Neznesiteľné menštruačné kŕče

15. apr 2023

S mrchou sa mi dostavili aj kŕče, ktoré sú ostré a veľmi silné, bolesť mi vystreľuje až do nôh. Nedá sa mi zaspať, užila som liek Panadol, ale ten mi nezaberá a kŕče stále pretrvávajú. Riešili by ste to pohotovosťou na ráno alebo by ste radšej počkali pár dní, či bolesť prestane?

sissy27
15. apr 2023

Tak o par dni bude nie len po krcoch, ale aj po menzese. Volila by som ucinnejsiu tabletku, na pohotovosti by som s tymto neotravovala a nezabijala svoj cas.

klaudulixx
15. apr 2023

Vyskusaj nalgesin forte (na predpis). Jedine co mi pomaha..

patus_2
15. apr 2023

Skús teplý obklad, daj si magnézium a keby to fakt bolo tak zle tak by som na pohotovosť šla. Je jedno, či je to "len" menštruácia, ale keď je bolesť neznesiteľna, tak je to v poriadku požiadať o pomoc.

bibina32
15. apr 2023

Panadol je slabý , radšej nalgesin S alebo Ibalgin 400.

diewcatqoo
15. apr 2023

Ak je to naozaj neznesitelne a nic na to nezabera, chod na pohotovost alebo si zavolaj zachranku. Ja som pred tehotenstvom mala hrozne bolestivy menzes, kazdy mesiac som steny skrabala od bolesti, vynechavala som aj skolu/pracu, lebo som nebola schopna vobec fungovat. Ale raz to bolo naozaj neznesitelne, myslela som si, ze nadisla moja posledna hodina. Z bolesti som aj skolabovala. Priatel (dnes uz manzel) mi volal zachranku, lebo sa zlakol a zistilo sa, ze mi praskla cysta na vajecniku.

autor
15. apr 2023

bolesti ako tak prestali, už dokážem fungovať, ale ku doktorovi sa aj tak objednať, ďakujem Vám ❤️

veselo_neveselo
15. apr 2023

Namiesto analgetik si davaj Buscopan, pomaha uvolnovat krce. Doporucene mojou dr.gyn.

krisbar
15. apr 2023

ja som to mala kazdy mesiac. odpadavala som, vracala, hnacky, bolesti. pomohlo si dat liek predtym ako to vsetko zacalo. prestalo to az po porode 😈

lanka999
15. apr 2023

mne zabera len flector prasok

gabika0825
15. apr 2023

Keď zvladas napisat príspevok tak to na pohotovost asi nebude. Treba si u gynekológa pýtať nejaké lieky proti bolesti na predpis, nech ti niečo odporučí čo ti pomoze. Keď ti nezaberajú voľne dostupne tak treba niečo silnejšie. No a skús si dať niečo teple na brucho, teplý čaj vypiť a skusit zaspať.

babulkomale
15. apr 2023

@diewcatqoo presne takto som to mala aj ja, plus alergia na analgetika 🤦 takze jedine slivovica zo dva supnut a zaspat. Kedze nepijem, zabrala ako liek doslova.
Pri porodoch som zistila ze to co som prezivala boli vlastne kontrakcie. Takze porody s usmevom, bez liekov, rychle aj ked samozrejme bolestive ale uz som to poznala 😃

janetinka27
15. apr 2023

Ahoj, par mesiacov som to aj ja mavala na zaciatku ms.otrasna bolest, vystrelovala do kolien. Som rada, se ti to preslo. Snad sa to nebude opakovat. Ak by sa to opakovalo, bud pripravena a pri naznaku bolesti uzi tabletku. Mne pomahal flector prasok, predpisala mi ho gyn. Teraz to uz nemavam, pomohlo mi az uzivanie progesteronu,mala som hrubu sliznicu a myslim,ze bolest suvisela s tym.

rebrambora
17. apr 2023

Menstruacne bolesti niesu normalne. Mozno mas Endometriozu. Gynekolog.

pielka
18. apr 2023

Dozaista to treba sledovať, že či to tak budeš mať každý mesiac alebo len občas, lebo teda ja nie každý mesiac mám takéto veľké bolesti. Sú mesiace, kedy ozaj nie som schopná ničoho, vtedy si od bolesti dávam Cetalgen, ten mi účinkuje rýchlo, že potom viem fungovať, ale sú mesiace kedy pomaly ani neviem, že menzes mám.

lanka999
18. apr 2023

@rebrambora blbost to by mala potom endomet kazda druha.......

lanka999
18. apr 2023

@pielka ja takisto take bolesti mavam kazdy druhy alebo treti mesiac kebyze to mam furt asi ma porazi

pielka
18. apr 2023

@lanka999 tak to ešte dobré, u mňa veľa záleží aj v akom som psychickom rozpoložení, od toho sa mi tiež odvíja to, že ako menzes zvládam a teda veľmi dobré sú bylinkové čaje a teda teplo 🙂

rebrambora
18. apr 2023

@lanka999 informuj sa 😉 moze, ale nemusi. Vysetrenia nic nestoji.

lanka999
18. apr 2023

@pielka ake caje napr? nechcem sa flektorom napchavat...

diankadop
25. apr 2023

@lanka999 suhlasim s tebou, ze to aj moze aj nemusi to tak byt, len ja teda som v takychto veciach panikar, ze ked nieco ja sa pre istotu idem dat vysetrit a potom ked uz viem, ze to nie je nic vazne, tak sa mi ovela lepsie funguje.

janetinka27
25. apr 2023

@lanka999 na bolest viacerym pomohol pupalkovy olej, ja ho tiez uzivam - pre ine veci dlhodobo. ale zas sa pri tom viacero znamych stazovalo, ze sice bolesti pominuli, ale krvacanie mali silnejsie. tak asi len skusat, co sadne tebe. su aj zenske bylinky - alchemilka, mysi chvost, rebricek, pastierska kapsicka atd. ale tiez ich treba uzivat podla navodu a ja som napriklad pila prve dni MS kapsicku, lebo som mala velmi silne krvacanie. ale odkedy sa mi stav zlepsil, tak ten caj nepijem, lebo nechcem krvacanie obmedzovat - chcem aby odislo vsetko. takze tie caje treba tiez pit podla skutocnej potreby. ale pri bolesti nehladim doprava ani dolava, ako mam fungovat v praci s takou bolestou, dam flector a idem.