no momentálne som rada,že som.Ďakujem za každý tip

majamat
2. feb 2024

za to mozu hormony a ak mas nepravidelny cykls, moze to ybt tym horsie. a aj nemusi. hormony sa menia.

no vseobecne sm mala taketo prejavy menej vyrazne, ked som sa snazila chudnut, cize som mala zdravsi zivotny styl.

v tom obdobi som si dokonca vsimla, ze mne rapidne klesa hmotnost na 8-9den cyklu, pricom ms som mavala v tom case asi 6dni. no az tak dlho sa mi vdaka hormonom zadrziavali tekutiny.
ked amm zlu stravu a zadrziavaju sa mi tekutiny, vtedy sa citim uplne hrozne a aj v tomto obdobi. cize toto je nieco, co tomu stavu pritazuje.

magnezium skus vo vyssich davkach a skus doplnit draslik,a le skor prirodne. tbl nie su bhodne, elbo zvysena hladina draslika skodi.
draslik udajne tiez ovplyvnuje metabolizmus vody.
a teda mozno ta zivotosprava, ak sa tam da nieco upravit.aj ked je to tazke. so mnou ked mavaju hormony, tak som neskutocne zrava.

majamat
2. feb 2024

mozno su aj nejake caje a vyzivove doplnky co sa pouzivaju pri ms. mozno aj to by stalo za to skusit.

autor
2. feb 2024

@majamat Ja mam diagnostikovanu polycysticku dysfunkciu vajecnikov takze tieto problemy poznam velmi dobre.Magnezium uzivam vo vysokych davkach a teda draslik skusim,dakujem za tip

majamat
2. feb 2024

drzim palce, ale fakt si najdi v potravinach, kde sa nachadza. umele uzivanie moze zvysit hladinu privelmi a moze to robit problemy.

o hormony su take male svine 😀 vselico narobia. a teda u teba su zrejme dost envyrovnane, tak aj preto.

mavam fazy, ze mi je pocas oms hlavne rano, blbo od zaludku, inak vseobecne mi na travenie pomaha Pancreolan a tiez kysle potraviny. problem s travenim byva casto u ludi, co maju menej traviacich stiav a zaludocnej kyseliny. nemusi to byt extrem,a le ked sa k tomu pridaju hormony, uz to ide.

autor
2. feb 2024

@majamat Velka pravda, doplnam aj citron nech sa trosku spomalia lebo ked uz pridu po dlhej dobe,tak poriadne😃Ďakujem😇

jahodka30
2. feb 2024

Mne veľmi pomáha čaj z alchemilky. Treba piť pravidelne.

taktotedanie
2. feb 2024

Telutiny tekutiny telutiny a k tomu daka coca cola ci pepsi trochu kofeinu